راهنمای تغذیه در دوران شیردهی

به گزارش سهندبلاگ، اگر مادری هستید که به تازگی فرزندی به جهان آورده اید و قصد دارید خودتان به او شیر بدهید، باید مراقب تغذیه خودتان هم باشید. توجه به تغذیه مادران شیرده از آنجا اهمیت پیدا می نماید که باید هم احتیاج های مادر و هم احتیاج های کودک او را تامین کند. دوران شیردهی به خصوص شش ماه اول که تغذیه نوزاد به شیر مادر منحصر است و کودک غذای دیگری

راهنمای تغذیه در دوران شیردهی

راهنمای تغذیه در دوران شیردهی

اگر مادری هستید که به تازگی فرزندی به جهان آورده اید و قصد دارید خودتان به او شیر بدهید، باید مراقب تغذیه خودتان هم باشید. توجه به تغذیه مادران شیرده از آنجا اهمیت پیدا می نماید که باید هم احتیاج های مادر و هم احتیاج های کودک او را تامین کند. دوران شیردهی به خصوص شش ماه اول که تغذیه نوزاد به شیر مادر منحصر است و کودک غذای دیگری نمی خورد، توجه به این امر اهمیت بیشتری دارد.

تغذیه نادرست و سوءتغذیه سلامت مادر را به خطر می اندازد. زیرا در اثر کمبود دریافت مواد غذایی مادر از ذخایر خویش ترکیب شیر را ثابت و مناسب نگه می دارد. اما تخلیه ذخایر مادر او را در خطر کمبود مواد مغذی گوناگون قرار خواهد داد. توجه به احتیاجهای تغذیه ای مادر شیرده اهمیت دارد زیرا تغذیه مناسب و متعادل:

مادر را برای حفظ و مراقبت از کودک، سالم نگاه می دارد.

انرژی کافی مورد احتیاج را برای انجام کارهای دیگری غیر از مراقبت از کودک تامین می نماید.

از مصرف بافت های بدن برای ایجاد انرژی و فراوری شیر جلوگیری می نماید.

مادر را برای حاملگی های بعدی همراه با سلامت و ذخیره کافی مواد غذایی آماده می نماید.

بر اساس برآوردهای متخصصان، مادران شیرده علاوه بر انرژی مورد احتیاج روزانه باید 500 کیلوکالری بیشتر در روز استفاده نمایند. احتیاج مادران شیرده به پروتئین در شش ماهه اول پس از زایمان 65 گرم و در شش ماهه دوم 62 گرم در روز برآورد شده است.

انرژی

مانند سایر مواد مغذی انرژی مورد احتیاج مادر باید به وسیله مصرف مواد غذایی تامین گردد. البته به طور طبیعی و طی دوران بارداری مقادیری ذخیره چربی در بدن مادر جمع می گردد که بخشی از احتیاج او را به انرژی تامین می نماید. فراوری شیر به 800 کیلوکالری انرژی اضافی در روز احتیاج دارد که 500 کیلوکالری آن از راه دریافت غذا تامین می گردد. در دو تا سه ماه اول 300 کیلوکالری به جای مانده از متابولیسم ذخیره چربی دوران بارداری (دو تا چهار کیلوگرم) تامین می گردد. شیردهی صحیح به مادر در مصرف این منابع چربی یاری می نماید و علاوه بر یاری به تامین انرژی از بافت چربی، به مادر در بازگشت به وزن پیش از بارداری یاری می نماید. به همین علت کاهش وزن و رسیدن به وزن مناسب یکی از ویژگی های شیر دادن مادر است.

در دوران شیردهی، کاهش وزن به اندازه نیم تا دو کیلوگرم در ماه مناسب است.

مقادیر اضافی مورد احتیاج از مواد مغذی در دوران شیردهی

همان طور که گفته شد، به علت خروج بخشی از مواد مغذی به وسیله شیر باید اندازه اضافی مواد مغذی علاوه بر احتیاج روزانه مادر، در اختیار وی قرار گیرد. این اندازه اضافی شامل مقادیر برآورد شده زیر است:

رژیم غذایی مناسب روزانه برای مادر شیرده

استفاده از وعده غذای معمولی برای تامین انرژی اضافی مورد احتیاج برای شیردهی کافی است. رژیم غذایی متعادل برای یک زن شیرده، حاوی 2200 کیلوکالری انرژی و اندازه متناسبی چربی است. خودداری از مصرف غذای زیاد، از چاق شدن مادر پیشگیری می نماید. استفاده از رژیم متناسب و رعایت تعادل و تنوع مانند سایر گروه ها برای مادران شیرده هم لازم است. استفاده متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی موجب تعادل در تغذیه و افزایش اندازه موفقیت در شیردهی می گردد. انواع فرآورده های شیری، میوه ها، سبزی ها و غلات جزو ضروری رژیم غذایی به حساب می آیند.

8 نکته غذایی در دوران شیردهی

1 مصرف اندازه مناسب مایعات تشنگی مادر را رفع نموده و مکانیزم حفظ حجم شیر را فعال نگاه می دارد.

2 ویتامین ها برای فعل و انفعالات شیمیایی گوناگون در بدن کاربرد دارند. با افزایش متابولیسم بدن و از جمله اضافه شدن فرآیند های شیرسازی، احتیاج به ویتامین ها افزایش می یابد. علاوه بر آن، بخشی از ویتامین مورد احتیاج کودک به وسیله شیر مادر تامین می گردد.

3 در میان مواد معدنی احتیاج مادر به کلسیم، آهن و ید بیشتر است.

4 بهتر است مادران شیرده از مصرف غذاهای نفاخ، مواد بودار و مقادیر زیاد کافئین خودداری نمایند. زیرا ترکیبات موجود در این مواد غذایی ممکن است به وسیله شیر وارد بدن نوزاد شده و او را دچار ناراحتی های گوارشی و... کند.

5 سوءتغذیه مزمن و شدید، تأثیر کمی روی حجم شیر دارد ولی در کیفیت آن تغییراساسی ایجاد نمی نماید. چنانچه پیشتر هم گفته شد، سوءتغذیه بیشتر سلامت مادر را تحت تاثیر قرار می دهد.

6 کمبود چربی در ترکیب شیر مادر مربوط به دریافت نکردن انرژی کافی و ذخیره چربی در دوران بارداری است.

7 لاکتوز، اساسی ترین قند شیر مادر تحت تأثیر رژیم غذایی نیست.

8 از میان ریزمغذی ها فقط منیزیم، فلوئور و ید تحت تأثیر غذای دریافتی مادر است.

منبع:http://www.salamat.com

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: راسخون
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 15350

به "راهنمای تغذیه در دوران شیردهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای تغذیه در دوران شیردهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید