سالم ترین انتخاب از بین 6 شیرین کننده
به گزارش سهندبلاگ، وقتی می خواهی چای بخوری، آن را با چه شیرین می کنی؟ یکی می گوید شکر سفید، یکی شکر قهوه ای را توصیه می نماید و یکی فقط عسل را پیشنهاد می دهد. علاوه بر شیرین کننده های نامبرده، مربا، میوه های خشک و قند رژیمی هم هستند که

نویسنده:
انتخاب شما کدام است؟
وقتی می خواهی چای بخوری، آن را با چه شیرین می کنی؟ یکی می گوید شکر سفید، یکی شکر قهوه ای را توصیه می نماید و یکی فقط عسل را پیشنهاد می دهد. علاوه بر شیرین نماینده های نامبرده، مربا، میوه های خشک و قند رژیمی هم هستند که افراد بنا بر ذائقه شان، یکی از آنها را انتخاب می نمایند و عادت به خوردنشان دارند اما کدام یک بر دیگری ارجحیت دارد؟قبل از هر چیز، به یاد داشته باشید که هر شیرین نماینده ای، حتی اگر عسل باشد، باید در مقادیر تعیین مصرف گردد.
عسل
یکی از شیرین نماینده ها، عسل است که قند آن طبیعی و متشکل از فروکتوز و گلوکز است. این ماده غذایی خاصیت ضد میکروبی (ضدقارچ، ضدباکتری و ضدویروسی) دارد، عادت به خوردن آن به تنظیم قندخون یاری و از افت ناگهانی آن جلوگیری می نماید. به علاوه، از آنجا که اندیس گلایسمی پایین تری در مقایسه با شکر سفید دارد، توصیه می گردد به اسم یک شیرین نماینده در رژیم غذایی افرادی که قصد کاهش وزن دارند، قرار گیرد. آنالیز ها نشان داده است خوردن عسل به تقویت سیستم دفاعی بدن یاری و از بروز عفونت های احتمالی پیشگیری می نماید. ضمناً، عسل دارای ترکیب هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی است و مصرف مرتب آن سطح ترکیبات پلوفنولیکی بدن (با خاصیت ضد سرطانی) را افزایش می دهد. به علاوه، خوردن این ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یا دچار کلسترول خون بالا، توصیه می گردد اما باز هم تاکید می کنیم که حتی عسل هم در مقادیر حساب شده باید مصرف گردد.خشکبار
این گروه از مواد غذایی شیرین شامل کشمش، مویز و انواع تکه های میوه خشک است که مملو از موادمعدنی نظیر پتاسیم، مهمیم و آهن هستند و فیبر فراوانی دارند اما به علت قند زیاد توصیه می گردد که به اندازه محدود مصرف شوند. به همین علت، خوردن بی رویه آنها به کسانی که اضافه وزن دارند و به دیابت مبتلا هستند، توصیه نمی گردد زیرا عوارض ناشی از چاقی و دیابت را تشدید خواهدکرد بنابراین اندازه تعیینی از میوه های خشک مانند یک قاشق غذاخوری توت خشک یا کشمش در طول روز مجاز است و به کسانی که تصمیم به کاهش وزن دارند یا از فشارخون بالا رنج می برند یا یبوست دارند، توصیه می گردد.شکر سفید
شکر سفید، شیرین نماینده ای سرشار از قندهای ساده نظیر ساکاروز است و از تصفیه کامل شکر به دست می آید. هر قاشق چایخوری از آن 16 کیلوکالری انرژی دارد و از آنجا که قندخون را بالا می برد، باعث می گردد انسولین به سرعت ترشح و قند وارد سلول ها گردد و در پی آن قندخون افت می نماید و گرسنگی احساس می گردد. به این ترتیب زمینه چاقی و ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت به وجود خواهد آمد. علاوه بر موارد یاد شده، عادت به خوردن شکر سفید آن هم در مقادیر فراوان، تضعیف سیستم ایمنی بدن را در پی دارد، زمینه ابتلا به سرطان (پستان، پروستات، ریه، مثانه، پانکراس و...) را افزایش می دهد و فرایند پیری پوست را سریع خواهد نمود. علاوه بر اینها، مصرف مکرر شکر سفید باعث بزرگ شدن کبد و حتی بروز کبد چرب می گردد و ترشح هورمون ها را مختل می نماید مثلا استروژن را در مردان افزایش و باعث کاهش ترشح هورمون رشد می گردد. بعلاوه آنالیز ها نشان داده اند کسانی که در طول عمرشان زیاد شکر سفید مصرف می نمایند، بیشتر محتمل است به آلزایمر مبتلا شوند بنابراین تا می توانید شکر سفید نخورید.مربا
تهیه مربا یکی از روش های نگهداری مواد غذایی، به خصوص میوه هاست. برای تهیه آن میوه را با نسبت تعیینی از شکر روی حرارت می گذارند تا پخته گردد اما بعضی افراد از مربا به اسم شیرین نماینده استفاده می نمایند در حالی که چون روی حرارت تهیه شده است، اندازه قابل ملاحظه ای از ویتامین C موجود در میوه آن از بین می رود اما فیبر آن باقی می ماند. بهتر است مربای خانگی با تکه های میوه مصرف گردد اما در مقادیر محدود. به خصوص کسانی که یبوست دارند و می خواهند یک شیرین نماینده مصرف نمایند می توانند میوه هایی مانند زردآلو و انجیر را به صورت مربا میل نمایند.شکر قهوه ای
شکر قهوه ای در واقع شکر نیمه تصفیه شده و همراه با ملاس است. وجود ملاس در شکر، باعث قهوه ای رنگ شدن آن می گردد. این شیرین نماینده هم درصدی ساکاروز و 2 درصد آب دارد اما دارای مقادیری از مواد معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، مهمیم و آهن است. البته از نظر اندازه کالری، با شکر سفید چندان تفاوت ندارد به طوری که خوردن یک قاشق چای خوری از آن 17 کیلوکالری انرژی به بدن می رساند. جالب است بدانید که شکر قهوه ای قدرت شیرین نمایندگی بیشتری در مقایسه با شکر سفید دارد و توصیه می گردد در خوردن آن هم حد اعتدال رعایت گردد اما کسانی که فشارخون دارند، به کم خونی دچار هستند و از پوکی استخوان رنج می برند اگر می خواهند شیرین نماینده ای مصرف نمایند، بهتر است شکر قهوه ای را برگزینند.قند رژیمی
قندهای رژیمی انواع بسیاری دارند؛ از ساخارین گرفته تا آسپارتام وآسه سولفام که هر یک، قدرت شیرین نمایندگی متفاوتی دارند (البته بیشتر از قند معمولی) و با خوردن آنها بدن انرژی دریافت نمی نماید (این موضوع مزیت این خوراکی ها محسوب می گردد) اما آنالیز ها و مطالعات حیوانی نشان داده اند بعضی از این شیرین نماینده ها آثار سرطان زایی دارند و در خوشبینانه ترین حالت، تنها عارضه شان این است که ذائقه را به مصرف هر چه بیشتر مواد غذایی شیرین عادت خواهد داد. به همین علت توصیه می گردد این شیرین نماینده ها را مصرف نکنید.منبع: هفته نامه سلامت
منبع: راسخونabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت
انتشار: 24 مهر 1400
بروزرسانی: 24 مهر 1400
گردآورنده: sahandblog.ir
شناسه مطلب: 15584
به "سالم ترین انتخاب از بین 6 شیرین کننده" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "سالم ترین انتخاب از بین 6 شیرین کننده"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید