چگونگی کاهش قندخون به طور طبیعی

به گزارش سهندبلاگ، به علت نوسانات سطح قند، بسیاری از ما هایپرگلیسمی را در طول روز تجربه می کنیم. وقتی غذا می خوریم، سطح قند خون افزایش می یابد و با جذب گلوکز به حالت تعادل باز می گردد، اما اگر قند خون دوباره کاهش پیدا نکند، به مسائل پیچیده ای مثل سکته، نارسایی ارگان ها و دیابت منجر می گردد. خوشبختانه با مصرف بعضی مواد غذایی می توان به طور طبیعی قند خون را کنترل کرد.

چگونگی کاهش قندخون به طور طبیعی

چرا میزان قند خون مهم است؟

نگه داشتن قند خون در سطح نرمال، به افراد مبتلا به دیابت یاری می نماید تا عوارض جدی ناشی از بیماری دیابت را از بین ببرند.

قند خون بالا می تواند موجب بروز بسیاری از بیماری های ناگهانی باشد. با گذشت زمان، نگهداری قند خون در سطوح ناسالم می تواند عروق خونی کوچک و بزرگ را در چندین اندام و سیستم ایجاد کند که منجر به عواقب جدی مانند:

اختلال بینایی و کوری؛

زخم های پا، عفونت ها و قطع عضو؛

نارسایی کلیه و دیالیز؛

حمله قلبی و سکته مغزی؛

بیماری عروق محیطی، وضعیتی که جریان خون به اندام ها کاهش می یابد.

آسیب به سیستم عصبی، منجر به درد و ضعف می شود.

با نگه داشتن سطح قند خون زیر 100 mg / dl قبل از غذا و کمتر از mg / dl 180 بعد از خوردن غذا، افراد مبتلا به دیابت می توانند خطر ابتلا به عوارض جانبی ناشی از بیماری را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

چگونه به طور طبیعی قند خون را کاهش دهیم

ورزش
برای به طور منظم ورزش کنید! ورزش منظم می تواند به کاهش وزن یاری کند و حساسیت انسولین را بالا ببرد و به عضلاتتان یاری می نماید تا قند را از خونتان بگیرد. این امر می تواند به کاهش سطح قندخون یاری کند.

ورزش های مناسب عبارتند از:

راه رفتن سریع؛

دویدن؛

دوچرخه سواری؛

پایکوبی؛

پیاده روی طولانی مدت؛

شنا؛

بیشتر آب بنوشید
نوشیدن میزان آب کافی یاری می نماید تا سطح قند خونتان را در محدود سالم نگه دارید.

نوشیدن آب علاوه بر پیشگیری از کم شدن آب بدن به کلیه هایتان یاری می نماید تا قند اضاف خون را به وسیله ادرار دفع نمایند.

نوشیدن آب به طور منظم آب لازم خون را تأمین می نماید، سطح قند خون را پایین می آورد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

استرس را از خود دور کنید
استرس، قند خون را بالا می برد! هورمون هایی مانند گلوکاگون و کورتیزول در طول استرس فراوری می شوند و این هورمون ها باعث می شوند سطح قند خون بالا برود.

یک مطالعه نشان داده است که ورزش کردن، تمدد اعصاب (ریلکسیشن)، و مراقبه (مدیتیشن) به طور قابل توجهی استرس را کاهش داده و سطح قند خون را پایین می آورد. 1

قطع کربوهیدرات ها
رژیم غذایی با کربوهیدرات فرآوری شده به میزان قند در رژیم غذایی شما می افزاید به این علت است که همه کربوهیدرات ها در هضم به قند تبدیل می شوند و این منجر به افزایش قند خون و افزایش وزن می شود. از تمام کربوهیدرات ها با شاخص گلیسیمیک بالا اجتناب کنید.

ما یک رژیم چربی کم کربوهیدرات را برای دیابت ها توصیه می کنیم؛ به طور ایده آل، تنها 10 % کالری روزانه شما باید از کربوهیدرات حاصل شود.

کربوهیدرات مناسب برای هر دیابتی، سبزیجات تازه، میوه ها و دانه های کامل است. برنج قهوه ای، کوینوا، گندم سیاه و دانه کامل مفید هستند.

شما به چربی های خوب نیاز دارید
چگونه در زمانی که مصرف کربوهیدرات را کاهش می دهید، می توان زنده ماند؟ این مرحله ای است که چربی های خوب وارد می شوند.

چربی های سالم که اسیدهای چرب امگا 3 را تامین می نمایند، دوستان شما هستند و نه تنها آن ها شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد، بلکه سلامت قلب شما را نیز بهبودمی بخشد.

آن ها منبع سوخت هستند که بدن شما می تواند به جای قندها از این استفاده کند مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن نارگیل، آووکادو، آجیل، روغن زیتون و ماهی روغنی.

روزه گرفتن متناوب و البته به میزان
روزه داری متناوب یکی از برترین روش ها برای بهبود حساسیت انسولین و سطح پایین قند خون است.

امروز علم ثابت نموده است که تنها چیزی که ما می خوریم، مهم نیست . نحوه خوردن و چه وقت غذا خوردن به همان میزان نیز مهم است.

در طول 24 ساعت، 12 ساعت غذا بخورید و در 12 ساعت چیزی نخورید. خوردن با این روش از ریتم طبیعی بدن انسان پیروی می نماید این هم چنین به سلول های ما یاری می نماید تا بیشتر به انسولین واکنش نشان دهند.

مواظب میزان وعده های غذایی باشید
خوردن وعده غذایی زیاد، قند را بالا می برد زیاد خوردن باعث آسیب بیشتر به دیابت می شود.

یک راه آسان برای پایین آوردن سطح قند خون ، خوردن میزان غذای کوچک تر است. نگران نباشید؛ ما قصد نداریم از شما خواهش کنیم که از گرسنگی بمیرید!

در حقیقت، وقتی دانه ها، پروتئین ها و چربی ها را انتخاب می کنید، آنها را کنترل کنید.

سعی کنید با میانه روی غذا بخورید. برای سیر شدن به آرامی غذا بخورید و آرام غذای خود را بجوید، بنابراین مغز شما فرصتی دارد تا به شما اطلاع دهد که چه زمانی سیر هستید . اگر شما غذای خود را بدون فکر ببلعید، خیلی بیشتر از آن چیزی می خورید که بدن شما نیاز دارید.

رژیم غذایی با فیبر بالا داشته باشید
رژیم غذایی سرشار از فیبر، جذب شکر را کاهش می دهد. بدن شما فیبر را با سرعت کم تر هضم می نماید و به تدریج سطح قند خون شما را افزایش می دهد.

یک رژیم غذایی با فیبر بالا باعث می شود کنترل قند خون برای شما بسیار آسان تر شود و هم چنین به هضم یاری می نماید.

مصرف روزانه فیبر را از خوراکی هایی مثل میوه ها و سبزیجات که با پوست، لوبیا، سبزیجات و غلات سبوس دار نظیر جو و کوینوا بگیرید. 2

خواب کافی و باکیفیت داشته باشید
افرادی که به میزان کافی می خوابند، احساس خوبی آن ها را همراهی می کند. 8 ساعت خواب شبانه برای حفظ سلامتی از اهمیت زیادی برخوردار است.

عادات بدخواب و خواب بی کیفیت و کمبود استراحت بر سطح قند خون و حساسیت به انسولین تأثیر می گذارد.

کم خوابی اشتها را زیاد می کند و اضافه وزن را به همراه دارد.

کم خوابی از میزان آزادسازی و ترشح هورمون ها می کاهد و سطح کورتیزول را افزایش می دهد. هر دو این عامل در افزایش قند خون نقش مهمی ایفا می نمایند.

خوب خوابیدن هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی اهمیت دارد.

8 ساعت خواب بی وقفه در شب به معنای خواب مناسب خواهد بود.

سرکه سیب مصرف کنید
سرکه سیب مزایای زیادی را برای سلامت شما به همراه دارد.

با کاهش فراوری قند به وسیله کبد و یا افزایش استفاده سلول ها از قند، به کاهش قند خون ناشتا یاری می نماید.

به علاوه، تحقیقات نشان داده اند که سرکه سیب تأثیر چشمگیری بر پاسخ بدن به قند دریافتی داشته و میزان حساسیت به انسولین را افزایش می دهد.

برای اضافه نمودن سرکه سیب به رژیم غذایی، می توانید آن را به سالاد بیفزایید و یا 2 قاشق سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید تا رقیق شود و سپس میل کنید.

البته اگر از داروهای کاهنده فشارخون استفاده می کنید، حتماً قبل از مصرف سرکه سیب با پزشکتان مشورت کنید.

عصاره دارچین
طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف دارچین با فواید بسیاری همراه است.

یکی از این فواید، افزایش حساسیت بدن به انسولین است؛ دارچین مقاومت انسولین را در سطح سلولی کاهش می دهد.

تحقیقات نشان داده اند که مصرف دارچین %29 سطح قند خون را کاهش می دهد؛ کربوهیدرات ها را در طی فرآیند هضم می شکند و به نوبه خود باعث تنظیم قند خون بعد از غذا خوردن می شود.

پس از استفاده مؤثر و به میزان 1-6 گرم دارچین در هرروز و یا حدود 5/0 تا 2 قاشق چای خوری در روز، دارچین خواهد توانست عملکردی شبیه انسولین داشته باشد، البته با سرعتی آرام تر و کندتر.

البته مراقب باشید که دارچین را بیش از دوز توصیه شده، مصرف نکنید زیرا می تواند به بدن شما آسیب برساند.

بربرین را امتحان کنید
بربرین یک گیاه قدرتمند چینی است که از هزاران سال قبل برای درمان دیابت استفاده می شده است.

گیاه بربرین به همان میزان داروهای کاهنده فشارخون می تواند مؤثر باشد به طوری که به یکی از برترین مکمل های دارویی برای افرادی که دیابت دارند و یا در معرض خطر دیابت هستند و به عبارتی پیش دیابتی هستند، است.

البته که تا به امروز بسیاری از مکانیسم های نهفته در پشت عملکرد این گیاه در بدن برای دانشمندان ناشناخته باقی مانده است.

مصرف این گیاه در بعضی موارد با عوارضی مثل اسهال، یبوست، نفخ و دردهای شکمی نیز همراه خواهد بود.

پروتکل پیشنهادی برای استفاده از این گیاه حدود 1500 گرم بربرین در هر روز است که به صورت 3 وعده 500 گرمی قبل از هر وعده غذایی توصیه می شود.

تخم شنبلیله بخورید
تخم شنبلیله منبع غنی از فیبرهای محلول است که می تواند به کنترل سطح قند خون یاری نماید.

تحقیقات متعدد نشان داده اند که تخم شنبلیله می تواند به شکل مؤثری قند خون افراد دیابتی را کاهش دهد.

بعلاوه می تواند قند خون ناشتا را کاهش داده و تحمل بدن را به گلوکز بفزایش دهد.

تخم شنبلیله را می توان هنگام پخت نان به آن اضافه نمود. بعلاوه پودر تخم شنبلیله را به آب اضافه نمود و یا آن را به همراه چای میل کرد.

تخم شنبلیله به عنوان یکی از کم عوارض ترین داروهای گیاهی برای درمان دیابت شناخته شده است.

دوز پیشنهادی برای مصرف تخم شنبلیله 2-5 گرم در هرروز است. 3

پی نوشت:

1.www.zoomlife.ir

2.www.namnak.com

3.www.rashed.ir

منبع: راسخون
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 15884

به "چگونگی کاهش قندخون به طور طبیعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونگی کاهش قندخون به طور طبیعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید