با خوشمزه ترین برگرهای جهان آشنا شوید
به گزارش سهندبلاگ، با برگرهای سنتی از ساندویچ های آغشته به تخم مرغ گرفته تا برگرهای گیاهی کشورهای مختلف آشنا شوید و با مزه لذیذ آن ها، یک جشن حسابی راه بیندازید.
برگر، یکی از غذاها و ساندویچ های پرطرفدار و محبوب در سراسر جهان و به خصوص در ایالات متحده آمریکا است. برگر را می توان در زمانی کوتاه کباب کرد و به همین دلیل، این غذا بخش اصلی منوی بزرگ ترین رستوران های فست فود جهان را تشکیل می دهد. البته باید بدانید که برگر، یک پدیده آمریکایی نیست و انواع مختلفی از آن در کشورهای مختلف جهان وجود دارند که خبرنگاران امروز قصد دارد آن ها را به شما معرفی کند.
برگر امروزی، درست مانند نسخه کلاسیک و ابتدایی آن، یک نوع ساندویچ متشکل از گوشت چرخ کرده بین دو تکه نان گرد است. نسخه های کلاسیک برگر، مانند چیزبرگر در بهشت (Cheeseburger in Paradise)، با کاهو، گوجه فرنگی، سس کچاپ و سیب زمینی های سرخ کرده و همچنین برگرهای بدون گوشت درست می گردد.
تقریبا در هر مکانی که بتوان نان گرد پیدا کرد، یک نوع برگر هم وجود دارد. معمولا، تفاوت انواع برگر در محتویات داخل نان است؛ اما برخی از برگرها با ظاهر و نحوه پخت متمایز، به طور مشخصی با برگر استاندارد آمریکایی فرق می کنند.
اگر در اینترنت در پی انواع مختلف برگر بشد، بدون شک با گزینه های عجیب و غریبی از جمله برگرهای رامن (ramen) یا نوعی غذای ژاپنی متشکل از نودل، برگرهای اوکونومیاکی (okonomiyaki)، برگرهای دوناتی، برگرهای توئینکی (Twinkie) و غیره روبه رو خواهید شد؛ اما در این مقاله، ما شما را با رایج ترین و اصیل ترین انواع برگر در منوی رستوران های سراسر جهان آشنا خواهیم کرد تا برای مهمانی بعدی به شما ایده دهد و با طبخ آن، همه را سورپرایز کنید.
انواع برگر در کشورهای مختلف:
- برگر بولتن؛ آلمان
- برگر بوف سندویچ؛ دانمارک
- راملی برگر؛ مالزی
- وادا پاو؛ هند
- بان کباب؛ پاکستان
1. برگر بولتن (Buletten)؛ آلمان
خود برگر اور (ur burger)، بسته به اینکه در کدام منطقه آلمان باشید، با نام های برگر بولتن و همچنین فریکادلن (frikadellen) شناخته می گردد. به این برگر در خارج از آلمان، استیک هامبورگی می گویند.
استیک هامبورگی، بدون نان گرد سرو می گردد؛ اما با این حال به خاطر تاثیرگذاری آن بر تمام برگرها، آن را جزو برگرها حساب می کنند. البته باید بدانید که استیک هامبورگ را معمولا با نان های گرد نرمی به نام برونشن (brötchen) می خورند.
استیک هامبورگ که از گوشت گاو چرخ کرده و ادویه جات تشکیل می گردد، به شهر هامبورگ آلمان برمی گردد. این برگر لذیذ به شکل یک برگ گوشت که شبیه به کوفته قلقلی های مسطح است، سرو می گردد. جالب است بدانید که استیک هامبورگ، نه تنها اولین نسخه همبرگر است، بلکه اولین برگر بدون نان نیز است.
گفته می گردد که ایده طبخ استیک هامبورگ از استیک تارتار (steak tartare) گرفته شده است که از طریق دریانوردان روسی در دهه 1600 به بندر هامبورگ معرفی شد. استیک تارتار، متشکل از گوشت چرخ کرده خام و ادویه جات بود. در ادامه این روایت داستانی آمده است که نسخه پخته شده استیک تارتار، از طریق مهاجران اروپایی که از بندر هامبورگ به آمریکا نقل مکان می کردند، به ایالات متحده آمریکا راه پیدا کرد. مهاجران بسیاری به شهر نیویورک نقل مکان کردند و استیک های به سبک هامبورگ که به مزاج آلمانی ها خوش می آمدند، در آن شهر به معروفیت رسیدند.
امروزه، استیک های هامبورگی در ژاپن نیز به میزان آلمان یا شاید حتی بیشتر، محبوب هستند؛ اگرچه استیک ها در ژاپن معمولا با ترکیب گوشت متفاوتی درست می شوند.
2. برگر بوف سندویچ (Bofsandwich)؛ دانمارک
بوف سندویچ یا ساندیچ گوشت گاو، متشکل از گوشت گاو چرخ کرده و مزه دار شده با ادویه است که در بین دو نان قرار می گیرد و معمولا به عنوان یک غذای خیابانی شناخته می گردد. سس کچاپ، خردل، پیاز خام و سرخ شده، ترشی جات و سس فرانسوی رمولاد (remoulade) از مخلفات بوف سندویچ هستند که همراه با گوشت در بین دو نان ریخته می شوند.
نکته اصلی که بوف سندویچ دانمارکی را در مقایسه با دیگر برگرها منحصربه فرد می کند، نحوه سرو و خوردن آن است. بوف سندویچ در دانمارک، غرق در یک سس قهوه ای گوشت به سر میز آورده می گردد که البته خوردن آن را در مقایسه با برگرهای آمریکایی، کمی سخت می کند؛ ولی طعمی لذیذتر و گوشتی تر به آن می بخشد.
در کانادا، یک نسخه برگر شبیه به برگر دانمارکی وجود دارد که با یک سس غلیظ گوشتی سرو می گردد و به آن ساندویچ هات هامبورگ (hot Hamburg sandwich) می گویند.
3. راملی برگر (Ramly burger)؛ مالزی
راملی برگر، یک برگ گوشت است که با سس فلفل سیاه و ادویه جات برند مگی (Maggi) مزه دار شده و پخته می گردد و سپس روی یک لایه نازک تخم مرغ در حال پخت روی یک گاز مسطح قرار می گیرد. تخم مرغ را طوری هم می زنند تا مانند املت، گوشت در داخل آن پیچیده گردد. در نهایت، گوشت پیچیده شده در تخم مرغ را به همراه پنیر و دیگر مخلفات متنوع در دو نان گرد می گذارند و سرو می کنند.
برگر مالزیایی، نام خود را از رستوران های زنجیره ای فست فود مشهور راملی گرفته است. راملی برگر در تمام نقاط مالزی مشهور است و معمولا در غرفه های غذای خیابانی کوالالامپور و ردیف غذاهای یخ زده در فروشگاه ها و سوپرمارکت ها، می توان آن ها را پیدا کرد. این برگرها بسیار چرب و لذیذ هستند و تکه های گوشت طعم دار و آب دار آن ها، مزه ای بی نظیر دارند.
4. وادا پاو (Vada pav)؛ هند
اگر بخواهیم برگرهای گیاهی را در دسته ای از برگرها در نظر بگیریم، وادا پاو هندی را باید به عنوان رهبر دسته برگرهای گیاهی معرفی کنیم. این میان وعده هندی که اصالت آن به شهر بمبئی برمی گردد، از یک توپ سیب زمینی پوره شده درست می گردد که پس از مزه دار شدن با ادویه های مختلف، با آرد نخود پوشانده شده و سرخ می گردد. این توپ سیب زمینی سرخ شده در نهایت در یک نان آغشته به چاتنی یا ترشی هندی انبه به نام پاو قرار می گیرد و سرو می گردد.
هند غربی برای قرن ها تحت استعمار کشور پرتغال بود و نان صاف و سیب زمینی ها در همان دوران به هند وارد شدند. امروزه، پاو، جزو مهمی از غذاهای خیابانی بمبئی به شمار می آید.
5. بان کباب (Bun kebab)؛ پاکستان
بان کباب یا برگر اندای والا (Anday wala burger) دقیقا همان چیزی است که نام آن تداعی می کند؛ یک گوشت ساطوری شده که در نان همبرگری سرو می گردد و در واقع تفاوت زیادی با همبرگر ندارد. از مواد تشکیل دهنده بان کباب های مختلف می توان به گوشت گاو، عدس، گوشت گوسفند، مرغ یا سیب زمینی اشاره کرد؛ ولی ادویه جات و دیگر مواد غذایی مانند پیاز، چاتنی (ترشی انبه)، فلفل و تخم مرغ، پای ثابت همه بان کباب ها هستند.
برای طبخ بان کباب، مواد را به شکل دایره ای درمی آورند و سپس سرخ می کنند. یکی از روش های متداول سرو، اندای والا است که در آن، یک تخم مرغ روی کباب گذاشته می گردد. بان کباب غذای خیابانی معروف کراچی است؛ اما در سراسر پاکستان خورده می گردد.
منبع: کجارو / matadornetwork.com