درمان درد پریود با روش هایی آسان و خانگی
به گزارش سهندبلاگ، برای درمان درد پریود یا قاعدگی می توانید به روش هابی رو بیاورید که با صرف کم ترین هزینه به راحتی باعث تسکین درد ناشی از خونریزی دیواره رحم گردد. مصرف بعضی داروها، گرما درمانی، افزودن بعضی گیاهان به رژیم غذایی و پیروی از یک رژیم غذایی همراه با ورزش بهترین روش ها برای درمان درد پریودی هستند.
چرا زنان دچار گرفتگی قاعدگی می شوند؟
زمانی که پریود می شوید، ممکن است در اطراف شکم، کمر و ران های خود احساس درد داشته باشید. در طول دوره قاعدگی، عضلات رحم منقبض شده و باعث خونریزی دیواره رحم می شوند، در نتیجه دردهای قاعدگی به وجود می آیند. بعضی از زنان و دختران ممکن است علائمی همچون تهوع، استفراغ، سردرد یا اسهال را نیز تجربه نمایند.
هنوز تعیین نشده است، چرا بعضی از زنان دچار درد پریود می شوند. ولی بعضی دیگر این درد را تجربه نمی نمایند. عواملی که باعث ایجاد درد های شدید پریودی می شوند عبارتند از:
- داشتن خونریزی شدید
- داشتن اولین فرزند
- سن های کمتر از 20 سال یا زمانی که برای اولین بار شخص پریود می گردد
- فراوری بیش از حد هورمون پروستاگلاندین که بر روی رحم تاثیر می گذارد
عوامل دیگر شامل وجود تومور در رحم، آندومتریوز (رشد بافت غیر طبیعی رحم) و استفاده از قرص های ضد بارداری می شوند.
راه های تسکین و درمان درد پریودی
از روش های زیر می توانید برای تسکین درد های پریودی بهره ببرید.
مصرف دارو: مصرف دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) به کاهش درد و خونریزی شدید قاعدگی یاری می نمایند. این دارو ها شامل ایبوپروفن و ناپروکسن می شوند.
گرما درمانی: با گرم کردن شکم و کمر خود می توانید درد قاعدگی را کاهش دهید. استفاده از گرمای 40 درجه سانتیگراد همانند مصرف ایبوپروفن عمل می نماید. برای گرم کردن شکم و کمر خود می توانید از بطری آب داغ، پد های گرمایی، حمام بخار یا حوله های داغ شده بهره ببرید.
ماساژ با اسانس های روغنی: ماساژ درمانی به مدت 20 دقیقه و همراه با اسانس های روغنی مانند اسطوخدوس، گیاه مریم گلی و روغن مرزنجوش می تواند به کاهش درد های قاعدگی یاری کند. همواره به یاد داشته باشید که اسانس ها را با روغن های گیاهی مانند روغن بادام و روغن هسته انگور رقیق کنید. بهترین ترکیب آن است که یک قطره اسانس روغنی را با یک قاشق چایخوری روغن حامل مخلوط کنید.
اجتناب از مصرف بعضی غذا ها: در زمان قاعدگی بهتر است از مصرف بعضی غذا ها که موجب نفخ و احتباس آب می شوند، خودداری کنید. بعضی از آن ها عبارتند از:
- غذا های چرب
- الکل
- نوشیدنی های گازدار
- کافئین
- غذا های نمک دار
کاهش یا عدم مصرف این غذا ها به کاهش گرفتگی و درمان درد قاعدگی یاری می نمایند. در عوض می توانید از چای زنجبیل، نعناع و یا ترکیب آب جوش و لیمو بهره ببرید.
افزودن بعضی گیاهان به رژیم غذایی جهت درمان درد پریود
گیاهان دارویی گفته شده در زیر حاوی ترکیبات ضد التهابی بوده که به گفته کارشناسان می توانند انقباضات عضلانی و تورم ناشی از درد های قاعدگی را کاهش دهند.
1. چای بابونه: یک هفته قبل از آغاز قاعدگی، هر روز دو فنجان چای بابونه بنوشید. مصرف چای بابونه میزان گلیسین ادرار را افزایش داده که این امر به کاهش اسپاسم عضلانی یاری می نماید.
2. تخم رازیانه: زمانی که پریود شدید، چهار بار در روز و به مدت 3 روز، 30 میلی گرم عصاره رازیانه مصرف کنید.
3. دارچین: زمانی که پریود شدید، دو بار در روز و به مدت 3 روز، 420 میلی گرم کپسول دارچین مصرف کنید. مصرف دارچین می تواند به کاهش خونریزی، درد، تهوع و استفراغ یاری کند.
4. زنجبیل : میزان کمی از زنجبیل را در آب گرم ریخته و بنوشید. همچنین می توانید چهار بار در روز و به مدت 3 روز، 250 میلی گرم از پودر زنجبیل مصرف کنید.
5. شوید: دو روز قبل از پریود شدن و به مدت 5 روز، 1 گرم شوید مصرف کنید.
تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی
کرکومین (رنگینه زردی که در گیاه زردچوبه وجود دارد) به کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یاری می نماید. از اینرو می توانید دو کپسول کرکومین را به مدت هفت روز قبل از آغاز قاعدگی و سه روز پس از آغاز قاعدگی مصرف کنید.
درمان درد پریود با رژیم غذایی و ورزش
رژیم غذایی: به طور کلی، به منظور کاهش درد های قاعدگی، بهتر است رژیم شما حاوی میزان زیادی فیبر، گیاه و غذا های کم چرب باشد.
این غذا ها را امتحان کنید:
- پاپایا (غنی از ویتامین ها)
- برنج قهوه ای (حاوی ویتامین B-6 بوده که به کاهش نفخ یاری می نماید)
- گردو، بادام، و تخم کدو (غنی از منگنز بوده و موجب کاهش گرفتگی عضلات می گردد)
- روغن زیتون و کلم بروکلی (حاوی ویتامین E)
- مرغ، ماهی و سبزیجات (حاوی آهن می باشند)
- تخم کتان (حاوی امگا 3 بوده که باعث کاهش تورم و التهاب می گردد)
ماده معدنی بور: این ماده معدنی به جذب کلسیم و فسفر یاری نموده و همچنین باعث کاهش درد های قاعدگی می گردد. مواد غذایی که حاوی این ماده معدنی هستند، عبارتند از:
- آووکادو
- کره بادام زمینی
- آلو
- نخود
- موز
آب: شاید عجیب به نظر برسد، اما نوشیدن آب به ویژه آب گرم، به کاهش گرفتگی و احتباس آب بدن یاری می نماید. همچنین می توانید برای افزایش هیدراتاسیون و رساندن آب به بدن خود از غذا های زیر بهره ببرید:
- کاهو
- کرفس
- خیار
- هندوانه
- انواع توت (توت فرنگی، بلوبری، تمشک)
کلسیم: این ماده معدنی به کاهش گرفتگی عضلات در طول دوره قاعدگی یاری می نماید. غذا های غنی از کلسیم عبارتند از:
- محصولات لبنی
- دانه کنجد
- بادام
- سبزیجات سبز رنگ
ورزش: ورزش سبب آزاد سازی اندورفین در بدن شده که این امر به درمان درد پریود یاری می نماید. فعالیت هایی مانند پیاده روی و یوگا برای این منظور مناسب می باشند.
منبع: healthline.com
منبع: setare.com