اسراری از مثلث برمودای ایران، جایی که گردشگران بسیاری به آن رفتند اما هیچ گاه بازنگشتند

به گزارش سهندبلاگ، خیلی وقت است که از سفر به مریخ به عنوان سفر بی بازگشت یاد می گردد، ولی بد نیست بدانیم روی کره زمین هم جاهایی هست که سفر به آن ها بدون بازگشت است.

اسراری از مثلث برمودای ایران، جایی که گردشگران بسیاری به آن رفتند اما هیچ گاه بازنگشتند

به گزارش، کویر ریگ جن از صعب العبورترین نواحی جهان، منطقه کویری و پر از تپه های شنی و باتلاق های نمکی است که از عجایب ایران هم به حساب می آید. مردم محلی معتقدند این سرزمین نفرین شده است و ارواح پلید و شیاطین در این سرزمین اسرارآمیز حکومت می نمایند و به همین دلیل هر که پا به ریگ جن می گذارد بلعیده می شود و دیگر باز نمی شود! اما شاید برایتان عجیب باشد که بدانید این روزها ریگ جن تبدیل به یکی از مقاصد گردشگری ایران شده و تورهای گردشگری هرازچندگاهی به این کویر سوزان و بلعنده سفر می نمایند. سرزمینی که اگر پایتان را به آنجا بگذارید خواهید دید که تا شعاع پنجاه کیلومتری تان هیچ جنبده ای وجود ندارد!

مرز معینی برای ریگ جن متصور نیست. به صورت اجمالی این منطقه در محدوده جغرافیایی مرکز ایران در قسمت غربی کویر مرکزی یا دشت کویر قرار گرفته است. ریگ جن در جنوب سمنان، جنوب شرق گرمسار، شرق منطقه حفاظت شده کویر، شمال انارک و غرب جندق قرار گرفته و وسعتی برابر با 3800 کیلومتر مربع دارد. هیچ گونه چشمه یا چاه آبی در این منطقه وجود ندارد. در بیشتر نقشه ها نامی از این منطقه نبرده شده و تنها دو کویرشناس اروپایی در گذشته در سفرنامه های خود به وجود چنین کویری در ایران اشاره ای نموده اند. هدین در کتاب کویرهای ایران افسانه ای را از مردم آن موقع روایت می نماید: که در مرکز ریگ جن بهشت گمشده ای وجود دارد. در این بهشت دریاچه ای هست و در کنار آن جنگل های انبوه قرار دارند. شیاطین پشم شترها را در آنجا رها نموده اند و هر کسی به این منطقه دست یابد، ثروتمند خواهد شد. اما خوب همان طور که گفته شد این ها افسانه ای بیش نیست و واقعیت ندارد. مسلماً در مرکز ریگ جن نه دریاچه ای هست و نه جنگلی. آنچه هست زمین های پف نموده رسی است که از شدت تبخیر و شوری توانی برای رشد گیاه در خود ندارند.

بهترین راستا دستیابی به ریگ جن بخش شمال شرق پارک ملی کویر است، یعنی جاده سنگفرش ملک آباد که البته داخل مرز پارک بوده و زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست اداره می شود. بنابراین باید از این سازمان مجوز عبور بگیرید. راستا دیگر ورود به ریگ جن هم جندق است که دقیقا در نقطه مقابل، یعنی در بخش شرقی پارک قرار گرفته است. اگر از تهران راهی ریگ جن می شوید باید بدانید که فاصله تهران تا جندق حدود 170 کیلومتر است. بنابراین برای این سفر باید طوری برنامه ریزی کنید که برای رفت وبرگشت سوخت و تجهیزات کافی داشته باشید.

همه این ها که گفتیم، دلایل کافی را برای سفر نکردن به ریگ جن پیش پایتان می گذارد؛ اما با همه این اوصاف اگر باز هم در سرتان هوای ماجراجویی است، پس به این نکته توجه کنید که اگر در کویرنوردی تازه کارید به هیچ عنوان ریگ جن را به عنوان نخستین تجربه کویرنوردی خود انتخاب نکنید چون حضور در این کویر به تجربه و دانستنی های زیادی احتیاج دارد. حتی اگر هم حرفه ای هستید، حتماً گروهی به این منطقه سفر کنید آن هم با یک تیم کاملا حرفه ای. شاید بپرسید با چه وسیله ای باید به سمت این کویر روانه شد؟ بهترین وسیله جیپ های سبک وزن است، اما نباید فراموش کنید که هر لحظه امکان گیر کردن و گم شدنتان در کویر ریگ جن وجود دارد. پس باید از همه امکان های نرم افزاری مثل نقشه های دقیق و GPS که قبلا تمام راستاهای عبور از ریگ جن روی آن معین شده، بهره ببرید.

در عین حال ضروری است مسوولان محلی را هم از سفر تیم کویرگردی به ریگ جن باخبر کنید تا در صورت مفقود شدنتان بتوانند تیم جستجو تشکیل دهند. ریگ جن غیر از احتمال گم شدن و ته کشیدن منابع حیاتی، بهانه های دیگری هم برای بلعیدن مسافرانش دارد! فرو رفتن در گل و لجن و باتلاق هم از مهم ترین خطرهایی است که هر مسافری را تهدید می نماید. با همه این ها اگر خطر را به جان خریدید و پا به این کویر گذاشتید، خوابیدن روی شن های روان روی تپه ای بلند و چشم دوختن به آسمانی که حتی یک نقطه سیاه هم ندارد و شهاب سنگ هایی که هرازگاهی در آسمان دیده می شوند، تمام خستگی روزانه راه رفتن روی شن و فرورفتن در باتلاق را از تن می زداید.

منبع:ایرنا

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

pariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 4248

به "اسراری از مثلث برمودای ایران، جایی که گردشگران بسیاری به آن رفتند اما هیچ گاه بازنگشتند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسراری از مثلث برمودای ایران، جایی که گردشگران بسیاری به آن رفتند اما هیچ گاه بازنگشتند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید