2 مدل حلوا پسته تبریزی بوتیکی و ساده ، اندازه دقیق مواد لازم
به گزارش سهندبلاگ، طرز تهیه حلوای پسته تبریز که از انواع حلوای بوتیکی است در خانه کار چندان سختی نیست و فقط باید سرعت عمل و دقت کافی داشته باشید تا به برترین شکل این دسر لذیذ با پسته را درست کنید. حلوا پسته تبریزی معمولا برای مراسم مذهبی یا به عنوان تهیه می گردد و در بسیار پرطرفدار است. اگر سوال شما هم این است که در این مقاله از در طرز تهیه حلوای پسته تبریز و فوت و فن های تهیه حلوای پسته را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه حلوای پسته بوتیکی تبریز
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد سفید | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز پسته (پودر شده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن جامد | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر قند | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 50 گرم |
هل (پودر شده) | نصف قاشق چای خوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
رنگ خوراکی سبز | چند قطره (اختیاری) |
شکلات (تخته ای شیری یا ساده) | 200 گرم (اختیاری) |
مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه
مدت زمان آماده شدن حلوای پسته: 40 دقیقه
مقدار کالری در 100 گرم حلوای پسته: حدود 320 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه حلوا پسته بوتیکی به روش تبریزی
حلوای پسته معمولا به صورت درست می گردد و مقدار شیرینی ها کوچک و تک نفره است. می توانید این شیرینی خوشمزه و مقوی را هم در قالب و هم بدون قالب درست کنید. بعلاوه تهیه حلوای پسته احتیاجی به فر یا پخت ندارد. برای مشاهده مراحل تهیه حلوای پسته، مراحل تهیه آن را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: پسته ها را آماده کنید
برای طرز تهیه حلوای پسته می توانید پودر پسته را آماده بخرید و یا آن را با مغز پسته در خانه درست کنید. برای این کار، به مقدار 250 گرم پسته خام یا پسته بو داده بدون نمک () را پوست بگیرید و روی مغزها کمی آب جوش بریزید. بعد از چند دقیقه پوست رویی پسته ها را به راحتی می توانید جدا کنید.
شما می توانید مغز پسته و پسته با پوست را به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله دوم: پسته ها را آسیاب کنید
بعد از جدا کردن پوست پسته ها، مغزهای پسته را روی یک دستمال قرار دهید تا خشک شوند یا داخل سینی و روی بخاری بگذارید تا رطوبت خود را از دست بدهند. مغزهای پسته خشک شده را در آسیاب یا مخلوط کن بریزید و به صورت پودر یکدست در آورید. با این روش، کیفیت پودر پسته هم بالاتر خواهد رفت.
مرحله سوم: آرد حلوا را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه حلوای پسته تک نفره یا بوتیکی، آرد را 2 تا 3 بار الک کنید، سپس آن را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام به هم بزنید تا خامی آن گرفته گردد ولی رنگ آن تغییر نکند. برای این کار حتما شعله را در کمترین حالت قرار دهید.
بعد از آنکه حدود 20 تا 30 دقیقه، آرد را تفت دادید باید مجددا آن را الک کنید و دوباره آرد الک شده را به تابه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
می توانید آرد سفید را به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله چهارم: روغن جامد و کره را به آرد اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه حلوا بوتیکی پسته، روغن جامد و کره را به آردها اضافه کنید و آن را هم بزنید. صبر کنید تا روغن و کره با حرارت آرد و تابه ذوب شوند. در این فاصله مواد را با قاشق یا لیسک مدام به هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.
برای خرید انواع روغن و کره می توانید به صورت اینترنتی و حضوری به وسیله فروشگاه های زنجیره ای اقدام کنید.
مرحله پنجم: پودر قند را اضافه کنید
بعد از اینکه کره، روغن و آرد با هم کاملا مخلوط شدند، حرارت را قطع کنید. تابه را از روی حرارت بردارید، کمی صبر کنید تا محتویات تابه از داغی بیفتد. در این مرحله، پودر قند () را از الک ریز رد کنید تا یکدست گردد و سپس آن را به مواد داخل تابه اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله ششم: پودر پسته را اضافه کنید
با سرعت عمل بالا، پودر پسته ای را که از قبل آماده نموده اید به همراه گلاب و پودر هل به مواد اضافه کنید. در صورت استفاده از رنگ خوراکی، چند قطره از آن را هم به مخلوط بیفزایید و هم بزنید. مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و حالت خمیری پیدا نمایند.
شما می توانید قند، انواع عرقیات مثل گلاب و هل را به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله هفتم: مواد حلوا پسته را در قالب بریزید
برای فرم دادن حلوا در این مرحله از طرز تهیه حلوای پسته بوتیکی، کف قالب سیلیکونی را کمی چرب کنید. سپس حلوا را در قالب بریزید و با قاشق محکم فشار دهید تا مواد کاملا به هم بچسبند. باید مواد ولرم باشند تا چسبندگی خود را حفظ نمایند. قالب را به مدت 15 دقیقه در فریزر بگذارید تا حلوا پسته خودش را بگیرد.
مرحله آخر: حلوای پسته را تزیین و سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه حلوای پسته، شکلات تخته ای یا شیری را با حرارت غیر مستقیم روی بخار آب کتری یا سماور و به ذوب کنید. بعد از حدود 15 دقیقه زمانی که حلواها خودشان را گرفتند، از فریزر بیرون بیاورید و در ظرف سرو قرار دهید. شکلات ذوب شده را در قالب بریزید و به صورت رفت و برگشتی، روی حلواها بریزید. صبر کنید تا لایه شکلاتی روی آن سرد گردد. می توانید دوباره حلوا را برای چند دقیقه در یخچال یا فریزر بگذارید.
حلوای پسته را با یک چای تازه دم به عنوان عصرانه و یا بعد از یک شام دلچسب سرو کنید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید.
برای تهیه شکلات با طعم های مختلف می توانید به صورت اینترنتی و حضوری به وسیله فروشگاه های زنجیره ای اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه حلوای پسته بدون قالب سیلیکونی چگونه است؟
برای تهیه حلوای پسته تبریزی بدون قالب و به روش ساده، یک لایه پلاستیک فریزری را روی سطح قرار دهید و آن را کمی چرب کنید. از مایه حلوا روی پلاستیک بریزید و یک پلاستیک چرب دیگر هم روی مایه حلوا بگذارید.
با وردنه مایه حلوا را صاف کنید تا به ضخامت دلخواهتان برسد. سپس حلوا را با پلاستیک در یک سینی یا ظرف بگذارید و در فریزر قرار دهید. 20 دقیقه بعد حلوا را بیرون بیاورید و آن را با چاقو به مقدار و شکل دلخواه برش بزنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه حلوا پسته تبریزی
- به هیچ عنوان آرد حلوا را خیلی تفت ندهید تا رنگ و طعم آن تغییر نکند. فقط کافی است خامی آرد گرفته گردد.
- در تمام مراحل تهیه حلوای پسته ای باید مراقب باشید که حلوا خیلی سرد نگردد چون در این صورت، مواد انسجام و چسبندگی خود را از دست می دهند و امکان دوباره گرم کردن آن وجود نخواهد داشت.
- اگر به هر دلیلی مواد حلوا سرد شدند، به مقدار 1 دقیقه آنها را روی حرارت ملایم گرما دهید ولی نباید خیلی داغ شوند.
- برای تزیین روی حلوای پسته می توانید از پودر پسته، پودر نارگیل، گل سرخ یا دیگر آجیل ها بهره ببرید.
- حلوای پسته را با آرد برنج هم درست می کنید. روش تهیه حلوای پسته با آرد برنج هم به همین ترتیب است اما در زمان تفت آرد برنج مراقب باشید شعله گاز ملایم باشد و مرتب هم بزنید چون آرد برنج زود می سوزد.
- الک کردن مجدد آرد باعث می گردد بافت حلوای پسته تبریزی در نهایت بسیار نرم و لطیف گردد.
- در زمان اضافه کردن پودر قند به مواد حلوا، اگر مخلوط خیلی داغ یا خیلی سرد باشد حلوا انسجام خود را از دست می دهد.
- برای آنکه مواد حلوا پسته ای انسجام بیشتری پیدا نمایند می توانید دو قاشق غذاخوری شیر عسلی به آن اضافه کنید.
- حتما از پسته خام (پسته برشته بدون نمک) در تهیه این نوع از حلوا بهره ببرید.
- مغز پسته تازه و سالم در کیفیت نهایی حلوای پسته ای که درست می کنید تاثیر زیادی دارد.
- از شکلات شیری و یا ترکیبی از شکلات شیری و تلخ در تهیه حلوا پسته می توانید بهره ببرید.
- مواد این نوع از حلوای بوتیکی به شکل پودری باید باشد. برای یکدست شدن مواد حلوا می توانید یک دور همه مواد را در میکسر یا چرخ گوشت بریزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن حلوا بوتیکی به روش تبریزی
چرا حلوای پسته من بعد از آماده شدن خرد شده است؟
برای جلوگیری از خرد و پودر شدن حلوای پسته:
- باید حتما آرد کاملا الک گردد.
- زمان اضافه کردن پودر قند، مخلوط آرد و روغن زیاد داغ یا زیاد سرد نباشد.
- زمان افزودن پودر پسته و دیگر مواد، مایه حلوا سرد نشده باشد.
- مواد قبل از ریخته شدن در قالب باید ولرم باشند.
- مواد را باید کاملا به صورت فشرده درآورده و بعد در فریزر بگذارید.
از چه قالبی برای تهیه حلوای پسته استفاده کنیم؟
برترین قالب برای تهیه حلوای پسته، قالب نرم سیلیکونی است. می توانید در ظرف های پیرکس یا کم عمق هم حلوا را بریزید و در فریزر قرار دهید. بعد از آنکه حلوا خودش را گرفت، آن را با کاتر یا چاقو، به صورت مربعی یا لوزی، برش بزنید.
محصولات مرتبط
بادام زمینی روکش دار پنیری 35 گرم مزمز
14,100 تومان 15,000 تومان 6% تخفیف
پسته نمکی بزرگ 60 گرمی مزمز
75,900 تومان 77,000 تومان 1% تخفیف
پسته نمکی 67 گرمی سنجابک
111,900 تومان 113,000 تومان 1% تخفیف
بادام زمینی سرکه 35 گرم مزمز
13,500 تومان 15,000 تومان 10% تخفیف
پسته اکبری میانه 30 گرمی مزمز
33,900 تومان
غلات بار سیب و دارچین 30 گرمی هوبارا
29,500 تومان 29,900 تومان 1% تخفیف
شکلات میکس مغزدار ویولتا 1000 گرمی فرمند
311,900 تومان 330,000 تومان 5% تخفیف
ادویه مخصوص مرغ و ماهی 80 گرمی سانتین
59,500 تومان 59,900 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 430 گرمی پت گلها
263,900 تومان 299,350 تومان 12% تخفیف
هل 10 گرمی سانتین
45,300 تومان 49,900 تومان 9% تخفیف
آرد سفید گندم 900 گرمی زر
33,900 تومان 34,300 تومان 1% تخفیف
آرد سفید 900 گرمی رشد
32,500 تومان 32,900 تومان 1% تخفیف
روغن نیمه جامد 5 کیلویی اویلا
293,900 تومان 321,500 تومان 9% تخفیف
روغن جامد 4 کیلویی اویلا
238,900 تومان 261,700 تومان 9% تخفیف
قند 700 گرمی ورامین
50,900 تومان 57,500 تومان 11% تخفیف
کره 100 گرمی رامک
33,300 تومان 38,000 تومان 12% تخفیف
گلاب 240 گرمی شیشه ای سمیه
46,900 تومان 49,000 تومان 4% تخفیف
گلاب 450 گرمی مادلین
56,900 تومان 59,500 تومان 4% تخفیف
منبع: افق کوروش