پیراشکی گوجه فرنگی با این 11 ترفند طعمش عالی میشه!

به گزارش سهندبلاگ، پیراشکی گوجه فرنگی از انواع پیراشکی خوشمزه و بدون گوشت است. برای درست کردن این پیراشکی وگان علاوه بر گوجه فرنگی از انواع و اقسام سبزیجات استفاده می گردد. شما می توانید پیراشکی گوجه فرنگی را با خمیر خانگی، خمیر یوفکا و خمیر نانوایی در فر یا در تابه روی گاز آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی را به شما آموزش دهیم.

پیراشکی گوجه فرنگی با این 11 ترفند طعمش عالی میشه!

طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی در یک نگاه

برای تهیه پیراشکی گوجه فرنگی، ابتدا شیر را ولرم نموده و با شکر و خمیر مایه خشک مخلوط کنید تا به عمل آید. سپس، تخم مرغ، روغن و نمک را افزوده و آرد را کم کم بیفزایید تا خمیر نرم و یکدستی ایجاد گردد. پس از استراحت و حجیم شدن خمیر، مایه میانی شامل پیاز، سیر، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، رب و ادویه جات را تفت داده و اجازه دهید خنک گردد.

خمیر را به قطعات کوچک تقسیم نموده، باز کنید، از مایه میانی و در صورت دلخواه پنیر پیتزا درون آن بریزید. پس از آن، خمیر را تا بزنید و لبه ها را بچسبانید. در انتها، پیراشکی ها را در فر یا ماهیتابه بپزید تا طلایی و برشته شوند و گرم سرو کنید.

برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی گوجه فرنگی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد سفید2 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر (ولرم)3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکرنصف قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری1 قاشق چای خوری (سر پر)
تخم مرغ1 عدد کوچک
روغن مایع2 قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه مایه میانی پیراشکی گوجه فرنگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوجه فرنگی2 الی 3 عدد بزرگ
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد کوچک
سیر (برای سیر داغ)1 حبه
رب گوجه فرنگینصف قاشق غذاخوری
فلفل دلمه اینصف یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
آویشن خشک1/4 قاشق چای خوری
ریحان خشک1/4 قاشق چای خوری
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
پنیر پیتزا (اختیاری)50 الی 70 گرم
سس دلخواهبرای سرو با پیراشکی گوجه

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 الی 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر پیراشکی: 60 الی 90 دقیقه

زمان لازم برای پخت پیراشکی گوجه فرنگی: 25 الی 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی

طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی با خمیر خانگی، خمیر نانوایی یا خمیر یوفکا در فر یا در تابه روی گاز قابل انجام است.

مرحله اول: شیر را حرارت دهید تا ولرم گردد

در اولین مرحله از طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی، شیر را در ظرف مناسبی بریزید و برای یکی دو دقیقه روی حرارت بگذارید تا ولرم گردد و به دمای 37 الی 40 درجه سانتی گراد برسد. یعنی، حرارت شیر باید به مقدار ای باشد که وقتی انگشت خود را در آن فرو می برید، نه سرد باشد و نه داغ، بلکه گرمای مطبوعی احساس گردد. اگر شیر بیش از حد گرم یا داغ باشد، خمیر مایه فعال نمی گردد و می سوزد.

در صورت تمایل، برای خرید شیر می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: شکر را اضافه کنید

حالا، شکر را به شیر ولرم بیفزایید و کاملا حل کنید. شکر نقش تغذیه کننده خمیرمایه را ایفا نموده و به فعال سازی آن یاری می نماید.

برای خرید شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: خمیر مایه را به عمل آورید

پس از حل کردن شکر در شیر، وقت آن است که خمیرمایه خشک فوری را روی سطح شیر شیرین شده بریزید؛ اما هم نزنید. اجازه دهید خمیر مایه برای حدود 30 ثانیه الی یک دقیقه روی سطح شیر باقی بماند. سپس، مواد را به آرامی هم بزنید تا خمیر مایه نیز در شیر حل گردد.

پس از آن، ظرف را با یک درپوش سبک یا با پارچه بپوشانید و آن را به مدت 10 الی 15 دقیقه در مکانی گرم مانند کنار اجاق یا داخل فر خاموش با چراغ روشن قرار دهید. پس از گذشت این مدت، ترکیب خمیر مایه با شیر باید کف آلود، پف نموده و حباب دار گردد. این نشانه فعال شدن و زنده بودن خمیر مایه است.

مرحله چهارم: مایه تخم مرغی را آماده کنید

پس از گذشت این مدت و اطمینان از به عمل آمدن خمیر مایه، تخم مرغ را در ظرف مناسبی بشکنید و روغن و نمک را به آن اضافه کنید. این مواد را با قاشق به خوبی هم بزنید تا کاملا ترکیب شده و تخم مرغ از حالت لختگی خارج گردد.

سپس، خمیر مایه فعال شده را نیز به ظرف حاوی مایه تخم مرغی اضافه کنید. محتویات این ظرف را دوباره حسابی هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد.

برای خرید تخم مرغ، روغن مایع و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: آرد را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خمیر پیراشکی، آرد را کم کم و به صورت کاملا کنترل شده، طی چند مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید. ممکن است به همه آرد احتیاج پیدا نکنید.

پس از هر بار افزودن آرد، خمیر را با دست یا با همزن خمیرگیر ورز دهید تا بافت نرم، یکدست و کمی چسبناک پیدا کند. بافت خمیر پیراشکی باید به گونه ای باشد که در عین انسجام به دست شما نچسبد.

برای خرید آرد سفید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: خمیر پیراشکی را استراحت دهید

پس از آماده شدن خمیر، سطح داخلی یک کاسه مناسب را کمی چرب کنید. سپس، خمیر را با دست جمع کنید و در کاسه چرب شده قرار دهید. روی این کاسه را با پارچه تمیز بپوشانید و آن را برای 60 الی 90 دقیقه در مکانی گرم بگذارید. در طول این مدت، خمیر کاملا استراحت می نماید و حجم آن دو برابر می گردد.

مرحله هفتم: پیاز را تفت دهید

در فاصله استراحت خمیر، وقت آن است که مایه میانی پیراشکی گوجه فرنگی را درست کنید. بنابراین، پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز برش بزنید. سپس، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. پیازها را در این تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

پیاز داغ و روغن سرخ کردنی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله هشتم: سیر و زردچوبه را اضافه کنید

پس از سبک شدن پیاز، در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی بدون گوشت، حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را هم به صورت نگینی برش بزنید یا رنده نموده و به پیاز داغ اضافه کنید. سپس، میزانی زردچوبه را نیز در این تابه بریزید. محتویات تابه را هم بزنید و اجازه دهید سیر و زردچوبه فقط به اتدازه یک دقیقه تفت بخورند تا عطرشان آزاد گردد.

برای خرید انواع ادویه مانند زردچوبه و سیر داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را اضافه کنید

حالا، گوجه فرنگی های شسته شده را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز برش بزنید یا رنده نموده و به تابه حاوی پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید. فلفل دلمه ای شسته شده را نیز به صورت نگینی خرد کنید و در این تابه بریزید. محتویات تابه را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

مرحله دهم: رب گوجه فرنگی و ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی در منزل، مواد داخل تابه را کنار بزنید و برای رب گوجه فرنگی جا باز کنید. سپس، رب گوجه را در تابه بریزید و تفت دهید تا طعم خامی آن رفع گردد.

الان باید میزانی نمک، فلفل، آویشن و ریحان خشک را نیز به محتویات تابه اضافه نموده و حرارت را ملایم کنید. اجازه دهید این مواد با هم به مدت 15 دقیقه روی شعله کم بپزند تا آب اضافی گوجه فرنگی تبخیر گردد. پس از آن، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید تا مایه گوجه فرنگی خنک گردد.

برای خرید انواع ادویه مانند رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه و پودر آویشن می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله یازدهم: خمیر پیراشکی را باز کنید

پس از گذشت مدت زمان لازم، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، سطح کارتان را آردپاشی کنید و خمیر حجیم شده را روی آن بگذارید. خمیر را دوباره کمی ورز دهید تا حباب های هوا خارج شوند.

پس از آن، به مقدار یک نارنگی از خمیر جدا کنید و به شکل گلوله بین دستان خود فرم دهید. این قطعه خمیر را روی سطح آردپاشی شده بگذارید. و با وردنه خمیر را باز کنید تا نازک گردد. کل خمیر را به همین شکل آماده کنید.

مرحله دوازدهم: مواد میانی پیراشکی گوجه فرنگی را روی خمیر بریزید

در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی خوشمزه، میزانی از مایه میانی پیراشکی را قبلا آماده کردید یک سمت خمیر بریزید. روی مواد را میزانی پنیر پیتزا بپوشانید. سپس، سمت خالی خمیر را برگردانید تا روی مواد را پوشش دهد. پس از آن، با دست یا چنگال، دو لایه خمیر را روی هم فشار دهید تا کاملا به هم بچسبند. همه پیراشکی ها را به همین شکل درست کنید.

برای خرید پنیر پیتزا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سیزدهم: پیراشکی گوجه فرنگی را در فر بپزید

وقتی همه پیراشکی ها را درست کردید، کف سینی فر را با کمی روغن چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، پیراشکی ها را در سینی فر بچینید. روی پیراشکی ها را با فرچه آشپزی، رومال کنید و سینی حاوی پیراشکی گوجه فرنگی را در طبقه میانی فر گرم بگذارید.

حدود 25 الی 30 دقیقه صبر کنید تا پیراشکی ها بپزند. پیشنهاد می کنیم در 2 دقیقه انتهای پخت، فر را روی حالت گریل تنظیم کنید تا سطح پیراشکی گوجه فرنگی کاملا طلایی و برشته گردد.

مرحله آخر: پیراشکی گوجه فرنگی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، فر را خاموش کنید و سینی پیراشکی ها را بیرون بیاورید. سپس، پیراشکی گوجه فرنگی را در ظرف سرو قرار دهید و همراه با انواع سس () از جمله یا به صورت گرم میل کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع سس مانند کچاپ و چیلی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی به روش های دیگر

پیراشکی گوجه فرنگی را به چند روش دیگر هم می توانید درست کنید.

روش تهیه پیراشکی گوجه فرنگی در ماهیتابه

در طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی در ماهیتابه در مراحل ابتدایی عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که پس از آماده کردن و فرم دادن پیراشکی ها باید میزان کافی روغن را (حدود 1 الی 1.5 سانتی متر ارتفاع) در تابه نچسب و مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن کاملا داغ گردد. برای اطمینان، می توانید یک قطعه کوچک از خمیر را در روغن بیندازید؛ اگر بلافاصله آغاز به جوشیدن و بالا آمدن کرد، روغن آماده است.

سپس، پیراشکی های آماده را به آرامی در روغن داغ قرار دهید. حرارت را میانه رو به ملایم نگه دارید تا خمیر به خوبی مغز پخت گردد و سطح آن نسوزد. هر طرف پیراشکی ها را حدود 3 الی 4 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. در ادامه، پیراشکی های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.

روش تهیه پیراشکی گوجه فرنگی با خمیر نانوایی

در طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی با خمیر نانوایی باید خمیر نانوایی را از نانوایی محل تهیه کنید و حدود 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید تا کمی نرم گردد. سپس، روی سطح کارتان را آردپاشی نموده، خمیر را به چانه های مساوی تقسیم کنید. هر چانه را با وردنه به شکل دایره ای یا بیضی با ضخامت حدود 3 الی 5 میلی متر باز کنید. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

روش تهیه پیراشکی گوجه فرنگی با خمیر یوفکا

برای تهیه پیراشکی گوجه فرنگی با خمیر یوفکا، ابتدا باید مایه میانی پیراشکی را آماده کنید. سپس، هر ورق خمیر یوفکا را روی سطح تمیز قرار دهید. اگر خشک است، با قلم مو کمی آب بپاشید یا با پارچه نم دار بپوشانید تا نرم گردد.

سپس، میزانی از مایه گوجه فرنگی را در لبه پایینی خمیر قرار دهید و در صورت تمایل، پنیر پیتزا نیز روی آن بپاشید. لبه های کناری را به داخل تا بزنید و خمیر را محکم به صورت رولی یا مثلثی (مانند سمبوسه) بپیچید. لبه انتهایی را با چسب خمیر یا با کمی آب یا حتی با اندکی سفیده تخم مرغ بچسبانید تا باز نگردد. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی

  • مایه میانی پیراشکی گوجه فرنگی باید غلیظ و بدون آب باشد. بنابراین، آب گوجه فرنگی در طول پخت باید کاملا تبخیر گردد. در غیر این صورت، خمیر پیراشکی در هنگام پخت شل و باز می گردد.
  • هرگز مایه گرم یا داغ را داخل خمیر نریزید؛ گرمای زیاد، بافت خمیر را شل و پخت آن را ناهماهنگ می نماید. بنابراین، باید اجازه دهید مایه میانی پیراشکی گوجه فرنگی کاملا خنک گردد.
  • خمیر پیراشکی را طوری باز کنید که زیادی نازک یا بیش از مقدار ضخیم نباشد. اگر خمیر بیش از حد نازک باشد، احتمال پاره شدن و نشت مواد وجود دارد. اگر هم خیلی ضخیم باشد، مرکز خمیر خام می ماند. ضخامت مطلوب خمیر پیراشکی در حدود 3 الی 5 میلی متر است.
  • پس از قرار دادن مایه میانی، لبه های خمیر پیراشکی گوجه فرنگی را با کمی آب یا سفیده تخم مرغ مرطوب کنید و فشار دهید. ضمناً، درزها را با چنگال یا دست به خوبی ببندید.
  • در طرز تهیه پیراشکی گوجه فرنگی در تابه، روغن باید کاملا داغ باشد اما نسوزد. حرارت زیاد، خمیر را می سوزاند و مغز آن خام می ماند؛ حرارت کم هم سبب جذب بیش از حد روغن خواهد شد.
  • اگر از خمیر خانگی استفاده می کنید، خمیر باید به مقدار کافی استراحت کند و کشسانی مناسبی داشته باشد. در خصوص خمیر یوفکا یا نانوایی نیز باید مراقب باشید که خمیرتان خشک نگردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن پیراشکی گوجه فرنگی

چه خمیری برای پیراشکی گوجه فرنگی مناسب تر است؟

خمیر خانگی کاملا نرم و پف دار است و پیراشکی شما را حجیم تر می نماید. از سوی دیگر، خمیر نانوایی، پخت سریع و آسانی دارد و بافت نسبتا ضخیمی را ایجاد می نماید. این در حالی است که خمیر یوفکا، کاملا نازک و ترد بوده و برای پیراشکی سبک یا رژیمی مناسب است.

چرا خمیر پیراشکی هنگام پخت باز می گردد؟

اگر لبه های خیمر پیراشکی را به خوبی نچسبانید؛ اگر مایه میانی پیراشکی بیش از مقدار مرطوب باشد؛ اگر از خمیر خیلی نازک یا خشک بهره ببرید؛ یا در صورتی که حرارت فر یا روغن نامناسب باشد، خمیر پیراشکی هنگام پخت باز می گردد.

چرا پیراشکی ها بعد از پخت نرم یا خیس می شوند؟

رطوبت زیاد مایه میانی پیراشکی، سرد شدن پیراشکی پیش از سرو و نگهداری پیراشکی در ظرف دربسته موجب نرم و مرطوب شدن بافت پیراشکی می گردد.

آیا می توانیم پیراشکی گوجه فرنگی را فریز کنیم؟

بله. پیراشکی های خام (پیچیده شده ولی نپخته) را می توانید در ظرف دربسته یا کیسه زیپ دار، با جداسازی لایه ها با کاغذ روغنی، تا 1 ماه در فریزر نگهداری کنید. در هنگام مصرف، پیراشکی ها را بدون یخ زدایی مستقیما در روغن داغ یا فر قرار دهید تا بپزند.

آیا تهیه پیراشکی گوجه فرنگی برای گیاه خواران و افراد وگان مناسب است؟

کاملا بله. این پیراشکی با حذف پنیر و تخم مرغ، به راحتی به شکل وگان قابل تهیه است. می توانید از پنیرهای گیاهی، سبزی های معطر و روغن های گیاهی برای ایجاد طعمی غنی بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1404 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 20049

به "پیراشکی گوجه فرنگی با این 11 ترفند طعمش عالی میشه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیراشکی گوجه فرنگی با این 11 ترفند طعمش عالی میشه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید