هشدار جدی برای کاربران مرورگرهای کروم، سافاری، اج و فایرفاکس: چگونه از کلاه برداری های اینترنتی در امان بمانیم؟
به گزارش سهندبلاگ، طبق آخرین پژوهش ها، حمله ای پیچیده و گسترده برای فریب کاربران مرورگرهای محبوب در جریان است که طی آن، صدها هزار کاربر قربانی کلاه برداری آنلاین شده اند. در این حمله، کلاه برداران با استفاده از روش های هوشمندانه، کاربران را به سایت های خرید تقلبی راهنمایی نموده و به این ترتیب مبالغ هنگفتی را به سرقت برده اند. در این حملات، که پژوهشگران به آن فیش اَند شیپز (Phish and Ships) می گویند، با آلوده کردن سایت های معتبر و ایجاد صفحات تقلبی، کاربران را فریب داده می شون تا به جای سایت های واقعی، از وب سایت های جعلی خرید نمایند.
در این فرایند، هنگامی که کاربر در پی محصولی است، موتورهای جستجو، به علت استفاده از متادیتاهای خاص و مجذوب نماینده، سایت های کلاه بردار را در نتایج جستجو به نمایش می گذارند. این سایت ها با استفاده از درگاه های پرداخت معتبر، کاربران را به پرداخت تشویق می نمایند، اما پس از پرداخت، محصول هرگز ارسال نمی گردد و مبلغ پرداختی از دست می رود. گوگل بعضی از این سایت های شناخته شده را از نتایج جستجوی خود حذف نموده، اما لینک های آن ها همچنان در شبکه های اجتماعی و پیغام رسان ها در دسترس هستند.
نکاتی برای تشخیص سایت های تقلبی و ایمن ماندن در خرید آنلاین
- پیشنهادهای تخفیفی غیرواقعی و بیش از حد مجذوب نماینده: اگر قیمت محصولی به طرز چشمگیری پایین تر از قیمت بازار است، باید نسبت به اعتبار سایت حساس باشید و از خرید پرهیز کنید مگر اینکه از اصالت آن مطمئن شوید.
- آنالیز تطابق نام و آدرس وبسایت با پاپ آپ ها و درگاه پرداخت: در این حملات، سایت های معتبر آلوده شده و کاربر پس از ورود، به سایت جعلی راهنمایی می گردد. عدم تطابق نام یا آدرس سایت اصلی و آدرسی که به آن راهنمایی می شوید، باید زنگ خطری برای شما باشد.
- آنالیز روند خرید: تجربه کاربری باید طبیعی و مطابق استانداردهای فروشگاه های معتبر باشد. اگر سایت گزینه های استانداردی مانند پر کردن اتوماتیک آدرس یا تایید صحت اطلاعات را ندارد، باید به آن شک کنید.
- آنالیز نظرات و بازخوردهای سایت از منابع معتبر: اگر برای اولین بار از سایتی خرید می کنید، حتماً نظرات کاربران دیگر را در وبسایت های معتبر آنالیز کنید. البته به یاد داشته باشید که نظرات تقلبی نیز ممکن است وجود داشته باشد؛ بنابراین از سایت های معتبر بازخوردها را مطالعه کنید و به منابع مختلف برای ارزیابی اعتبار سایت مراجعه کنید.
- تطبیق محصول با سایت های شناخته شده: اگر همان محصول را در وبسایت های معتبر و شناخته شده، حتی به قیمتی بالاتر، پیدا کردید، احتمالاً خرید از آن سایت ها امن تر خواهد بود.
تهدیدی که همچنان ادامه دارد
طبق تحقیقات، این کمپین پیچیده کلاه برداری همچنان در حال اجراست و پژوهشگران هشدار می دهند که این تهدید به علت استفاده از تکنیک های پیشرفته و پیچیده هنوز باقی است. کلاه برداران برای موفقیت در این کلاه برداری ها از تبلیغات دیجیتال، فراوری محتوای جعلی و ترفندهای مختلف بهره می گیرند تا کاربران را فریب دهند. گوگل کوشش نموده تا با حذف این سایت ها از نتایج جستجوی خود، مقدار خطر را کاهش دهد، اما بدیهی است که این تهدید به سرانجام نرسیده و افراد کلاه بردار ممکن است راه های نوی برای دور زدن این تدابیر پیدا نمایند.
پژوهشگران تاکید می نمایند که استفاده از تبلیغات دیجیتال برای کلاه برداری و فریب کاربران نشان دهنده خطرات بالقوه ای است که در فضای آنلاین وجود دارد. بنابراین، توصیه می گردد که کاربران هنگام کلیک روی لینک ها و ورود به سایت های نو، دقت بیشتری به خرج دهند و از اعتبار منابع اطمینان حاصل نمایند.
منبع
forbesمنبع: یک پزشک