انواع مدل درب حیاط ساده و زیبا[فلزی،چوبی،برقی و لیزری]

به گزارش سهندبلاگ، درب حیاط نقش بسیار مهمی در زیبایی و محافظت از ساختمان بر عهده دارد. به همین دلیل در هنگام خرید و انتخاب درب مناسب حیاط، باید به نکات مهمی از جمله مقاومت درب، امنیت درب، زیبایی، نوع درب و … توجه نمایید. با این مقدمه، در ادامه این نوشته از ما با ما همراه باشید تا با نکات مهم در انتخاب درب حیاط آشنا شوید.

انواع مدل درب حیاط ساده و زیبا[فلزی،چوبی،برقی و لیزری]

نکات مهم در انتخاب درب مناسب حیاط

از آن جایی که درب حیاط محل رفت و آمد افراد می باشد، در هنگام انتخاب باید به نوع ساختمان توجه ویژه گردد. به طور مثال دربی که برای حیاط خانه ویلایی استفاده می گردد متفاوت از درب حیاط آپارتمان ها می باشد.

محیط پیرامون خانه نیز از جمله عوامل مهم در انتخاب درب حیاط محسوب می گردد. به طور مثال اگر در شهرک مسکونی زندگی می کنید، به دلیل وجود دوربین مداربسته و نگهبان، تا حدودی خیالتان از بابت امنیات راحت می گردد و نیازی نیست درب هایی با امنیت بالا را خریداری نمایید.

اما در صورتی که خانه شما در خیابان می باشد، بهتر است به دنبال دربی مقاوم و با امینت بالا باشید تا سارقان به راحتی نتوانند به خانه شما دسترسی پیدا نمایند.

از دیگر عوامل مهم در انتخاب درب حیاط، نوع درب مطابق با فرهنگ محلی می باشد. به طور کلی در کشور ایران به دلیل آداب و شئونات شرعی، بسیاری از افراد دوست ندارند که داخل حیاط آن ها پیدا باشد و بانوان خانه در معرض دید افراد بیرون خانه قرار گیرند. به همین دلیل بیشتر درب ها در کشور ما کاملا پوشیده می باشند و آن طرف درب قابل مشاهده نمی باشد.

البته در بعضی از روستاها، درب های حیاط به صورت نرده هستند که طبیعتا داخل حیاط خانه به وضوح دیده می گردد. به طور کلی اختلاف سلیقه و تفاوت های فرهنگی، رفتاری و اجتماعی سبب می شوند تا در انتخاب درب، نظرات متفاوتی وجود داشته باشد.

گاهی نیز قوانین شهرسازی به ما می گویند که باید از چه دربی استفاده کنیم. در این صورت اگر الگوهای رفتاری و اجتماعی شما با این قوانین مغایرت نداشته باشد، می توانید درب خانه را مطابق با سلیقه خود طراحی نمایید.

نکته مهم دیگری که بسیاری از سازندگان و طراحان درب حیاط به ان توجه نمی نمایند، نحوه باز و بسته شدن درب می باشد. همانطور که می دانید زیبایی تنها ملاک انتخاب نیست و باید عوامل دیگری را نیز در نظر بگیرید. درب ها به گونه های مختلفی باز می شوند اما متداول ترین نوع درب در ایران درب های لولایی می باشد.

متاسفانه امروزه خرید درب حیاط به صورت جدا رایج شده است؛ به این معنی که سایر المان ها مانند سر در، ستون ها، درب نفر رو، نرده و … باید به صورت جداگانه خریداری شوند.

نکته مهم دیگر زیبایی درب است. از آن جایی که ظاهر درب تاثیر مستقیم در نمای ساختمان می گذارد، پس باید دربی را انتخاب نمایید که زیبا و خاص باشد تا نمای ساختمان شما را نیز زیبا و خاص جلوه دهد.

وزن درب حیاط چقدر باید باشد؟

عوامل مختلفی در معین وزن کلی درب حیاط موثر هستند؛ از جمله این که این درب برای عبور و مرور افراد طراحی می گردد یا ماشین. ضخامت فلزات و پروفیل مهم ترین تاثیر را در وزن درب می گذارد. به طور معمول وزن استاندارد درب های حیاط نفر رو، 180 کیلوگرم و وزن درب های حیاط ماشین رو، 550 کیلوگرم می باشد.

انواع درب حیاط براساس جنس

برای ساخت درب حیاط از متریال مختلفی استفاده می گردد که در ادامه به توضیحاتی در این خصوص می پردازیم:

  • درب حیاط چوبی

درب های چوبی از جمله درب هایی هستند که از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته اند. این گونه درب ها گزینه ای مناسب برای استفاده در انواع سبک ها از جمله مدرن و کلاسیک می باشند. در ساخت درب های چوبی از چوب هایی با کیفیت و رنگ های متفاوتی استفاده می گردد که همین امر می تواند در قیمت آن ها تاثیرگذار باشد.

در صورت تمایل به استفاده از درب چوبی برای درب حیاط بهتر است با یک متخصص در این زمینه مشورت نمایید. چرا که درب حیاط در معرض باد و باران بوده و از این رو می تواند آسیب پذیری بالایی داشته باشد.

به یاد داشته باشید که استفاده از این گونه درب ها در شرایط اقلیمی و آب و هوایی متفاوت امکان پذیر نمی باشد. البته امروزه از روکش هایی بر روی این گونه درب ها استفاده می گردد که می تواند تا اندازه ای از درب محافظت کند.

  • درب حیاط تمام فلزی

فلز از محبوب ترین متریال برای ساخت درب حیاط در ایران محسوب می گردد؛ زیرا درب های فلزی از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار بوده و به راحتی آسیب نمی بینند. در ساخت درب های تمام فلزی، از فلز برای بخس های اصلی و زمینه ای درب استفاده می نمایند و این سبب می گردد تا مقاومت درب بسیار بالا باشد.

از این مدل درب در ورودی و حیاط خانه های سنتی و مدرن می توان استفاده نمود. درب های فلزی برای همه نوع خانه ای مناسب می باشند و می توان آن ها را هم در خانه های ویلایی و هم آپارتمان ها نصب نمود.

  • درب حیاط فلزی-شیشه ای

شیشه مورد استفاده در این گونه درب ها، از نوع نشکن یا سکوریت می باشد و از مقاومت بالایی برخوردار است. از درب های شیشه ای و فلزی معمولا در ورودی حیاط آپارتمان ها، مجتمع ها، دفاتر، آرایشگاه ها و … استفاده می گردد.

  • درب حیاط چوبی-فلزی

از درب های چوبی-فلزی به ندرت استفاده می گردد؛ زیرا چوب متریالی است که مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب ندارد و پس از مدتی پوسیده می گردد و از بین می رود.

البته امروزه استفاده از چوب های مقاوم ترمو یا ترمووود سبب شده تا مقاومت این گونه درب ها به میزان قابل توجهی افزایش یابد. از درب های چوبی-فلزی معمولا به عنوان درب باغ، درب ویلا، درب تالار، درب ورودی آپارتمان ها و … استفاده می گردد.

  • درب حیاط شبکه ای

در ساخت درب توری حیاط که با نام درب شبکه ای نیز شناخته می گردد، از فلز استفاده می گردد. ساختار این گونه درب ها به شکل میله های بافته فلزی بوده و ساختاری شبیه به تور دارند. این درب بیشتر حالت تزئینی داشته و از امنیت برخوردار نمی باشد.

  • درب حیاط فایبرگلاس

این درب ها شباهت زیادی به چوب دارد. در واقع در این درب ها، لایه های مختلف کامپوزیت روی یکدیگر قرار می گیرد و تشکیل درب فایبرگلاس را می دهد. این درب ها در خانه هایی با حیاط های جنوبی کاربرد دارد.

  • درب حیاط استیل

درب های استیل نسل جدیدی از درب های حیاط هستند؛ اما به دلیل آسیب هایی که در طول زمان به دلیل قرار دریافت در محیط متحمل می شوند، هواداران زیادی ندارند و در رتبه پایین تری نسبت به درب های آهنی قرار دارند. درب های ریلی در انواع مختلفی از جمله ساده، ریلی و برقی فراوری می شوند.

  • درب حیاط فرفورژه

درب های فرفورژه نمونه ای از پرطرفدارترین انواع درب های حیاط شناخته می شوند. درب فرفورژه در دسته درب های آهنی قرار می گیرند. این گونه درب ها دارای اشکال منحنی شکل و به نوعی آمیخته با هنر می باشد. طراحی این درب هم به سبک مدرن و هم کلاسیک نزدیک است.

  • درب حیاط وینیل یا PVC

درب حیاط پی وی سی از جمله درب هایی است که از مقاومت نسبتا خوبی در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت برخوردار می باشد. اما باید توجه داشت که در طوفان های شدید، دچار تغییر شکل می شوند. این گونه درب ها از قیمت نسبتا مناسبی برخوردار بوده و می توانند جایگزین مناسبی برای درب های چوبی باشند.

این گونه درب ها در برابر رطوبت و خط و خش مقاوم می باشند. نکته مهم در به کارگیری این درب به عنوان درب حیاط، استفاده از لایه محافظ بر روی آن می باشد. انجام این کار می تواند آن را در برابر پرتوهای آفتاب محافظت کند تا درب دچار رنگ پریدگی نگردد.

  • درب حیاط فولادی

همان گونه که از نام آن پیداست در ساخت این گونه درب ها از فولاد که خود نوعی آلیاژ آهن می باشد، استفاده شده است. این درب از استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و از این رو از لحاظ امنیتی بسیار مناسب می باشد. این گونه درب ها در انواع نمونه های مختلف موجود بوده و سلایق مختلف را جوابگو می باشد.

انواع درب حیاط براساس چارچوب

  • درب حیاط دارای چارچوب

این گونه درب ها دارای ارتفاع ثابت و مقاومت بالایی می باشند و از امنیت بالایی در برابر سرقت برخوردارند.

  • درب حیاط بدون چارچوب

این درب ها محدودیت ارتفاع ندارند اما در هنگام نصب باید دقت کنید که آسیب نبینند. امروزه در ساخت درب های حیاط مدرن و شیک از باکس به جای چارچوب استفاده می گردد. درب های بدون چارچوب محدودیتی در اندازه و شکل ندارند و می توانید مدل های موردنظر و جذاب را انتخاب نمایید.

درب های امنیتی حیاط

  • درب حیاط برقی یا اتوماتیک

این درب ها با استفاده از ریموت یا تنها با دستان شما باز می شوند که این از مهم ترین ویژگی های این درب های برقی محسوب می گردد. با وجود این درب ها می توانید با خیال راحت به سفر بروید و نگرانی در این بابت نداشته باشید. این درب ها برای کسانی که بچه کوچک دارند بسیار مناسب است.

  • درب حیاط برش لیزری

درب های برش لیزری جدیدترین انواع درب های موجود در بازار هستند و به دلیل استفاده از نقش های سنتی و طرح های مدرن، هواداران خاص خود را دارند. این درب ها به دلیل ویژگی های مطلوبی که دارند امروزه هواداران زیادی پیدا نموده اند.

رنگ آمیزی این درب ها نیز متفاوت بوده و این کار با استفاده از تکنینک خاصی به نام سندبلاست انجام می گردد. این نوع رنگ آمیزی علاوه بر زیبایی، سبب افزایش مقاومت درب نیز می گردد.

در فراوری این درب ها از روش هایی چون قالب سازی، پرس کاری و ماشین کاری استفاده نمی گردد، بلکه این درب ها با روش های لیزری ساخته می شوند. در زمان ساخت این درب ها هیچ گونه آثار سوختگی و پلیسه کاری بر روی کار باقی نمی ماند.

اجزاء درب

  • لنگه: به قسمتی از درب که حالت متحرک دارد، لنگه گفته می گردد.
  • قاب: به چهارچوب درب که لنگه در آن قرار می گیرد قاب درب گفته می گردد.
  • آستانه: قسمت پایین قاب که معمولا در درب ورودی و درب سرویس های بهداشتی تعبیه شده است آستانه درب گفته می گردد.
  • کتیبه: کتیبه در قسمت بالایی درب تعبیه شده و می تواند ثابت یا متحرک باشد.
  • وادار: لنگه درب می تواند به دو یا چند قسمت تقسیم گردد که به هریک از این قسمت ها وادار یا قید می گویند.
  • بایو: بایو به قسمت وادار عمودی طرفین درب که قفل لولا به آن متصل است، گفته می گردد.
  • پاخور: برای جلوگیری از ضربه دیدن درب، در یال پایینی آن قسمتی تعبیه شده است که پاخور نامیده می گردد.
  • دماغه: دماغه به قسمتی از لنگه درب گفته می گردد که بر روی نمای قاب قرار می گیرد.
  • زهواره: از زهواره به منظور درزگیری و برای سهولت نصب شیشه بر روی درب استفاده می گردد.
  • شیشه خور: به قسمتی از یال های درب که محلی برای قرار دریافت شیشه می باشد شیشه خور می گویند.
  • قیدهای فوقانی و تحتانی: وادارهای بالا و پایین درب، قیدهای فوقانی و تحتانی نامیده می شوند.
  • تنکه: به قسمتی از درب که مابین دو وادار قرار می گیرد، تنکه می گویند.
  • یراق آلات درب: یراق آلات درب ها شامل المان هایی هم چون دستگیره، لولا، قفل و المان هایی از این دست می شوند. هریک از موارد ذکر شده می تواند در انواع درب ها متفاوت باشد.

کلام پایانی

ما در این نوشته از ما به ارائه نکاتی در مورد انواع درب حیاط خانه، ساختمان، باغ و ویلا پرداختیم. امیدواریم مطالعه این مطلب اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشد. در صورت تمایل نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

انواع درب حیاط براساس جنس کدام اند؟

درب حیاط آهنی، درب حیاط چوبی، درب حیاط فایبرگلاس، درب حیاط فرفورژه، درب حیاط فولادی، درب حیاط پی وی سی، درب حیاط شیشه ای و … از انواع درب حیاط ساختمان محسوب می شوند.

انواع درب حیاط امنیتی چه نام دارند؟

درب حیاط برقی یا اتوماتیک و درب حیاط برش لیزری

اجزای درب حیاط خانه چیست؟

لنگه، قاب، آستانه، کتیبه، وادار، بایو، دماغه، پاخور، زهواره، شیشه خور، تنکه، یراق آلات و … از اجزای درب حیاط خانه محسوب می شوند.

منبع: ساختمانچی
انتشار: 14 تیر 1400 بروزرسانی: 14 تیر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 14201

به "انواع مدل درب حیاط ساده و زیبا[فلزی،چوبی،برقی و لیزری]" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع مدل درب حیاط ساده و زیبا[فلزی،چوبی،برقی و لیزری]"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید