فراوری پروتئین نانوساختار که در دمای بالا مقاوم است
به گزارش سهندبلاگ، پژوهشگران پروتئین مصنوعی ساختند که می تواند در دما های بالا دوام داشته باشد و ساختار طبیعی خود را حفظ کند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرنگاران، پروتئین ها در اثر حرارت پخته می شوند و ساختار طبیعی خود را از دست می دهند مثال شاخص این اتفاق، حرارت دادن تخم مرغ و طبخ آن است. بنابراین، محدودیت های زیادی برای استفاده از پروتئین ها در پروژه هایی است که حرارت بالایی در آن ها وجود دارد.
با این حال دانشمندان انتظارات زیادی برای استفاده از پروتئین ها در فناوری نانو و زیست شناسی مصنوعی دارند. برای حل این مشکل، پژوهشگران دانشگاه شینشو با همکاری محققانی از دانشگاه پرینستون اقدام به ساخت پروتئین های مصنوعی با دوام بالا نموده اند. آن ها واحد سازنده نانویی به نام Super WA 20 را ساخته اند که در واقع نوعی ستون نانومقیاس است.
این پروتئین Super WA 20 بسیار پایدارتر از نسل قبل پروتئین WA 20 است به طوری که در نسل قبلی، پروتئین در دمای 75 درجه طبخ می شد، اما این پروتئین Super WA 20 می تواند تا 100 درجه سانتیگراد را تحمل کند. نتایج یافته های محققان نشان می دهد که نقطه دمایی طبخ این پروتئین 122 درجه سانتیگراد است.
آن ها با استفاده از روش بلورشناسی اشعه ایکس پیروز به ترسیم ساختار سه بعدی این پروتئین شدند. پژوهشگران انتظار دارند تا این نانوبلوک های پروتئینی در آینده نزدیک در فناوری نانو و زیست شناسی مصنوعی به کار فرایند.
پروتئین ها و خودآرایی پروتئینی عملکرد زیادی در بدن انسان دارند و همانند یک نانوماشین عمل می نمایند و در نهایت به عنوان یک عنصر اصلی در پدیده های پیچیده زندگی دخالت دارند. طراحی پروتئین های مصنوعی با عملکرد مورد نظر در بخش دارویی و واکنش های شیمیایی یکی از اهداف دانشمندان است.
منبع: خبرگزاری دانشجوbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا