جزیره اسلامی تبریز

به گزارش سهندبلاگ، جزیره اسلامی تبریز

در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی ایران یکی از جاذبه های بسیار زیبای تبریز یعنی جزیره اسلامی تبریز یا جزیره شاهی را به شما معرفی خواهیم کرد که یکی از جزایر بسیار زیبا، دیدنی و محبوب میان گردشگران محسوب می گردد . در ادامه با خبرنگاران همراه باشید…

جزیره اسلامی تبریز

جزیره اسلامی کجاست ؟

برروی نقشه میتوانید موقعیت دقیق جزیره شاهی یا اسلامی اورمیه را مشاهده کنید

جزیره شاهی یا جزیره اسلامی بزرگ ترین جزیره در دریاچه ارومیه می باشد که دارای 23٬000 هکتار وسعت و 7 روستا است و در شرق دریاچه اورمیه واقع شده است. این جزیره تنها جزیره دریاچه ارومیه است که امکان سکونت در آن وجود دارد. نام این هفت روستا آق گنبد، گمیچی، سرای، بوراچالو، تیمورلو، قبچاق و ریحان آباد (بهرام آباد) می باشد. بزرگترین روستای این جزیره روستای سرای می باشد. زبان مردمان جزیره شاهی ترکی می باشد . در روستای قبچاق کشاورزان به کاشت و پرورش پسته مشغولند. بیشتر اهالی این روستا به شهر ارومیه مهاجرت کرده اند.اگر از مسافت طولانی برای تماشا این جزیزه راهی سفر شده اید پیشنهاد میکنیم برای برطرف خستگی در هتل تبریز اقامت داشته باشید.

جزیره اسلامی در موقعیت جغرافیایی N305043 E452941 واقع شده است. جزیره اسلامی تنها جزیره مسکونی و آباد دریاچه در تابستان به صورت شبه جزیره در می آید و روستائیان این جزیره از راه خشکی به تبریز، آذرشهر، گوگان و شبستر رفت و آمد می نمایند. هم اکنون یک رشته جاده خاکی فرعی از جاده آسفالته تبریز-آذرشهر از کنار ایستگاه دام پروری خاصبان به سمت جزیره کشیده شده است. طول جزیره 24 و عرض آن 15 کیلومتر است. جزیره اسلامی منطقه ای است گرد شگری که در استان آذربایجان شرقی واقع شده و فاصله آن با تبریز حدود 70 کیلو متر است که از شهرستان ایلخچی می گذرد هفت روستای بزرگ و کوچک در آن موجود است که اهالی آن به زبان ترکی صحبت می نمایند و بیشتر به کار کشاورزی اشتغال دارند.

وجود این جزیره سرسبز و خرم با آب شیرین و گوارا (جزیره 54 چشمه دارد) در دریایی شور و تلخ از عجایب و بدایع طبیعت و خلقت است. پرندگانی مانند پلیکان، آنقوت، فلامینگو و سایر پرندگان مهاجر در قسمت های باتلاقی جزیره و سواحل نیزاری آن زندگی می نمایند.

در جزیره شاهی هفت روستا به اسامی سرای، آق گنبد، گمیچی، تیمورلو، قبچاق، بوراچارلو و بهرام آباد (ورالو) با حدود 8 هزار نفر جمعیت وجود دارد. شغل عمده مردم آن کشاورزی، گله داری، باغداری و کار در کشتی های دریاچه است. محصولات عمده جزیره را غلات، حبوبات، صیفی جات و خشکبار تشکیل می دهند.

در این جزیره بنادر آق گنبد و گمیچی برای پهلو گرفتن کشتی های باربری و مسافربری در مسیر شرفخانه به گلمانخانه اسکله دارند. هم اکنون از دو سوی جزیره اسلامی و ارومیه بزرگراه شهید کلانتری ساخته شده است؛ به وسیله این بزرگراه، دو استان آذربایجان شرقی و غربی به هم متصل شده اند. از نظر تقسیمات کشوری جزیره اسلامی تابع شهرستان شبستر است.

مقالات بیشتر بخوانید

  • مراکز خرید تبریز
  • پارک بزرگ تبریز
  • خیابان تربیت تبریز
  • سوغات تبریز
  • راهنمای سفر به ارومیه
  • درباره تبریز
  • راهنمای سفر به تبریز
منبع: تاپ تراول
انتشار: 22 مهر 1403 بروزرسانی: 22 مهر 1403 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 19829

به "جزیره اسلامی تبریز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزیره اسلامی تبریز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید