طرز تهیه دونات کرم دار بدون فر در روغن با این 15 ترفند پنبه ای میشه!
به گزارش سهندبلاگ، کمتر کسی است که دونات یا همان کیک های گرد سرخ شده با خمیر شیرین شبیه حلقه یا توپ و پر شده از کرم با طعم های مختلف یا تزیین شده با سس های خوش طعم را دوست نداشته باشد. انواع مختلف دونات یا پیراشکی شیرین از شکلاتی گرفته تا پر شده با کرم و کاسترد یا دونات های ساده پوشیده شده با دانه های ریز شکر آنقدر هواخواه دارند که روز 6 ژوئن یا 16 خرداد، روز جهانی دونات نامگذاری شده است. دونات چه صنعتی و کارگاهی باشد و چه خانگی لذیذ و خوشمزه است. اگر به شیرینی پزی علاقه دارید آموزش طرز تهیه دونات خانگی کرم دار بدون فر در روغن را در این مقاله از در بخوانید.

طرز تهیه دونات پنبه ای بازاری در یک نگاه
برای درست کردن دونات یا پیراشکی خانگی کرم دار، ابتدا خمیر پیراشکی را با آرد، خمیر مایه به عمل آمده، شیر، شکر، کره، وانیل، تخم مرغ و دیگر مواد خمیر پیراشکی آماده کنید و روی آن را بپوشانید. خمیر را 2 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر گردد. کرم دونات را با شیر، نشاسته، زرده تخم مرغ و … درست کنید و بعد از غلیظ شدن، زیر آن را خاموش کنید. اجازه دهید کرم دونات از دما بیفتد. سپس روی آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید.
خمیر دونات که استراحت کرد، آن را با وردنه باز کنید و به شکل دونات یا به شکل دایره ای، قالب بزنید. دوباره روی خمیرهای قالب زده را با پارچه بپوشانید و نیم ساعت دیگر استراحت دهید. سپس در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد، دونات ها را در روغن داغ و روی حرارت ملایم سرخ کنید تا دو طرف آن طلایی گردد.
بعد از سرخ کردن دونات ها، آنها را با سیخ چوبی سوراخ کنید یا از پهنا برش بزنید و بین آنها را از مایه کرمی دونات بریزید. دونات ها را با مواد دلخواه تزیین و آن را به صورت گرم سرو کنید.
شما می توانید مقدار مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه دونات خانگی کرم دار بدون فر و در روغن را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دونات خانگی کرم دار
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
خمیر مایه | 2 قاشق غذاخوری |
آب ولرم | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر (ولرم) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
آرد سفید | 3 تا 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
مواد لازم برای تهیه کرم دونات
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
شیر | 2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه و تزیین دونات کرم دار
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
شکلات (ذوب شده) یا شکر | برای تزیین روی دونات کرم دار |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای سرخ کردن دونات کرمی در روغن: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه دونات خانگی کرم دار فوری و بدون فر
دونات یکی از شیرینی های ساده محبوب در سراسر دنیاست که به صورت ساده، کرمدار یا شکلاتی تهیه می گردد. کافی است طرز تهیه یک مدل دونات بلد باشید تا بقیه دونات ها را هم به روش مشابه و با مواد متفاوت درست کنید.
مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید
برای تهیه دونات خانگی کرم دار بدون احتیاج به فر با پف خوب و حجیم، ابتدا همه مواد اولیه را از یخچال بیرون بیاورید و به مدت نیم ساعت در دمای آشپزخانه بگذارید. برای آغاز آشپزی، خمیر دونات را درست کنید. در یک لیوان، خمیر مایه، 1 قاشق شکر و شیر ولرم را بریزید و هم بزنید تا شکر و خمیر مایه حل شوند. سپس روی لیوان را بپوشانید و حدود 10 دقیقه کنار بگذارید تا روی شیر، حباب تشکیل شده و کف کند.
در صورت تمایل می توانید شیر و شکر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: مواد خمیر پیراشکی یا دونات را با هم ترکیب کنید
در این فاصله، آرد را 2 تا 3 بار، با الک ریز، الک کنید و کنار بگذارید. در یک کاسه نسبتا بزرگ تخم مرغ ها را بشکنید و به آنها، وانیل و بقیه شکر را اضافه کنید. تخم مرغ ها را با همزن یا قاشق هم بزنید تا زرده و سفیده تخم مرغ، کاملا ترکیب شده و سفیده ها از لختگی دربیایند. بعد کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده است، به مایه تخم مرغی اضافه کنید.
برای خرید تخم مرغ و انواع کره حیوانی و گیاهی از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.
