استیصال اروپا در برابر سیاست های دولت جانسون

به گزارش سهندبلاگ، دولت بریتانیا با معین ضرب الاجل یک ماه و نیمه برای امضای قرارداد آزاد تجاری پسابرگزیت، اتحادیه اروپا را تهدید به لغو توافقنامه های پیشین و تجارت طبق قوانین سازمان تجارت جهانی کرد.

استیصال اروپا در برابر سیاست های دولت جانسون

با ما سفر کنید و با تور اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

به گزارش دیلی اکسپرس، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در شرایطی دیروز، 15 اکتبر را به عنوان مهلت بازنگری اعضای اتحادیه اروپا بر شرایط جدید تجاری کشورش معین کرد که قرار است نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا در موضوع برگزیت از امروز هشتمین دور از مذاکراتشان را از سر بگیرند. بیانیه جانسون که با موضعگیری اتحادیه اروپا، فرانسه، اسکاتلند و ایرلند روبه رو شد چهره تازه ای را از انگلیس پسابرگزیت نشان داد: می خواهم کاملاً روشن صحبت کنم. همان طور که از ابتدا هم گفته ایم این جدایی برای ما دستاورد مثبتی است و به عنوان رئیس دولت اعلام می کنم مرزها و بنادر ما برای به ثمر رساندن اهدافمان آماده است. بنابراین قوانین و معاهدات و قلمروی آبی صیادی مان در کنترل کامل مان درخواهد آمد. ما به دنبال تجارت آزاد با اتحادیه اروپا به روشی مشابه کانادا و استرالیا هستیم اما اگر این توافق تا 15 اکتبر حاصل نشد، دو طرف راه خود را خواهند رفت. ضمن اینکه این زمان تمدید نخواهد شد.

بریتانیا پس از سه سال و نیم کشمکش 31 ژانویه 2020، جدایی از اتحادیه اروپا را جشن گرفت و تا انتها دسامبر برای معین تکلیف قراردادهای تجاری خود با این اتحادیه فرصت دارد. بنابراین در صورتی که این توافق حاصل نگردد تعرفه ها و قوانین جدیدی بر تجارت میان اتحادیه اروپا و انگلیس حکمفرما خواهد شد. اما اصرار انگلیس بر انحصار صیادی مانع بزرگی پیش روی این توافق گذاشته است؛ شرایطی که به نظر می رسد از نگاه مقامات بریتانیا دستاورد خوبی باشد. جانسون نیز بر این موضوع تأکید دارد: اگر توافقی صورت نگیرد ما مانند استرالیا و براساس تعرفه ها و قوانین سازمان تجارت جهانی با اتحادیه اروپا تجارت خواهیم کرد.

تبعات پیش روی اتحادیه و انگلیس

به باور تحلیلگران شبکه الجزیره، در صورتی که این توافق حاصل نگردد، بریتانیا باید علاوه بر مسأله تجارت آزاد، در موضوع پروازها، ترانزیت کالا و همکاری های علمی با اعضای اتحادیه اروپا نیز راه حل جدید پیدا کند. به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، دولت بریتانیا با زیر پا گذاشتن مهمترین بند توافق برگزیت قصد تبیین قوانین تازه ای را دارد تا زیان ناشی از قطع روابط تجاری با اتحادیه را به حداقل برساند.

یک منبع مطلع به این روزنامه گفت: این توافق روشن و مطلعانه می تواند توافقات درباره ایرلند شمالی را نیز باطل کند تا قوانین مرزی سختگیرانه میان انگلیس و اتحادیه اروپا برقرار گردد. میشل بارنیه، مسئول مذاکرات اتحادیه اروپا در موضوع برگزیت معتقد است: مذاکرات درباره آینده روابط بسیار سخت پیش می رود. ما آرام حرکت نموده و تا نیل به توافقنامه پیش می رویم. اما اوضاع نگران کننده است. چرا که با توجه به اینکه بریتانیا به دنبال سود دوجانبه است توافق سخت خواهد بود.

در همین حال دیوید فراست، همتای او از انگلیس گفت: دولت بریتانیا از توافق نکردن هراسی ندارد. همان طور که جانسون هم گفت ما به دنبال توافق آزاد تجاری استاندارد با اتحادیه با قوانین یک کشور مستقل هستیم. نخست وزیر بر سناریوی بدون توافق برگزیت حساب نموده و پیغام واضحی برای اتحادیه فرستاده است. اتحادیه اروپا نمی خواهد بپذیرد که ما برای حفظ منافع ملی به دنبال تبیین قوانین و روابط آزاد هستیم. ما از این پس در خدمت اتحادیه نخواهیم بود و با قوانین خودمان پیش می رویم.

موضع سرسختانه بریتانیا در برابر اتحادیه اروپا به مذاق حزب ملی اسکاتلند نیز چندان خوشایند نیست. به نوشته گاردین، اعضای این حزب بر این باورند امتناع بریتانیا از توافق با اتحادیه اروپا طبق استانداردهای پیشین، ضربات جبران ناپذیری بر مشاغل اسکاتلندی ها و اقتصاد آن در بحبوحه کرونا خواهد زد. یان بلکفورد رهبر این حزب معتقد است: اگر شرایط طوری پیش برود که توافقی میان بریتانیا و اتحادیه منعقد نشده و خواست اسکاتلند نادیده گرفته گردد، دیگر نمی توان به سیاست های نخست وزیر اعتماد داشت و بدون شک باید به استقلال از بریتانیا بیندیشیم.

از سوی دیگر کارشناسان بر این باورند که هرگونه عقب نشینی از سوی طرفین و امضا نشدن توافقنامه، قواعد تجاری ایرلند شمالی و دیگر بخش های بریتانیا را تحت تأثیر قرار خواهد داد. موضوعی که صاحبان مشاغل را نیز نگران نموده است.

اما در نهایت به نظر می رسد بوریس جانسون و مقامات ارشد بریتانیا حاضر به کوتاه آمدن نیستند: درهای بریتانیا همیشه به روی دوستانمان در اتحادیه اروپا باز است اما بدون توافق تجارت آزاد با آنها مذاکره خواهیم کرد. این اظهارات در حالی مطرح شد که چند روز قبل شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفت: دیر یا زود بریتانیا باید خواسته اش را روشن کند. نمی گردد هم از اتحادیه جدا شوند و هم از مزایای آن بهره گیرند.

در این میان ایو لوریان، وزیر خارجه فرانسه نیز با ابراز ناامیدی از فرایند مذاکرات، مواضع بریتانیا را به نقد کشید: ترجیح ما توافق است اما توافقی براساس قواعد خودمان. در این میان یک سری مسائل مانند موضوع صیادی نباید در چارچوب توافقنامه قرار گیرد.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 7 آبان 1399 بروزرسانی: 7 آبان 1399 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 10409

به "استیصال اروپا در برابر سیاست های دولت جانسون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استیصال اروپا در برابر سیاست های دولت جانسون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید