فیروز باقرزاده درگذشت
به گزارش سهندبلاگ، تهران (پانا) - فیروز باقرزاده، چهره پیشکسوت باستان شناسی و میراث فرهنگی در 90 سالگی در پاریس درگذشت.
کوروش محمدخانی - باستان شناس و دوست فیروز باقرزاده - با اعلام این خبر به ایسنا گفت که او به دلیل کهولت سن امروز (پنج شنبه، 16 بهمن ماه) از دنیا رفت.
او با بیان این که مرحوم فیروز باقرزاده در طول چند سال گذشته به دلیل کهولت سن عمل های جراحی روی چشم و زبان خود انجام داده بود، اظهار کر : به دلیل این که وی در طول چند دهه گذشته در پاریس زندگی می کرد و خانواده اش نیز در این شهر هستند، احتمالا پیکرش در همان جا به خاک سپرده می گردد.
فیروز باقرزاده خرداد 1309 در تهران متولد شد و سال 1344 در رشته ادبیات و زبان انگلیسی فارغ التحصیل شد. او در سال 1335 در اداره کل هنرهای زیبای کشور استخدام شد و در سال 1337 به آمریکا رفت تا در دانشگاه ایلینوی در رشته تاریخ هنر دنیا تحصیل کند. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در این رشته دریافت کرد و در ادامه در پاریس در رشته باستان شناسی و تاریخ هنر ایران در مقطع دکتری تحصیل کرد.
باقرزاده خاتمه با تجربه اندوزی در زمینه هنر ایران به ایران بازگشت و مرکز باستان شناسی ایران را پایه گذاشت که این مرکز در زمان مدیریت او خدمات شایانی برای باستان شناسی ایران انجام داد.
پایه گذاری مرکز باستان شناسی در ساختاری تعیین در آذر 1351 از کارهای مهم دکتر فیروز باقرزاده است که می توان گفت سازمان میراث فرهنگی در سال های پس از انقلاب بر اساس همان طرح جدید دکتر باقرزاده ادامه پیدا کرد. جلوگیری از خروج آثار باستانی از ایران، شکل دهی مناسب آنالیز ها و کاوش های باستان شناسی، جوان گرایی، برگزاری همایش های سالانه باستان شناسی ایران و توسعه موزه ایران باستان از اقدامات مهم و ماندگار دکتر باقرزاده است.
مرحوم باقرزاده به همراه مرحوم شهریار عدل پرونده ثبت دنیای تخت جمشید و چغازنبیل و میدان نقش دنیا را تهیه کردند و برای دنیای شدن به یونسکو فرستادند.
فیروز باقرزاده به عنوان نخستین رئیس کمیته میراث دنیای یونسکو، طرح تشکیل مرکز باستان شناسی ایران با هدف قانونمند کردن، ضابطه مند کردن و ساماندهی کاوش ها و پژوهش های باستان شناسی ایران را عملی کرد؛ دوران کاری وی در این حوزه دوران طلایی باستان شناسی ایران نامیده می گردد.
روح الله شیرازی - رییس پژوهشکده باستان شناسی - پیش تر درباره فیروز باقرزاده گفته بود لغو قانون تقسیم اموال و اشیای فرهنگی در هیأت های مشترک ایرانی و خارجی که تا قبل از این مرسوم بود و حضور در مجامع علمی و بین المللی از مهم ترین ویژگی های دوران خدمت باقرزاده بود.
منبع: خبرگزاری پاناabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت