سنگ کلیه چیست؟ ؛ راه های پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه ، برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم؟

به گزارش سهندبلاگ، بسیاری از ما در خصوص سنگ کلیه و دردهایی که می تواند ایجاد کند، شنیده ایم اما همه نمی دانند سنگ کلیه دقیقاً چیست، چرا بعضی از افراد به آن مبتلا می شوند و این سنگ ها چگونه از بین می روند؟

سنگ کلیه چیست؟ ؛ راه های پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه ، برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری دانشکده پزشکی Yale Medicine، زمانی که مواد معدنی در دستگاه ادراری جمع می شوند و کریستال هایی ایجاد می نمایند که به صورت توده ای شبیه سنگریزه درمی آیند، سنگ کلیه تشکیل می گردد.

سنگ کلیه ممکن است کوچک و غیرقابل توجه باشد اما در بعضی موارد می تواند به مقدار یک نخود رشد کند و در حالب (لوله ای که ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه تخلیه می نماید) گیر کند، جریان ادرار را مسدود کند و باعث درد شدید گردد. در بدترین موارد، درد به مقدار ای شدید است که شاید احتیاج به جراحی داشته باشید.

از هر 10 نفر، یک نفر در مقطعی از زندگی خود دچار سنگ کلیه می گردد. سنگ کلیه در مردان شایع تر از زنان است اما هر فردی در هر سنی ممکن است به آن مبتلا گردد.

یک متخصص اورولوژی از دانشکده پزشکی دانشگاه ییل می گوید افزایش تشخیص سنگ کلیه نشان دهنده افزایش موارد چاقی، دیابت و فشار خون است. درحالی که سنگ کلیه قابل درمان است، اکثریت قریب به اتفاق بیماران تا زمانی که علائمی مانند درد یا ادرار خونی نداشته باشند، نمی دانند که سنگ کلیه دارند.

به گفته این متخصص، چهار نوع اصلی سنگ کلیه وجود دارد: سنگ های کلسیمی که شامل دو زیرگروه هستند: سنگ های اگزالات کلسیمی و سنگ های فسفات کلسیمی.

اگزالات یک ماده طبیعی است که در بسیاری از غذاها از جمله اسفناج، چغندر، بادام و محصولات سویا یافت می گردد. سنگ های اسید اوریکی می توانند زمانی تشکیل شوند که اسید بیش از حد در ادرار وجود داشته باشد که می تواند ناشی از خوردن بیش از حد ماهی، صدف، مرغ و گوشت (به خصوص جگر) باشد که دارای سطوح بالایی از پورین هستند. نوشیدن آب کافی، کاهش مصرف غذاهای حاوی پورین و حفظ یک رژیم غذایی سالم به طورکلی می تواند به جلوگیری از سنگ های اسید اوریکی یاری کند.

در حالی که هر نوع سنگ کلیه منحصربه فرد است، توصیه هایی وجود دارد که می تواند به جلوگیری از تشکیل آن ها یاری کند. اصلی ترین کار هیدراتاسیون است. به طورکلی نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب و مایعات در روز از جمله قهوه، چای و آبمیوه توصیه می گردد.

رژیم غذایی DASH برای جلوگیری از افزایش فشار خون نیز می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد. رژیم DASH سرشار از سبزیجات، میوه ها و غلات کامل است بعلاوه مصرف محصولات لبنی و گوشت های چرب که اسیدی تر هستند را محدود می نماید. بهتر است از مصرف نمک اضافی که می تواند کلسیم را وارد ادرار کند، خودداری کنید. مقدار توصیه شده مصرف روزانه کلسیم برای بزرگسالان 1000 تا 1200 میلی گرم است که بستگی به سن و جنس فرد دارد.

بعلاوه توصیه های بین المللی تاکید می نمایند که مصرف سدیم کمتر از 2300 میلی گرم در روز باشد. همه افراد مبتلا به سنگ کلیه به متخصص احتیاج ندارند اما اگر سنگ بزرگ است یا در محل دشواری واقع شده است یا سنگ های متعدد و عودنماینده وجود دارد، ممکن است به مراجعه به متخصص اورولوژی احتیاج داشته باشید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 9 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 9 اردیبهشت 1402 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 19080

به "سنگ کلیه چیست؟ ؛ راه های پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه ، برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سنگ کلیه چیست؟ ؛ راه های پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه ، برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید