دستور پخت چند غذا با مرغ و برنج
به گزارش سهندبلاگ، دستورهای متنوعی برای پخت غذا با سینه مرغ و برنج و غذا با ران مرغ و برنج و غذای ساده و سریع با مرغ وجود دارد. غذاهایی لذیذ که می توانند ناهاری برای خانواده یا شامی برای مهمان ها، به ویژه ایرانیانی که عاشق برنج و مرغ هستند، باشند. از طرز تهیه ته چین که یکی از محبوب ترین انواع غذا با مرغ و برنج است هم گفته ایم.

برنج پای ثابت سفره ما ایرانی ها بوده و با بیشتر غذاهای اصیل ایرانی سرو می گردد. برنج از گروه غذایی نشاسته هاست و بهتر است با یک ماده پروتئینی مصرف گردد. برای همین ما گاهی برنج را با گوشت یا ماهی طبخ می کنیم و گاهی با مرغ. درست کردن غذا با سینه مرغ و برنج یا غذا با ران مرغ و برنج یکی از متداول ترین شیوه های پخت و پز در بیشتر خانه های ایرانی است.
اگر فکر می کنید غذاهایی که با مرغ و برنج درست می کنید تکراری شده و باید تنوعی به آن ها بدهید، نگاهی به این مطلب بیاندازید. شاید گزینه مطبوعتان را از میان این غذاهای معرفی شده، بیابید.. در این مقاله چند غذا با مرغ و برنج ساده و دارای ترکیبات خاص را به شما معرفی می کنیم که معمولا در رستوران ها پیدا نمی گردد.
ته چین مرغ، غذایی خوشمزه با سینه مرغ پخته و برنج
ته چین مرغ یکی از انواع غذا با سینه مرغ و برنج است و یک غذای مجلسی به شمار میرود. شما می توانید ته چین مرغ را بدون احتیاج به فر و در قابلمه یا پلوپز هم درست کنید و آن را به صورت قالبی یا تکه ای بر سفره جشن ها و مهمانی هایتان سرو کنید. مواد لازم در این دستور پخت برای 4 نفر در نظر گرفته شده است. شما بسته به تعداد مهمان هایتان می توانید این مواد را کم یا زیاد کنید. برای مطالعه دستور پخت این ته چین خوشمزه، مقاله آشنایی با طرز تهیه ته چین مرغ را در وبلاگ خبرنگاران بخوانید.
اگر زمان کافی برای طبخ این غذا ندارید اما دلتان می خواهد همین امروز یک وعده خوشمزه بخورید، می توانید با استفاده ازاپلیکیشن خبرنگاران برای سفارش آنلاین ته چین مرغ با کیفیت از برترین رستوران های تهران اقدام کنید.
هویج پلو نارنجی شیرازی، یک غذا با سینه مرغ و برنج
هویج پلو یکی از غذاهای قدیمی شیراز است که چون هم نشاسته دارد، هم سبزیجات و هم پروتئین، غذای کاملی به شمار میرود. اگر می خواهید یک غذا با سینه مرغ پخته و برنج بپزید، هویج پلو خوشمزه ترین و خوش رنگ ترین گزینه است.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو
مواد اولیه مورد نیزا برای تهیه هویج پلو به توضیح زیر هستند:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
برنج | 3 پیمانه |
پیاز کوچک | 1 عدد |
سینه مرغ | نیم کیلوگرم |
هویج | 4 عدد میانه |
خلال بادام یا خلال پسته | نصف پیمانه |
کره برای سرخ کردن | 50 گرم |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
زرشک | 3/1 پیمانه |
زعفران دم نموده | 1 قاشق سوپ خوری |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین | به میزان کافی |
مراحل تهیه هویج پلو مجلسی
برای تهیه یک غذا با مرغ و برنج سریع به روش مجلسی، این مراحل را در نظر داشته باشید:
- مرحله اول:سینه مرغ را به قطعات مورد نظر تقسیم و همراه با پیاز خلالی و میزانی نمک و زردچوبه، فلفل و کمی دارچین و زعفران دم نموده داخل یک ظرف با هم مخلوط می کنیم. درب ظرف رو می بندیم و دو تا سه ساعت داخل یخچال اجازه می دهیم تا مزه دار گردد.
- مرحله دوم: مخلوط پیاز و مرغ مزه دار شده را با میزانی روغن داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم.
- مرحله سوم: وقتی مرغ ها تغییر رنگ دادند، نصف پیمانه آب را به مرغ اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا با حرارت پایین مرغ ها کاملا بپزند. پخته شدن مناسب مرغ ها در این مرحله بسیار حائز اهمیت است و ضروری است که مرغ ها به خوبی پخته شوند.
- مرحله چهارم: در این فاصله، کره را داخل یک ماهیتابه دیگر می اندازیم تا ذوب گردد. حالا هویج ها را که با دنده درشت و به صورت اریب رنده کردیم تا کاملا یکدست و یک مقدار باشند، به کره اضافه می کنیم و 4-5 دقیقه هم می زنیم تا کاملا بپزند.
- مرحله پنجم: سپس زرشک را که از قبل با آب ولرم شستیم و آبکش کردیم، به هویج اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. دقت داشته باشید که تفت دادن زرشک، بیش از 30 ثانیه، باعث سوختن آن ها شده و طعم غذای شما را بسیار بد می نماید.
- مرحله ششم: خلال پسته یا بادام را اضافه می کنیم و خیلی زود مخلوط را از روی حرارت برمی داریم.
- مرحله هفتم: تکه ای مرغ پخته شده و هویج را با هم مخلوط می کنیم و لایه لایه بین برنجی که از پیش آبکش نموده ایم می ریزیم و پلو را یک ساعت برای دم کشیدن روی حرارت ملایم می گذاریم.
نکته: برای تهیه یک وعده خوشمزه و متفاوت، می توانید به مرغ پرتقالی نیز نگاهی بیندازید که طعمی لذیذ و خاص به سفره شما می بخشد.
آلبالو پلو چشم نواز و تابستانی، غذایی با ران مرغ و برنج
دومین غذایی که در مقاله دستور پخت چند غذا با مرغ و برنج به آن اشاره می کنیم، آلبالو پلو است. اگر برای مهمانی ها و مجالس پیش رو تصمیم دارید غذایی خاص و خوش رنگ و لعاب درست کنید، یک غذا با مرغ و برنج، آلبالوپلو را گوشه ذهنتان داشته باشید. غذا با مرغ و برنج برای مهمانی در ترکیب با آلبالو، فوق العاده خواهد بود. در تابستان که فصل آلبالوست می توانید برای طبخ این غذا از آلبالو تازه بهره ببرید؛ اما یادتان باشد که میزانی آلبالوی بدون هسته را هم در فریزر بگذارید تا در بقیه فصل ها از خوردن این غذای خوش آب و رنگ محروم نشوید.
مواد لازم برای تهیه آلبالوپلو
مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ، به توضیح زیر هستند:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
برنج | 4 لیوان |
آلبالو بدون هسته | 500 گرم |
شکر | 250 گرم |
ران مرغ | 1 کیلو |
پیاز | 1 عدد |
روغن و زعفران | به میزان لازم |
نمک و ادویه | به میزان کافی |
طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی
برای تهیه این غذا، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- مرحله اول: برنجی را که از قبل با نمک خیسانده بودید، آبکش کنید.
- مرحله دوم: اکنون ضروری است که برای تهیه مربای این غذا،آلبالوها و شکر را داخل قابلمه بریزید. (اگر وقت دارید بهتر است یک ساعت صبر کنید تا آلبالو آب بیاندازد؛ اما اگر وقت ندارید می توانید بلافاصله هم مراحل را ادامه دهید.)
- مرحله سوم: قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله میانه قرار دهید. اجازه دهید 10 دقیقه باهم بجوشند. (دقت داشته باشید که لازم نیست آلبالوها زیاد از حد جوشانده گردد، زیرا این باعث تغییر رنگ آلبالو خواهد شد.)
- مرحله چهارم: آلبالوها را از آبکش رد کنید و شربت را دوباره روی حرارت خیلی کم بگذارید تا غلیظ تر گردد.
- مرحله پنجم: مرغ ها را با میزانی آب، چند قاشق روغن، پیاز، نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد و آب مرغ تقریباً تمام گردد.
- مرحله ششم: به انتخاب خودتان ته دیگ را سیب زمینی یا نان لواش بگذارید و برنج آبکش شده و آلبالوهای پخته را لایه لایه روی هم بریزید. بعد از حدود نیم ساعت از پخت برنج کمی آب آلبالو را روی برنج بریزید.
این روزها آن قدر مشغله های همه مان زیاد شده که شاید کمتر فرصت داشته باشیم برای خوردن یک کباب درست وحسابی به پیک نیک برویم. به همین علت شاید کباب تابه ای سینه مرغ با برنج گزینه خوبی برای نهارهای روزهای تعطیل یا برای مهمانی ها و دورهمی ها باشد. به جز این پیشنهاد می کنیم که دستور تهیه آبدوغ خیار را نیز دنبال کنید. این غذا برای فصل تابستان عالی است.
مواد لازم برای تهیه کباب تابه ای سینه مرغ با برنج زعفرانی
مواد اولیه لازم برای طبخ کباب تابه ای سینه مرغ به توضیح زیر است. مواد را آماده کنید تا طرز تهیه آن را در کنار هم پیش ببریم.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
مرغ یا بوقلمون خرد شده | به تعداد نفرات |
برنج | برای هر نفر یک پیمانه |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان کافی |
زعفران دم نموده | 6 قاشق غذاخوری |
سرکه | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2/1 لیوان |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | در صورت تمایل 4 قاشق غذاخوری |
سیخ چوبی | به تعداد لازم |
طرز تهیه کباب تابه ای سینه مرغ با برنج زعفرانی
در دستور پخت چند غذا با مرغ و برنج یقینا جای کباب تابه ای مرغ خالی است، بنابراین، پیشنهاد می گردد که طرز تهیه آن را حتما دنبال کنید.
- مرحله اول: برنج را از قبل در آب و نمک خیس نموده و در آب بجوشانید. سپس به موقع برنج را آبکش نموده و برای دم کردن کنار بگذارید.
- مرحله دوم: سینه مرغ را به تکه های کوچک خرد و در صورت تمایل با سس مایونز آغشته می کنیم و به سیخ می کشیم. برای هر سیخ 7 الی 8 تکه سینه مرغ کوچک مناسب است.
- مرحله سوم: با برس مخصوص آشپزی روی جوجه ها نمک و کمی زعفران می زنیم.
- مرحله چهارم: بعد سرکه، آبلیمو و زردچوبه و هر ادویه ای که خواستید با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله پنجم: سیخ های مرغ را در تابه چیده و مواد آبلیمویی روی آن ها می ریزیم. کل مرغ را به این مواد آغشته می کنیم.
- مرحله ششم: در تابه کمی روغن می ریزیم و سیخ ها را داخل ماهیتابه می گذاریم.
- مرحله هفتم: پس از آنکه دو طرف مرغ ها خوب سرخ شد، در تابه را می گذاریم تا مغز مرغ ها بخارپز گردد.
- مرحله هشتم: در نهایت باید برنج را دم نموده و زعفران روی آن بریزیم.
کباب سینه مرغ با برنج شما آماده سرو است. نوش جان!
غذا های متنوعی با مرغ وبرنج از جمله
- زرشک پلو با مرغ مجلسی
- فسنجان با مرغ
- پاستا آلفردو با مرغ
- مرغ سوخاری
وجود دارد که ما در بلاگ خبرنگاران به آن پرداخته ایم.
سفارش غذا با مرغ و برنج از خبرنگاران
اگر وقت یا حوصله درست کردن هیچ کدام از این غذاها را ندارید، اما دلتان به شدت هوس خوردن یک غذا با مرغ و برنج را نموده، اصلاً ناراحت نباشید. فقط کافی ست با سفارش آنلاین غذا آن هم به شکل اینترنتی از خبرنگاران ، دلی از عزا دربیاورید تا یکی از محبوب ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی را که با مرغ و برنج درست می گردد نوش جان کنید.
منبع: اسنپ فود