مرحله سوم: خمیر دونات را درست کنید
در ادامه، با همزن دستی یا برقی، کره را با مایه تخم مرغی مخلوط کنید تا کاملا بافت آن باز گردد و گلوله گلوله نگردد. سپس خمیر مایه را اضافه کنید و با لیسک یا قاشق، هم بزنید تا یکدست شوند. بعد نوبت به اضافه کردن آرد و نمک است.
آرد و نمک را به تدریج به کاسه اضافه کنید و بعد از هر بار افزودن، مواد را ورز دهید تا خمیر جمع گردد. بسته به نوع آرد، ممکن است مقداری از آرد اضافه بیاید. مراقب باشید آرد زیادی اضافه نکنید تا دونات هایتان سفت نگردد.
انواع آرد و نمک را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله چهارم: خمیر پیراشکی دونات را استراحت دهید
وقتی همه مواد خمیر پیراشکی دونات را با هم مخلوط کردید و کاملا یکدست شد، طوری که چسبندگی داشت ولی به دست نمی چسبید، کف یک کاسه یا ظرف با ظرفیت 3 برابر خمیر را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را به شکل چانه بزرگ درآورید. سپس روی خمیر را با یک دستمال نخی تمیز یا سلفون بپوشانید و در گوشه ای از آشپزخانه که هوا تقریبا گرم است بگذارید تا 2 ساعت استراحت کند و حجم آن 2 برابر گردد.
مرحله پنجم: مواد کرم دونات را مخلوط کنید
برای طرز تهیه کرم دونات کرمدار، در یک قابلمه، شیر سرد را بریزید و زرده تخم مرغ، نشاسته ذرت، آرد و شکر را در آن بریزید. دقت کنید که شیر حتما باید سرد باشد تا نشاسته و آرد، گلوله گلوله نشوند. همه مواد را هم بزنید تا هیچ گلوله ای در آن نماند یا برای احتیاط، می توانید این مایه شیری را از صافی رد کنید.
انواع نشاسته را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله ششم: کرم دونات را درست کنید
در ادامه، قابلمه حاوی مخلوط بالا را روی حرارت بگذارید. شعله زیر آن را کم کنید و مواد را مدام به هم بزنید تا به آرامی آغاز به غلیظ شدن کند. در اواسط کار، کره، وانیل و نمک را اضافه کنید. غلظت کرم باید در حدی باشد که وقتی آن را هم می زنید، رد قاشق روی آن بماند. سپس شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید تا از دما بیفتد. روی مایه کرم را بعد از خنک شدن، بپوشانید و در یخچال بگذارید تا خشک نگردد.
مرحله ششم: خمیر دونات را پهن کنید
بعد از استراحت کردن خمیر، به آن سر بزنید. خمیر زمانی برای پختن دونات خانگی ساده یا کرم دار آماده است که وقتی با انگشت روی آن فشار بدهید دوباره جای انگشت به حالت اول برگردد. روی تخته کارتان کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. با وردنه خمیر را پهن کنید. ضخامت خمیر باید 8 میلی متر یا نهایتا 1 سانتی متر باشد.
مرحله هفتم: خمیر دونات کرمدار را قالب بزنید
قالب مخصوص دونات را روی خمیر بگذارید و دونات ها را قالب بزنید. اگر قالب مخصوص دونات ندارید برای هر عدد دونات یک تکه خمیر با مقدار یک نارنگی کوچک بردارید و با کف دست آن را پهن کنید. حالا خمیر را روی تخته کار بگذارید و با یک چاقوی تیز وسط آن را برش بزنید و سوراخ کنید. می توانید از کف یک لیوان یا یک قوطی فلزی بدون کف هم برای قالب زدن بهره ببرید. می توانید دونات ها را به جای حلقه ای، دایره ای هم قالب بزنید.
مرحله هشتم: خمیرهای دونات قالب زده را استراحت دهید
کف یک سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و خمیرهای دونات قالب زده را در آن بچینید، طوری که از هم جدا باشند. همه خمیرها را که قالب زدید، روی ظرف را با پارچه نخی یا سلفون بپوشانید و برای نیم ساعت دیگر، در دمای محیط بگذارید تا یک بار دیگر، خمیرها استراحت نمایند.
مرحله نهم: دونات های ساده را سرخ کنید
بعد از آماده شدن خمیر دونات ها، در یک ماهیتابه گود با دیواره های بلند روغن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ گردد. دونات ها را یکی یکی داخل روغن بگذارید. سپس دمای زیر تابه را کم کنید تا یک طرف پیراشکی ها سرخ گردد. بعد آنها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم طلایی گردد و دونات ها پف نمایند. دونات هایی که سرخ شدند، آنها را در یک ظرف دیگر کنار بگذارید.
برای خرید روغن سرخ کردنی از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.
مرحله دهم: کرم دونات را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه دونات خانگی کرم دار بدون فر، اجازه دهید کمی دونات ها سرد شوند. سپس با یک چاقوی تیز با دقت یک برش در کنار دونات کرمی خانگی ایجاد کنید یا با یک سیخ چوبی آن ها را سوراخ کنید. کرم دونات را در قیف آشپزی بریزید و به مقدار دلخواه کرم داخل پیراشکی ها فشار دهید.
مرحله آخر: دونات کرمدار را تزیین و سرو کنید
وقتی همه دونات ها را آماده کردید، می توانید روی آنها شکلات ذوب شده بریزید یا پودر قند () و یا دانه های درشت شکر بپاشید. دونات کرمدار پف دار خانگی را می توانید به صورت گرم به همراه چای یا نوشیدنی های دلخواه خود میل کنید.
انواع شکلات، چای و دمنوش را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی دونات کرم دار خانگی
- اگر دونات شکلاتی دوست دارید، کمی شکلات به روش بن ماری آب کنید و روی آن ها بریزید. داخل آن را هم به جای کرم می توانید با شکلات آب نموده یا شکلات صبحانه پر کنید.
- اگر دونات شکری دوست دارید، بعد از سرخ شدن اجازه دهید کمی از دما بیفتد و بعد روی دونات ها مقداری شکر بپاشید. اگر در زمان داغ بودن دونات ها، شکر بریزید، دانه های شکر ذوب می شوند اما نباید زیادی هم سرد شوند.
- حرارت گاز برای سرخ کردن دونات ها باید ملایم باشد، در غیر این صورت وسط آن خام می ماند و فقط روی آن سرخ می گردد.
- طرز تهیه دونات بدون شیر هم رایج است. در این صورت برای تهیه دونات به جای شیر از ماست بهره ببرید.
تاریخچه روز دنیای دونات
روز 6 ژوئن یا 16 خرداد، روز دنیای دونات نام گذاری شده است. البته روز 23 شهریور یا 14 سپتامبر هم به عنوان روز دنیای دونات کرمدار شناخته می گردد. روز دنیای دونات، در ابتدا در ایالات متحده آمریکا به عنوان یک رویداد ملی، شناخته و بعدها در بسیاری از کشورهای دنیا محبوب شد.
این روز اولین بار در سال 1938 به وسیله ارتش نجات آمریکا برای قدردانی از زنانی که در جنگ دنیای اول به سربازان دونات می دادند، برگزار گردید. این زنان که به دختران دونات معروف بودند، در جبهه های جنگ به سربازان یاری می کردند و با پختن دونات، روحیه آن ها را بالا می بردند.
امروزه، روز دنیای دونات هر ساله در اولین آدینه ماه ژوئن جشن گرفته می گردد و بسیاری از فروشگاه های دونات، در این روز تخفیف های ویژه روی دونات ها اعمال می نمایند یا دونات رایگان به مشتریان می دهند.
فوت و فن های خوشمزه شدن دونات بازاری
چرا دونات پف نمیکنه؟
1-خمیر مایه تازه نبوده است.
2- خمیر باید در جای گرم استراحت کند تا ور بیاید. اگر محیط سرد باشد، روند تخمیر کند می گردد.
3- مقدار آرد زیاد بوده است.
4- روغنی که دونات را در آن سرخ نموده اید، بیش از حد داغ یا سرد بوده است.
5- زمان استراحت خمیر کافی نبوده است.
چرا دونات خانگی ترک میخوره؟
1- دمای روغن بیش از حد داغ بوده و سطح دونات، سریع تر از داخل آن پخته شده و ترک خورده است.
2- خمیر بیش از حد سفت و خشک بوده است. اگر مقدار آرد زیاد باشد، خمیر انعطاف پذیری خود را از دست می دهد.
3- خمیر را بیس از حد هم زده اید. در این صورت گلوتن زیادی تشکیل شده و دونات سفت و ترک خورده می گردد.
4- خمیر به مقدار کافی استراحت ننموده است.
5- اگر مقدار خمیر مایه یا بیکینگ پودر زیاد بوده باشد، خمیر بیش از حد پف می نماید و ترک می خورد.
چرا دونات خشک می گردد؟
1- مقدار آرد زیاد بوده و خمیر سفت و خشک شده است.
2-زمان پخت دونات زیاد بوده است.
3- دمای روغن خیلی زیاد بوده است.
4- خمیر به مقدار کافی استراحت ننموده است.
5- اگر مقدار شیر، آب یا مایعات در خمیر پیراشکی کم باشد، دونات خشم می گردد.
منبع: افق کوروش