اوپو فایند ایکس 8 اولترا؛ همه چیز درباره گوشی مجذوب کننده و قدرتمند اوپو

به گزارش سهندبلاگ، اوپو فایند ایکس 8 اولترا (X8 اولترا) محصولی از شرکت چینی اوپو (Oppo) که با هدف به چالش کشیدن برترین های بازار، پا به عرصه رقابت گذاشته است. محصولی که با مشخصات فنی استثنائی، دوربین های کم نظیر، شارژدهی عالی و… آمده نه به این خاطر که یکی از برترین ها باشد، بلکه می خواهد جایگاه برترین گوشی هوشمند سال را به خودش اختصاص دهد. اما آیا می تواند؟ آیا اوپو فایند X8 اولترا آنقدرها که فکرش را می کنیم توانمند هست که بتواند با برترین های اپل، سامسونگ، هواوی، شیائومی و… رقابت کند؟ این پرسشی است که پاسخ آن را فقط با آنالیز این گوشی می توان یافت. پس با ما در این مطلب همراه باشید تا ببینیم نماینده تازه وارد و قدرتمند اوپو در مقابل بازیگران قدر این عرصه، نظیر گلکسی S25 اولترا، آیفون 16 پرو مکس، شیائومی 15 اولترا و… چه حرف هایی برای گفتن دارد.

اوپو فایند ایکس 8 اولترا؛ همه چیز درباره گوشی مجذوب کننده و قدرتمند اوپو

خواندنی ها

بهترین گوشی موبایل بازار ایران (اردیبهشت 1404)

جدول مشخصات فنی گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا

از آنجایی که گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا در حال حاضر به بازار عرضه شده بنابراین از بابت مشخصات فنی کامل آن آگاه هستیم. در جدول زیر به صورت کلی به مشخصات فنی این گوشی اشاره خواهیم کرد و در ادامه به صورت کامل و جزئی تر به آنالیز عملکرد آن در شرایط واقعی خواهیم پرداخت.

مشخصات فنی گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا
زمان رونمایی و عرضه
  • رونمایی: 10 آوریل 2025 (21 فروردین 1404)
  • عرضه: 16 آوریل 2025 (28 فروردین 1404)
ابعاد و وزن
  • ابعاد: 163.1 در 76.8 در 8.8 میلی متر
  • وزن: 226 گرم
کیفیت ساختقاب پشتی از جنس شیشه مات، فریم آلومینیومی
استاندارد مقاومتیدارای گواهی IP68 / IP69 برای مقاومت در برابر نفوذ گردوغبار و آب (تحمل فشار شدید آب و غوطه وری تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه)
اندازه و ابعاد صفحه

اندازه نمایشگر: 6.82 اینچ

نسبت نمایشگر به بدنه: حدود 90.2 درصد

وضوح و رفرش ریت نمایشگر

رزولوشن: 1440 در 3168 پیکسل

تراکم پیکسلی: حدود 510 پیکسل در هر اینچ

رفرش ریت: 120 هرتز

فناوری های صفحه

نوع پنل: LTPO AMOLED با پشتیبانی از 1 میلیارد رنگ

قابلیت ها: دالبی ویژن +HDR10 و HDR Vivid و Ultra HDR

حدبیشتر روشنایی: 2500 نیت (در حالت بیشینه)، 1600 نیت (بالا) و 800 نیت (نرمال)

محافظ صفحهمحافظ گوریلا گلس (نسخه اعلام نشده)
سیستم عامل و رابط کاربری

سیستم عامل: اندروید 15

رابط کاربری: ColorOS 15

مدت زمان پشتیبانی نرم افزاری و امنیتیاطلاعات رسمی اعلام نشده، اما انتظار می رود حداقل 5 سال بروزرسانی نرم افزاری و 6 سال امنیتی
پردازنده و پردازشگر گرافیکی

تراشه: کوالکام اسنپدراگون 8 الیت (با لیتوگرافی 3 نانومتری)

پردازشگر گرافیکی: آدرنو 830

هسته ها و فرکانس پردازنده
  • دو هسته از نوع Oryon V2 Phoenix L با فرکانس 4.32 گیگاهرتز
  • شش هسته از نوع Oryon V2 Phoenix M با فرکانس 3.53 گیگاهرتز
رم و حافظه داخلی256/12، 512/16، 1TB/16 گیگابایت - حافظه UFS 4.1
دوربین اصلی50 مگاپیکسل، گگرددگی دیافراگم f/1.8، لنز عریض 23 میلی متری، سنسور 1.0 اینچی، پیکسل های 1.6 میکرونی، فوکوس اتوماتیک دوال پیکسل، لرزشگیر اپتیکال
دوربین دوم50 مگاپیکسل، گگرددگی دیافراگم f/2.1، تله فوتو پریسکوپی 70 میلی متری، زوم اپتیکال 3 برابر، فوکوس چندجهته، لرزشگیر اپتیکال
دوربین سوم50 مگاپیکسل، گگرددگی دیافراگم f/3.1، تله فوتو پریسکوپی 135 میلی متری، زوم اپتیکال 6 برابر، فوکوس دوال پیکسل، لرزشگیر اپتیکال
دوربین چهارم50 مگاپیکسل، گگرددگی دیافراگم f/2.0، فوق عریض 120 درجه، فوکوس اتوماتیک
امکانات دوربینفوکوس لیزری، سنسور طیف رنگی، کالیبراسیون رنگ هسلبلاد، فلش LED، HDR، پانوراما
کیفیت فیلمبرداری
  • 4K با نرخ 30/60/120 فریم بر ثانیه
  • 1080p با نرخ 30/60/120/240 فریم بر ثانیه
  • پشتیبانی از لرزشگیر دیجیتال، ویدئوهای 10 بیتی، Dolby Vision و HDR
دوربین سلفی33 مگاپیکسل، گگرددگی دیافراگم f/2.4، لنز عریض 21 میلی متری، فوکوس اتوماتیک
کیفیت فیلمبرداری
  • 4K با نرخ 30/60 فریم بر ثانیه
  • 1080p با نرخ 30/60 فریم بر ثانیه
  • پشتیبانی از لرزشگیر دیجیتال
باتری

ظرفیت: 6100 میلی آمپر ساعت

نوع: سیلیکون-کربن / لیتیوم-یون

شارژر
  • شارژ سریع 100 وات
  • پشتیبانی از PD و QC تا 18 وات
  • شارژ PPS تا 55 وات
  • شارژ بی سیم 50 وات
  • شارژ بی سیم معکوس 10 وات
سایر امکانات
  • اسپیکر استریو
  • فاقد جک 3.5 میلی متری
  • حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر (فراصوتی)
  • ژیروسکوپ
  • شتاب سنج
  • قطب نما
  • سنجش فاصله
  • وای فای 7
  • بلوتوث 5.4
  • NFC
  • پورت USB-C نسخه 3.2 با OTG
  • مادون قرمز
رنگ بندیمشکی مات، سفید و صورتی صدفی
محتویات درون بسته بندی
  • گوشی
  • شارژر 100 وات
  • کابل USB-C
  • کاور محافظ
  • دفترچه راهنما و سوزن سیم کارت
قیمتحدود 880 تا 1100 دلار
شرایط در بازار ایرانعرضه نشده است

محتویات درون بسته بندی گوشی اوپو فایند X8 اولترا

فرایند جعبه گشایی گوشی اوپو Find X8 Ultra با یک بسته بندی چشم گیر و با کیفیت شروع می گردد. این گوشی درون یک جعبه ضخیم و خاکستری رنگ عرضه می گردد که در همان نگاه اول حس یک محصول پرچم دار و خاص را منتقل می نماید. درون این جعبه، یک شارژر قدرتمند SuperVOOC با توان 100 وات واقع شده است که می تواند گوشی را با سرعتی بسیار بالا شارژ کند.

بعلاوه یک کابل USB-A به USB-C با توان عبور جریان 10 آمپر در کنار شارژر واقع شده است تا از خرید یک کابل باکیفیت به صورت جداگانه بی احتیاج باشید. افزون بر لوازم اصلی، در بسته بندی گوشی یک قاب ژله ای شفاف نیز دیده می گردد که بسته به رنگ گوشی، ممکن است در نسخه مشکی، رنگ قاب نیز تیره باشد.

رنگ بندی اوپو فایند ایکس 8 اولترا

گوشی Oppo Find X8 Ultra در سه رنگ مجذوب نماینده و متنوع عرضه شده است؛ مشکی مات، سفید و صورتی صدفی. این رنگ ها هم همگی ساده و سنگین و در عین حال بسیار دلنشین هستند و حس داشتن یک پرچم دار حرفه ای را به کاربر منتقل می نمایند. نکته مهم اینجاست که تمام نسخه های رنگی این گوشی دارای پوشش مات هستند.

طراحی و کیفیت ساخت گوشی اوپو فایند X8 اولترا

Oppo در طراحی گوشی اوپو فایند X8 اولترا مسیر تازه ای در پیش گرفته و ظاهر دو رنگه نسل های پیشین مانند فایند X6 پرو و فایند X7 اولترا را کنار گذاشته است. حالا با طراحی یکپارچه تر و شکیل تر روبه رو هستیم که شباهت زیادی به فایند X8 پرو دارد. چیدمان متقارن دوربین باعث شده به نوعی فایند ایکس 8 اولترا را به عنوان یک محصول از شرکت اوپو تشخیص دهیم.

بدنه این گوشی از ترکیب شیشه و آلومینیوم ساخته شده؛ به این صورت که در هر دو سمت از شیشه جلو و پشت شاهد استفاده از شیشه و در فریم، شاهد بکارگیری آلومینیوم هستیم. نمایشگر به وسیله شیشه مقاوم Crystal Shield محافظت می گردد که طبق ادعای Oppo با همکاری Corning پیشرفته است. این شیشه تخت، ضد ضربه و ضد شکستگی طراحی شده تا دوام بالایی داشته باشد.

پنل پشتی نیز شیشه ای است و روکشی صاف و ضد انعکاس دارد. فریم آلومینیومی گوشی با ظاهری یکدست، دور تا دور بدنه را فرا گرفته و در لبه ها کمی خمیدگی دارد (2.5D) تا در دست گرفتن گوشی راحت تر گردد. این در حالی است که خود فریم کاملا تخت است اما گوشه های خمیده آن به گونه ای طراحی شده اند تا فشار زیادی به کف دست وارد ننمایند.

گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا دارای گواهی های IP68 و IP69 است که یعنی در برابر نفوذ گردوغبار و حتی پاشش شدید آب مقاوم بالایی از خودش به نمایش می گذارد. بعلاوه این گوشی در تست سقوط SGS سوئیس پیروز به کسب امتیاز 5 ستاره شده و طبق گفته شرکت، در برابر سقوط نیز مقاوم است.

در نمای جلو، آنچه بلافاصله جلب توجه می نماید، حاشیه های بسیار باریک 1.4 میلی متری اطراف نمایشگر است. این طراحی باعث شده صفحه نمایش تا بیش ترین حد ممکن توسعه یابد و حدودا 90 درصد بخش جلو را به خودش اختصاص دهد که این فوق العاده است. دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی در یک پانچ هول کوچک قرار گرفته و تنها چیزی است که نظم و یکپارچگی پنل جلو را بهم می زند. اما آنقدر کوچک هست که بتوان نادیده اش گرفت.

در بالای نمایشگر، اسپیکر مکالمه به طور پنهان تعبیه شده که همزمان به عنوان اسپیکر دوم برای پخش صدای استریو عمل می نماید. علاوه بر آن، یک خروجی صدا در بالای گوشی نیز وجود دارد تا تجربه صوتی بهتری رقم بخورد. فریم بالایی گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا بعلاوه میزبان میکروفون ها و فرستنده مادون قرمز (IR blaster) است. در پایین دستگاه نیز اسپیکر دوم، دو میکروفون، درگاه USB-C و خشاب سیم کارت دیده می شوند. کلیدهای تنظیم صدا و پاور در سمت راست و کلید میان بر اختصاصی هم در سمت چپ قرار دارند.

دکمه میان بر سمت چپ شباهت زیادی به دکمه Action در آیفون دارد و قابلیت شخصی سازی را هم به کاربر می دهد. بعلاوه یک دکمه شاتر دوربین لمسی با امکانات نرم افزاری مشابه آیفون های اخیر در سمت راست وجود دارد. اوپو حتی با الهام از قابلیت جزیره پویای اپل، انیمیشن های شناور و تعاملات مشابهی را در رابط کاربری پیاده نموده است. به صورت کلی این گوشی با کلید اکشن، کلید کنترل دوربین و جزیره پویا، شباهت زیادی به آیفون های نو دارد.

حسگر اثر انگشت از نوع اولتراسونیک است که دقت و سرعت فوق العاده ای دارد. این حسگر حتی زمانی که انگشت مرطوب باشد، عملکرد قابل قبولی از خود نشان می دهد و کار کردن با آن بسیار لذت بخش است. این همان فناوری اثر انگشتی است که سامسونگ سال هاست در پرچم دارهایش از آن استفاده می نماید.

در پنل پشتی، یک ماژول دوربین بزرگ و دایره ای واقع شده است که محل استقرار چهار دوربین 50 مگاپیکسلی و سیستم فوکوس لیزری است. نکته جالب، وجود یک دوربین پنهان در این مجموعه است: True Chroma Camera با فناوری 9 کاناله و 2 میلیون پیکسل طیفی که برای ثبت رنگ های طبیعی به کار می رود. در اینجا به دوربین و امکانات اشاره نمی کنیم اما باید بگوییم همین سنسور دقت این گوشی را در نمایش رنگ ها به شکل قابل توجهی بهبود بخشیده است.

Oppo Find X8 Ultra با ابعاد 163.1×76.8×8.8 میلی متر و وزن 226 گرم، گوشی بزرگی محسوب می گردد. با وجود ماژول بزرگ دوربین، گوشی نه خیلی ضخیم است و نه بیش از حد سنگین. پخش یکنواخت وزن، طراحی خوش دست و بدنه مقاوم باعث شده تجربه کار با این پرچم دار لوکس، بسیار لذت بخش باشد و در کوتاه مدت اصلا باعث آزار و اذیت نگردد. هرچند 226 گرم، یعنی گوشی در دسته پرچم داران سنگین قرار می گیرد و اگر با قاب استفاده گردد، در استفاده طولانی اذیت نماینده خواهد بود.

کیفیت نمایشگر گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا

نمایشگر گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا یکی از نقاط قوت مهم آن به شمار می رود. این پنل 6.82 اینچی از نوع AMOLED LTPO با رفرش ریت متغیر 1 تا 120 هرتز است که در کنار وضوح بالا (1440 × 3168 پیکسل) و روشنایی حدبیشتری 2500 نیت، تجربه ای بسیار روان، شفاف و زنده ارائه می دهد. تکنولوژی PWM 2160Hz نیز در این نمایشگر به کار رفته تا در سطوح روشنایی پایین، خستگی چشم را به حداقل برساند. به علاوه، طراحی پنل با حاشیه های بسیار باریک، فضای کار زیادی را هم در اختیار کاربر قرار می دهد تا تجربه تعامل لمسی با دستگاه عالی باشد.

بر اساس بنچمارک های تخصصی، اوپو فایند X8 اولترا توانسته به روشنایی حدبیشتری حدود 2292 نیت برسد که عملکردی فوق العاده محسوب می گردد. اگرچه این عدد از نمایشگر گوشی هایی مانند شیائومی 15 اولترا (با بیش از 3200 نیت) یا گلکسی S25 اولترا کمتر است، اما در بیشتر شرایط محیطی، خوانایی و روشنایی آن کاملاً مطلوب و حتی چشمگیر باقی می ماند. بعلاوه در سطح روشنایی 100٪ نیز به عدد خوبی (1146 نیت) دست پیدا می نماید.

از نظر کیفیت و دقت رنگ، نمایشگر اوپو در حالت پیش فرض کمی سردتر از رقباست اما به لطف تنظیمات پیشرفته، کاربر می تواند دمای رنگ را به دلخواه تغییر دهد یا حالت های مختلفی مانند D65 یا Vivid را فعال کند. قابلیت Adaptive Tone هم مشابه True Tone اپل، به طور اتوماتیک رنگ ها را بر اساس نور محیط تنظیم می نماید. این موارد باعث می گردد تجربه بصری بسیار پویا و شخصی سازی شده ای را با این گوشی تجربه کنید.

در جدول زیر مقایسه ای بین بعضی از شاخص های مهم نمایشگر اوپو فایند X8 اولترا و دیگر پرچم داران مطرح بازار آمده است؛

گوشیروشنایی حدبیشتریروشنایی زیادروشنایی در کمترین حالتدقت رنگ RGBدقت رنگ Grayscale
اوپو فایند ایکس 8 اولترا2292 (عالی)1146 (خوب)1.8 (خوب)1.64 (عالی)5.04 (میانه)
گلکسی S25 اولترا2373 (عالی)1284 (عالی)0.8 (عالی)2.84 (خوب)5.56 (میانه)
شیائومی 15 اولترا3287 (عالی)1037 (خوب)1.8 (خوب)2.02 (خوب)3.45 (خوب)
وان پلاس 132326 (عالی)1130 (خوب)1.8 (خوب)1.64 (عالی)3.95 (خوب)

حسگر اثر انگشت اولتراسونیک تعبیه شده در زیر نمایشگر، عملکرد بسیار سریع و دقیقی دارد و حتی در شرایط مرطوب بودن انگشت هم پاسخ گوست. امکان باز کردن قفل با چهره نیز وجود دارد، اما از آنجایی که این قابلیت مبتنی بر تصویر است، امنیت بالایی ندارد. به طور کلی، نمایشگر اوپو فایند ایکس 8 اولترا یکی از کامل ترین و کم نقص ترین پنل های AMOLED حال حاضر بازار محسوب می گردد.

دوربین گوشی اوپو فایند X8 اولترا

دوربین گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا یکی از پیشرفته ترین ماژول های تصویربرداری موبایل در سال 2025 است؛ ترکیبی از فناوری های پیشرفته تصویربرداری، لنزهای متنوع و پردازش تصویر هوشمند که آن را در سطح پرچم داران تراز اول دنیا قرار می دهد. این گوشی در مجموع پنج دوربین دارد، اما چهارتای آن فعال هستند. مانند بسیاری از مدل های بالارده اوپو، دوربین ها به وسیله Hasselblad تنظیم شده اند تا دقت رنگ و کیفیت بصری نهایی به سطح بالایی برسد.

دوربین اصلی از سنسور 1 اینچی Sony LYT900 با رزولوشن 50 مگاپیکسل استفاده می نماید که مشابه همان سنسوری است که در Xiaomi 15 Ultra نیز به کار رفته. لنز این دوربین 8 عنصری است و از شیشه های خاص با ضریب شکست بالا بهره می برد تا اعوجاج رنگی به حداقل برسد. نکته مجذوب نماینده اینجاست که این دوربین با بهره گیری از کراپ درون سنسوری، امکان بزرگ نمایی 2 برابر بدون افت کیفیت را فراهم می نماید.

برای بزرگ نمایی، دو دوربین تله فوتو مجزا در نظر گرفته شده. یکی با 3 برابر زوم اپتیکال (70mm) که با طراحی پریسکوپی خاص خود، برای پرتره و ماکرو ایده آل است. فوکوس نزدیک در فاصله 10 سانتی متری باعث شده این دوربین در عکاسی تله ماکرو نیز عملکردی منحصربه فرد داشته باشد. دوربین دوم با 6 برابر زوم اپتیکال (135mm) و سنسور Sony LYT600 کار می نماید و به یاری الگوریتم های هیبریدی اوپو، امکان زوم تا 120 برابر دیجیتال را فراهم می سازد.

دوربین فوق عریض از سنسور Samsung JN5 با رزولوشن 50 مگاپیکسل بهره می برد و زاویه دیدی معادل 120 درجه ارائه می دهد. بعلاوه یک حسگر True Chroma در کنار این دوربین ها واقع شده است که وظیفه آن سنجش دقیق دمای رنگ و اصلاح تعادل سفید در سراسر تصویر است. اوپو از HyperTone Image Engine هم برای پردازش تصویر و افزایش داینامیک رنج بهره می برد. ویژگی کاربردی دیگر، دکمه اختصاصی دوربین است که امکان عکس برداری یا فیلم برداری سریع را فراهم می نماید، هرچند در حالت پرتره نمی توان با آن زوم کرد.

مقایسه کیفیت عکاسی اوپو فایند X8 اولترا با گوشی های دیگر

گوشیامتیاز کلی دوربینامتیاز عکسدوربین اصلی (واید)فوق عریضسلفیزوم
اوپو فایند ایکس 8 اولترا15716082232827
گلکسی S25 اولترا15816587232728
شیائومی 15 اولترا15816585262629
وان پلاس 1314514975212528

مقایسه کیفیت فیلمبرداری اوپو فایند X8 اولترا با گوشی های دیگر

گوشیامتیاز کلی دوربینامتیاز ویدیودوربین اصلی (واید)فوق عریضسلفیزوم
اوپو فایند ایکس 8 اولترا15715583222526
گلکسی S25 اولترا15815075212826
شیائومی 15 اولترا15815078212526
وان پلاس 1314514172222523

از آنجا که پارامتر مقایسه ای مشخصی در اختیار نداریم، قرار دادن عکس ها در این بخش چندان فایده ای نخواهد داشت؛ به ویژه آنکه تصاویر هنگام آپلود و فشرده سازی دچار افت کیفیت می شوند و قضاوت واقعی از عملکرد دوربین را سخت می نمایند. با این حال، براساس آنالیز های معتبر، شرایط عملکرد هر یک از دوربین های گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا به توضیح زیر است:

دوربین اصلی

تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی فوق العاده اند. دامنه دینامیکی گسترده است و حتی در شرایط نوری بسیار چالش برانگیز، دوربین بدون زحمت عکس هایی چشم نواز و دقیق ثبت می نماید. جزئیات طبیعی با اندازه شارپ بودن متعادل و بدون افکت مصنوعی دیده می گردد که به خلق تصاویری واقعی و نزدیک به دنیای واقعی منجر می گردد. در نور کم، عملکرد دوربین اصلی همچنان چشمگیر است. عکس ها به خوبی نوردهی می شوند و نکته تحسین برانگیز اینکه خبری از روشن کردن بیش از حد صحنه و تبدیل شب به روز نیست؛ به عبارتی اوپو به جای اغراق، واقعیت را با ظرافت به تصویر می کشد.

زوم

دوربین های زوم 3 برابر و 6 برابر، تصاویری طبیعی و با جزئیات دقیق ثبت می نمایند و خوشبختانه افکت های مصنوعی و بیش از حد در پردازش تصویر دیده نمی گردد. دامنه دینامیکی در این بخش قابل قبول است، هرچند نه در حد رقبا. در محدوده زوم کوتاه (3 تا 6 برابر)، گوشی هایی مانند شیائومی 15 اولترا و گلکسی S25 Ultra عملکرد بهتری دارند. اما اوپو فایند X8 اولترا در زوم های بلندتر به ویژه از 10 برابر به بالا، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می دهد. با این حال، از حدود 10 برابر به بالا پردازش ها کمی افراطی شده و وضوح طبیعی کاهش می یابد.

دوربین فوق عریض

عملکرد دوربین فوق عریض را می توان در سطح میانه دسته بندی کرد. در بعضی صحنه ها، نوردهی کمتر از حد انتظار است و دمای رنگ ها به سمت سردی متمایل می گردد. با این وجود، این دوربین هنوز هم قابل استفاده و در سطح دیگر پرچمداران بازار است. لنز اولتراواید، اگرچه بی نقص نیست، ولی در موقعیت های مناسب می تواند عکس هایی رضایت بخش ثبت کند.

دوربین سلفی

دوربین سلفی از نقاط قوت اصلی Oppo Find X8 Ultra محسوب می گردد. وضوح تصویر بسیار بالا است، رنگ ها زنده اما واقعی اند و دامنه دینامیکی به خوبی مدیریت می گردد. ترکیب این عوامل باعث می گردد که چهره ها هم زیبا ثبت شوند و هم از حالت طبیعی خارج نشوند. در مجموع، کیفیت سلفی ها در حد پرچم داران واقعی است؛ درست همان طور که از یک مدل Ultra انتظار می رود.

فیلم برداری

گوشی اوپو فایند X8 اولترا در بخش فیلم برداری نیز عملکردی چشمگیر دارد. این گوشی قادر به ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه است. البته در اطلاعیه رسمی شرکت، پشتیبانی از ضبط ویدیوی 4K با نرخ 120 فریم نیز ذکر شده، اما در تست ها خبری از این قابلیت نبود. بنابراین، یا اشتباه ذکر شده یا قرار است با آپدیت اضافه گردد.

کیفیت ویدیوها فوق العاده است، به ویژه از نظر سطح جزئیات. حتی در زوم های بسیار بالا، تا حدود 30 برابر، تصاویر همچنان وضوح بالا و شارپنس فوق العاده ای دارند، نکته ای که در میان پرچمداران نیز کم نظیر است. دامنه دینامیکی و رنگ ها نیز بسیار خوب ثبت می شوند و در بیشتر شرایط نوری، ویدیوهایی زنده و دقیق حاصل می گردد. دوربین سلفی در بخش فیلم برداری عملکردی قابل قبول دارد، اما بدون تردید این دوربین اصلی پشتی است که در میدان رقابت ویدیو، برنده واقعی محسوب می گردد.

نرم افزار و سخت افزار اوپو فایند ایکس 8 اولترا

گوشی اوپو فایند ایکس 8 اولترا از چیپست قدرتمند اسنپدراگون 8 الیت بهره می برد؛ تراشه ای 3 نانومتری با هشت هسته پردازشی که گرچه در مقایسه با نسخه گلکسی کمی فرکانس پایین تری دارد، اما در استفاده روزمره تفاوت محسوسی ایجاد نمی نماید. این تراشه عملکردی سریع، روان و بی نقص را در اجرای برنامه ها و بازی ها تضمین می نماید.

علاوه بر این، اوپو مثل بسیاری از برندهای چینی، قابلیت افزایش رم مجازی را نیز در نظر گرفته است. با استفاده از بخشی از حافظه داخلی، رم تا 12 گیگابایت دیگر قابل افزایش است و مجموع رم گوشی به عدد خیره نماینده 28 گیگابایت می رسد. این ویژگی باعث می گردد اپلیکیشن ها برای مدت بیشتری در حافظه باقی بمانند و سرعت سوئیچ بین آن ها بیشتر گردد.

در تست های بنچمارک، این گوشی عملکردی درخشان از خود نشان داده است. در تست گیک بنچ 6، عملکرد تک هسته ای و چند هسته ای آن در سطحی بسیار بالا واقع شده است و تنها پرچمدار سامسونگ کمی عملکرد بهتری داشته است. در ادامه، نتایج این تست ها را مشاهده می کنید:

بنچمارک پردازنده (Geekbench 6)

گوشیتک هسته ایچند هسته ای
اوپو فایند ایکس 8 اولترا30399346
گلکسی S25 اولترا31379769
شیائومی 15 اولترا29628965
وان پلاس 1329679081

در بخش گرافیکی نیز، چیپست گرافیکی آدرنو با عملکردی فوق العاده ظاهر شده و در تست های 3DMark Extreme پیروز به کسب امتیازهای بسیار بالایی شده است. به گونه ای که در تست High، این گوشی از همه رقبایش پیشی می گیرد.

گوشیHighLow
اوپو فایند ایکس 8 اولترا65284225
گلکسی S25 اولترا62082981
شیائومی 15 اولترا58264771
وان پلاس 1363304452

آنالیز نرم افزار اوپو فایند X8 اولترا

گوشی اوپو فایند X8 اولترا به صورت پیش فرض با ColorOS 15 عرضه می گردد که بر پایه اندروید 15 پیشرفته است. این رابط کاربری علاوه بر ظاهر مدرن و امکانات متعدد، قابلیت شخصی سازی گسترده ای دارد و از خدمات کامل گوگل نیز پشتیبانی می نماید.

با این حال، نباید فراموش کرد که این گوشی مخصوص بازار چین طراحی شده و فعلاً برنامه ای برای عرضه دنیای آن وجود ندارد. به همین علت، حتی در صورت تغییر زبان سیستم به انگلیسی، همچنان با اعلان ها و منوهایی به زبان چینی روبرو خواهید شد. تجربه ای که برای کاربران خارج از چین شاید کمی ناخوشایند باشد.

ویژگی های هوش مصنوعی در این گوشی فراوان اند اما تقریباً همگی مختص کاربران چینی طراحی شده اند. برای مثال، AI Search فقط با زبان چینی ساده کار می نماید و AI Writer نیز تنها در چند اپلیکیشن داخلی چینی فعال است. دستیار صوتی Breeno هم فعلاً از زبان انگلیسی پشتیبانی نمی نماید. البته امکان نصب دستیار گوگل وجود دارد، ولی نمی توان آن را به دکمه پاور اختصاص داد.

در نهایت، از نظر پشتیبانی نرم افزاری، انتظار می رود پنج سال آپدیت اصلی اندروید و شش سال وصله های امنیتی برای این دستگاه ارائه گردد؛ عملکردی که با بهترین برندها قابل رقابت است و کاربران را از نظر دوام نرم افزار تا مدت ها آسوده خاطر خواهد نمود.

طول عمر باتری، سرعت شارژر و کیفیت اسپیکر اوپو فایند X8 اولترا

در آنالیز باتری و شارژ گوشی اوپو فایند X8 اولترا، با یکی از بهترین عملنمودهای ممکن در سال 2025 روبرو هستیم؛ یک باتری بسیار پرظرفیت و بادوام، شارژرهای فوق سریع سیمی و بی سیم و دوام خیره نماینده در فعالیت های روزمره. این دستگاه نه تنها در مصرف بهینه انرژی یکی از بهترین هاست، بلکه در سرعت شارژ نیز تعداد زیادی از رقبای خود را کنار می زند.

طول عمر باتری

اوپو فایند X8 اولترا به یک باتری 6100 میلی آمپرساعتی از نوع سیلیکون-کربن مجهز شده است؛ فناوری ای نوظهور که حالا مسیر را برای جهشی بزرگ در عملکرد باتری باز نموده. این ظرفیت حتی از گوشی هایی مانند سامسونگ گلکسی S25 اولترا با 5000 میلی آمپرساعت بیشتر است و با مدل هایی مانند شیائومی 15 اولترا و وان پلاس 13 برابری می نماید. عملکرد باتری اوپو فایند X8 اولترا هم فوق العاده بود:

گوشیظرفیت باتریتخمین دوام کلیوب گردیپخش ویدیوبازی
اوپو فایند X8 اولترا6100 میلی آمپر8 ساعت و 56 دقیقه23 ساعت و 36 دقیقه11 ساعت و 1 دقیقه12 ساعت و 47 دقیقه
سامسونگ گلکسی S25 اولترا5000 میلی آمپر8 ساعت20 ساعت و 49 دقیقه8 ساعت و 54 دقیقه14 ساعت و 21 دقیقه
شیائومی 15 اولترا6000 میلی آمپر7 ساعت و 33 دقیقه16 ساعت و 39 دقیقه10 ساعت و 11 دقیقه13 ساعت و 29 دقیقه
وان پلاس 136000 میلی آمپر7 ساعت و 30 دقیقه21 ساعت و 34 دقیقه9 ساعت و 12 دقیقه8 ساعت و 12 دقیقه

سرعت شارژ

شارژ این گوشی درست مثل دوام باتری آن فوق العاده است. اوپو فایند X8 اولترا از شارژ سریع 100 واتی پشتیبانی می نماید و در مدت تنها 32 دقیقه به طور کامل شارژ می گردد. حتی فناوری شارژ بی سیم آن هم از خیلی از گوشی های پرچم دار بازار بیشتر است.

گوشیظرفیت باتریشارژ کامل (سیمی)شارژ کامل (بی سیم)شارژ 30 دقیقه ای (سیمی)شارژ 30 دقیقه ای (بی سیم)
اوپو فایند X8 اولترا6100 میلی آمپر32 دقیقهتست نشده98٪تست نشده
سامسونگ گلکسی S25 اولترا5000 میلی آمپر1 ساعت و 9 دقیقه1 ساعت و 58 دقیقه68٪33٪
شیائومی 15 اولترا6000 میلی آمپر1 ساعت و 3 دقیقهتست نشده58٪تست نشده
وان پلاس 136000 میلی آمپر43 دقیقه1 ساعت و 29 دقیقه86٪41٪

این سریع ترین زمان شارژی است که تا به امروز برای یک گوشی با باتری بالای 6000 میلی آمپر ثبت شده است.

اسپیکر و بازخورد لرزشی

گوشی اوپو فایند X8 اولترا در بخش صدا عملکردی تحسین برانگیز دارد. اسپیکرهای استریوی دوگانه آن صدایی بلند، بدون نویز و شفاف حتی در حجم صدای بالا ارائه می دهند. بیس یا فرکانس های پایین، قدرتی فراتر از انتظار دارند و صدای میانی و زیر (mid و high) نیز وضوح بالایی دارند. صدای تولیدشده دامنه وسیعی را پوشش می دهد و تجربه شنیداری لذت بخشی را برای تماشای فیلم، بازی یا گوش دادن به موسیقی رقم می زند.

در بخش هپتیک یا ویبره نیز، این گوشی عملکردی در سطح پرچم داران قدر دارد. موتور لرزشی آن دقت، قدرت و واکنش پذیری بسیار بالایی دارد و حس کار با دستگاه را به شدت لذت بخش و طبیعی می نماید. مانند همواره، اوپو در گوشی های پرچم دار خود توجه ویژه ای به این جزئیات داشته و فایند X8 اولترا نیز از این قاعده مستثنی نیست. این سطح از کیفیت ویبره را تنها در گوشی هایی مانند سری گلکسی S سامسونگ یا آیفون های نو می توان یافت.

اوپو فایند ایکس 8 اولترا؛ سخن پایانی

با وجود قیمت حدود 1100 دلاری، گوشی اوپو فایند X8 اولترا یکی از مجذوب نماینده ترین پرچم داران 2025 محسوب می گردد. این دستگاه با طراحی باریک و شکیل، گواهی مقاومت IP68 و IP69، دوربینی بی رقیب با دو لنز تله فوتو، لرزش گیر ویدیویی عالی، شارژ سریع 100 واتی و باتری 6100 میلی آمپرساعتی، در بسیاری از زمینه ها از رقبا پیشی گرفته است. اما این همه داستان نیست.

اوپو فایند ایکس 8 اولترا هنوز به بازار دنیای عرضه نشده است. کلی از قابلیت های آن هم به زبان چینی هستند، از جمله هوش مصنوعی. با این حال، اگر بتوانید این گوشی را از فروشگاه هایی تهیه کنید که محصولات چینی وارد می نمایند، و به زبان چینی نیز آشنایی دارید خرید آن با قیمت مناسب، پیشنهاد می گردد.

نکات مثبت

  • طراحی فوق العاده زیبا و چشم نواز
  • استاندارد ضد آب IP68/69
  • کلیدهای اکشن و کنترل دوربین
  • طول عمر استثنائی باتری و سرعت بی نظیر شارژر
  • کیفیت فوق العاده دوربین ها در عکاسی در تمام شرایط نوری
  • کیفیت بالای ویدیوها و عملکرد عالی لرزشگیر

نکات منفی

  • فقط در بازار چین عرضه می گردد
  • زبان نرم افزارها بعضا چینی است
  • نمایشگر از لحاظ کیفیت در حد بهترین پرچم دارهای بازار نیست
  • کمی زیر فشار سنگین داغ می نماید

خواندنی ها

راهنمای خرید بهترین گوشی از نظر صفحه نمایش؛ تجربه بصری تکرارنشدنی

منبع: PhoneArena

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 16 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 16 اردیبهشت 1404 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 20050

به "اوپو فایند ایکس 8 اولترا؛ همه چیز درباره گوشی مجذوب کننده و قدرتمند اوپو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اوپو فایند ایکس 8 اولترا؛ همه چیز درباره گوشی مجذوب کننده و قدرتمند اوپو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید