برترین روش های خشک کردن میوه در خانه

به گزارش سهندبلاگ، خشک کردن میوه یک راه حل عالی جهت استفاده از میوه هایی است که در فصل دیگر سال به راحتی در دسترس نیستند. برای استفاده از میوه های خشک، احتیاج به صرف هزینه بالا و خرید میوه خشک به صورت آماده نیست. شما می توانید خودتان در خانه دست به کار شوید و با استفاده از روش های مختلف، میوه مورد علاقه خود را خشک کنید.

برترین روش های خشک کردن میوه در خانه

در این مقاله تصمیم داریم به معرفی روش درست کردن میوه خشک در خانه بپردازیم. در صورت تمایل می توانید تا سرانجام مقاله همراه ما باشید.

خشک کردن میوه

یکی از راه هایی که با استفاده از آن می توان از خراب شدن میوه های اضافی در خانه جلوگیری کرد، خشک کردن میوه است. میوه خشک از خوراکی های خوشمزه و سالم است که می توان از آن به عنوان آبنبات خانگی استفاده کرد. میوه های خشک بعلاوه سرشار از مواد مغذی هستند و یک میان وعده مفید و سالم برای بچه ها به شمار می آید.

برای داشتن میوه های خشک شده، احتیاج نیست هزینه های بالا برای خرید آن پرداخت کنید. خودتان می توانید با میوه هایی که در دسترس دارید اقدام به خشک کردن میوه کنید. روش درست کردن میوه خشک در خانه متنوع است و فرد می تواند با در نظر گرفتن امکانات خود، یکی از روش های خشک کردن میوه را انتخاب کند.

در ادامه به معرفی چند مورد از برترین روش های تهیه میوه خشک در خانه می پردازیم.

روش های خشک کردن میوه

همان طور که گفته شد، با توجه به امکانات فرد، روش های خشک کردن میوه فرق دارد. به عنوان مثال برای خشک کردن میوه، می توانید با استفاده از آفتاب به صورت طبیعی، تستر، فر یا دستگاه میوه خشک کن، این کار را انجام دهید. خشک کردن میوه، مراحل خاص خود را دارد که بهتر است در تهیه آن، تمام مراحل را با دقت رعایت کنید.

کیفیت میوه خشک های تهیه شده از روش های فوق چندان تفاوتی با هم ندارد اما از نظر ظاهر ممکن است، میوه های خشک شده در دستگاه، ظاهر بهتری داشته باشند.

خشک کردن میوه در آفتاب

برای خشک کردن میوه با استفاده از این روش، احتیاج به ابزار خاصی نیست، تنها باید برای چند روز متوالی، هوا آفتابی باشد. این روش یکی از معمول ترین روش درست کردن میوه خشک در خانه است. در این روش

  • ابتدا میوه ها را به صورت ورقه های نازک خرد کنید.
  • در مرحله بعد، جهت حفظ ظاهر بهتر میوه ها، خوب است میوه ها را به آرامی به مدت نیم ساعت درون یک ظرف شربت که حاوی آب سرد، شکر و یک قاشق آبلیموست بریزید.
  • میوه های خرد شده را به صورت فاصله دار درون سینی توری بچینید. بهتر است جنس ظرف موردنظر از استیل ضدزنگ یا فایبرگلاس با روکش تفلون باشد.
  • برای سریع تر شدن مدت زمان خشک شدن میوه ها، بهتر است ظرف آن را با فاصله از زمین قرار دهید.
  • این کار باعث جریان یافتن هوا و زودتر خشک شدن میوه ها می گردد. اگر می خواهید میوه ها در مدت زمان کمتری خشک شوند، می توانید در زیر سینی ورقه ای از آلومینیوم یا قلع قرار دهید.

خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

این دستگاه که به نام دستگاه میوه خشک کن شناخته شده است، برای خشک کردن انواع مواد غذایی نیز به کار می رود. در واقع علاوه بر میوه، جهت خشک کردن گوشت، غلات و سبزیجات نیز به کار می رود. برای خشک کردن میوه ها با این دستگاه، احتیاج به کار خاصی نیست، همچون روش های دیگر بعداز برش میوه، آن را درون دستگاه با دمای مناسب قرار می دهیم.

  • در استفاده از این روش نیز همچون روش های دیگر بهتر است میوه ها قبل از قرار گرفتن در دستگاه، درون شربت آبلیمو قرار بگیرند، مخصوصاً در خصوص میوه هایی مانند موز و سیب بهتر است با آبلیمو رومالی شوند.
  • مدت زمان لازم در این دستگاه برای خشک کردن میوه، به عوامل مختلفی مانند ضخامت ورقه، نوع میوه و ابعاد آن بستگی دارد.
  • به طور تقریبی می توان گفت، مدت زمان لازم برای خشک کردن میوه در این دستگاه 12 ساعت است. جهت اطمینان از خشک شدن میوه، می توانید یک قطعه از ان بردارید.
  • اگر بعد از خنک شدن و نصف کردن آن، هیچ گونه رطوبتی نداشت، میوه خشک شما آماده شده است.

خشک کردن میوه با تستر

روش درست کردن میوه خشک در خانه، با استفاده از تستر، تقریبا مشابه استفاده از فر است. با این تفاوت که در تستر دمای مورداحتیاج جهت خشک کردن میوه کمی بالاتر است و میوه ها باید در دمای بین 100 تا 120 درجه سانتیگراد قرار بگیرند.

  • در این روش هم، مانند روش های قبل، جهت جلوگیری از سیاه شدن و حفظ ظاهر بهتر میوه از شربت آب و شکر و آبلیمو استفاده می گردد.
  • بعداز بیرون آوردن میوه ها از داخل شربت، برای کیفیت بهتر میوه های خشک شده، آن ها را با دستمال خشک کنید.
  • در مرحله بعد درون سینی تستر، کاغذ روغنی پهن نموده و میوه ها را با فاصله از یکدیگر بچینید. برای جلوگیری از چسبیدن میوه ها به کاغذ، بهتر است هر نیم ساعت یک بار آن ها را برگردانید.

خشک کردن میوه با فر

برای خشک کردن میوه با استفاده از فر نیز، ابزار پیچیده و خاصی نمی خواهد. برای این کار تنها احتیاج به فر، کاغذ فونی، لاینر سیلیکونی و سینی یا توری مخصوص پیتزا دارید. فقط این نکته را در نظر داشته باشید که برای خشک کردن میوه با استفاده از فر، بهتر است در دمای پایین این کار انجام گردد تا مانع از رشد باکتری در میوه گردد. مراحل خشک کردن میوه با فر به صورت زیر است.

  • بعد از شستن و خشک کردن میوه ها، آن ها را در میزان های استاندارد و یک میزان برش دهید. در میوه های هسته دار، هسته را به آرامی جدا کنید.
  • در صورت تمایل می توانید پوست میوه ها را بگیرید. جهت این کار میوه ها را 30 ثانیه درون آب جوش بریزید سپس آب سرد تا پوست میوه به راحتی کنده گردد.
  • برای بهتر شدن ظاهر میوه خشک ها بهتر است همچون روش قبل به مدت نیم ساعت درون شربت آب و شکر و آبلیمو بماند. سپس با استفاده از یک دستمال حوله ای آن ها را خشک کرد.
  • فر را با دمای 54 تا 71 درجه سانتیگراد گرم کنید، بعداز پوشاندن سینی با کاغذ فومی، میوه ها را روی سینی توری با فاصله از هم بچینید. روی میوه ها را با لاینر بپوشانید. بعد از قرار دادن میوه ها درون فر، هر دو ساعت یک بار سینی فر را بچرخانید.
  • بهتر است بعد از خشک شدن میوه ها و خارج کردن آن ها از فر، به مدت چند روز درون ظرف های شیشه ای بدون درب ریخته گردد تا رطوبت به جای مانده آن تبخیر گردد.

مدت زمان خشک کردن میوه با فر

زمان لازم برای خشک کردن میوه با استفاده از فر، متناسب با نوع میوه فرق دارد. میوه های نرم تر مانند سیب، مدت زمان کمتری برای خشک شدن احتیاج دارند و میوه های آب دار مانند توت فرنگی، احتیاج است مدت زمان بیشتری در فر بمانند. زمان لازم جهت خشک کردن میوه ها به صورت زیر است.

  • سیب، گلابی، آلو، هلو و موز 6 ساعت
  • گیلاس، توت فرنگی و زردآلو 12 ساعت
  • انگور و مرکبات 8 تا 10 ساعت، متغیر است.

میوه های خشک شده با استفاده از فر و تستر به مدت طولانی قابل نگهداری هستند. میوه های مختلفی را می توان با استفاده از فر، بدون هیچ گونه هزینه اضافی خشک کرد. به عنوان مثال یکی از میوه هایی که خشک شده آن نسبت به میوه های دیگر مصرف بیشتری دارد، انگور است.

در واقع از انگور خشک شده که به عنوان کشمش شناخته می گردد، می توان در پختن برخی غذاها نیز استفاده کرد. بنابراین خشک کردن انگور در خانه، مورد توجه بسیاری از خانم های خانه دار قرار گرفته است. در زیر به نحوه خشک کردن انگور در فر می پردازیم.

خشک کردن انگور با فر

برای خشک کردن انگور با استفاده از فر، می توان انواع انگور بدون هسته یا هسته دار آن را خشک کرد. انگور هسته دار نسبت به بدون دانه، مدت زمان بیشتری را برای خشک شدن احتیاج دارد. جهت انجام این فرآیند،

  • فر را به مدت 15 دقیقه در دمای 225 درجه فارنهایت قرار دهید و اجازه دهید فر کاملاً گرم گردد. در مرحله بعد انگورها را از ساقه جدا نموده و حبه های آن را به آرامی بشویید.
  • بعد از خشک شدن آن ها، کف سینی فر را کاغذ روغنی قرار دهید و انگورها را به گونه ای بچینید که به یکدیگر نچسبند. با استفاده از این دما، انگورهای شما بعد از مدت زمان 4 ساعت آماده است.
  • اگر برای خشک کردن انگورها عجله ای ندارید، می توانید برای کاهش احتمال سوختن کشمش ها و خشک شدن بیش از حد آن ها، از دمای پایین تری بهره ببرید.
  • در این حالت، فر را روی 150 درجه فارنهایت قرار دهید سپس اجازه دهید انگورها به آرامی خشک شوند.
  • برای خشک کردن میوه انگور هم مانند میوه های دیگر بهتر است در مدت زمان های کوتاه به آن سر زد تا مانع از زیاد خشک شدن آن شوید.
  • بعد از خشک شدن انگورها و خارج کردن از فر، میم ساعت زمان بدهید تا خنک گردد سپس کشمش شما آماده مصرف است.

جمع بندی

در این مقاله از خبرنگارانمارکت به معرفی برترین روش های خشک کردن میوه در خانه پرداختیم. میوه های خشک شده یکی از انواع خوراکی های سالم و مغذی است که برای استفاده به عنوان میان وعده بچه ها و حتی بزرگسالان بسیار مناسب است.

میوه های خشک شده موجود در بازار نیز علاوه بر قیمت بالا، ممکن است از کیفیت خوبی برخوردار نباشند. بر این اساس خودتان می توانید با استفاده از روش های خانگی نسبت به تهیه میوه های خشک اقدام کنید. در روش درست کردن میوه خشک در خانه احتیاج به ابزار کار پیچیده و غیرقابل دسترسی نیست. در واقع اگر در منزل خود فر یا تستر دارید به راحتی در مدت زمان کوتاه امکان درست نموده میوه خشک فراهم می گردد.

جهت خرید میوه های مورداحتیاج خود برای تهیه میوه خشک نیز می توانید به وسیله فروشگاه آنلاین خبرنگارانمارکت اقدام کنید. این فروشگاه یکی از بزرگ ترین و معتبرترین فروشگاه های آنلاین موجود در سطح کشور است.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 20027

به "برترین روش های خشک کردن میوه در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین روش های خشک کردن میوه در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید