مطمئنید غذایتان سالم است؟

به گزارش سهندبلاگ، رئیس پژوهشکده صنایع غذایی مازندران گفت: کنترل سلامت برای عرضه مواد خام وجود ندارد.

مطمئنید غذایتان سالم است؟

رضا اسماعیل زاده کناری در گفت و گو با خبرنگاران در مورد سلامت مواد غذایی خام موجود در بازار اظهار کرد: سلامت مواد غذایی به معنای داشتن ظاهری مطلوب و عاری از میکروب، کپک و مخمر نیست.

وی به نا آگاهی مردم نسبت به آنالیز مواد غذایی خام و محصولات غیرصنعتی اشاره نمود و اضافه نمود: سلامت محصولات باید پس از آنالیز در مورد میزان ناخالصی، مقدار سموم مصرف شده در مراحل مختلف کشت و عاری بودن محصول از فلزات سنگین تعیین گردد که متأسفانه امکان دانستن آن وجود ندارد.

نظارت بر محصولات صیفی جات و میوه های بازار مازندران کذب است

رئیس پژوهشکده صنایع غذایی مازندران، غذا و مواد غذایی را به دو بخش خام و فرآوری شده طبقه بندی کرد و با بیان اینکه در زمینه عرضه مواد خام کنترل سلامت وجود ندارد، توضیح داد: این گفته می گردد که محصولاتی نظیر صیفی جات، سبزیجات و میوه های عرضه شده در بازار به لحاظ سلامت، تحت نظارت قرار گرفته اند سخنی کذب است.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی مازندران با اشاره به عرضه انواع محصولات غذایی در بازارهای هفتگی استان گفت: هیچ گونه نظارتی بر روی محصولات از بابت صحت و سلامت مواد غذایی خام وجود نداشته و این موضوع در رابطه با فراوریکنندگان عمده و انبوه نیز صادق است.

نظارت کیفی مواد غذایی به عهده اداره نظارت بر مواد غذایی نیست

اسماعیل زاده دلیل عدم نظارت را مربوط به تعریف نشدن بعضی دستورالعمل ها دانست و تاکید نمود: اداره نظارت بر مواد غذایی تنها وظیفه کنترل و آنالیز محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده را داشته و نظارت کیفی مواد غذایی در حیطه کاری این ارگان نیست.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران، متولی عرضه و فراوری محصولات خام در کشور را جهاد کشاورزی معرفی و توضیح داد: امکاناتی که این ارگان در رابطه با سنجش مواد غذایی در اختیار دارد در سطح پایینی است.

کمبود امکانات آزمایشگاهی در مجموعه جهاد کشاورزی

وی از کمبود امکانات آزمایشگاهی در مجموعه جهاد کشاورزی سخن گفت و اظهار کرد: نبود چنین امکاناتی باعث شده تا این نهاد نتواند محصولات را تحت کنترل، نظارت و مراقبت خود گرفته و با نمونه برداری، صحت عرضه محصولات را مورد پایش قرار دهد.

فقط مواد غذایی صنعتی تحت نظارت هستند

اسماعیل زاده، موضوع نظارت را تنها در مورد محصولات صنعتی و فرآوری تعریف شده توصیف کرد و اضافه نمود: در این حوزه اداره های نظارت بر مواد غذایی و استاندارد با تعیین کردن حدود مجاز و محدوده های تعیین، فعالیت صنایع را تحت بازرسی و کنترل قرار داده اند.

اقرار به وجود بعضی فریبکاری های موجود در محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اقرار به وجود بعضی شیطنت ها و فریبکاری های موجود در محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده گفت: هر چند این دست از اتفاق ها بر مردم پوشیده نیست اما می توان گفت که حداقل یک سیستم نظارتی بر فراوری و عرضه این محصولات وجود داشته اما در مورد عرضه مواد خام چنین نیست.

سرطان و رابطه آن با مواد غذایی

اسماعیل زاده در بخش دیگری از گفت و گو درباره شیوع بیماری های صعب العلاج و ارتباط آن با مواد غذایی خام و پرمصرف کشور نظیر برنج و گندم گفت: در سال های اخیر به دلیل مطرح شدن آثار و پیامدهای ناگوار سموم و فلزات سنگین، سازمان غذا و دارو فراوریکنندگان عمده برنج را مکلف به دریافت شناسه نظارتی نموده تا عرضه محصولات بسته بندی شده تحت برندهای معتبر، اطمینان کافی را به مصرف کننده القا کند.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی مازندران با تصریح اینکه شیوع بیماری سرطان در سال های اخیر تنها مربوط به غذا نیست، تاکید نمود: دلایل متعددی در ابتلاء به این بیماری نقش داشته که از آن جمله می توان به مواردی چون ژن مستعد، استرس، عدم فعالیت و در نهایت تغذیه اشاره نمود.

سرطان های دستگاه گوارش شایع ترین نوع بیماری در مازندران

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران، سرطان های دستگاه گوارش را شایع ترین نوع این بیماری در استان دانست و گفت: سرطان های معده، مری و روده در ارتباط مستقیم با الگوی مصرف غذایی افراد است.

مصرف مواد غذایی داغ یکی از علل سرطان های دستگاه گوارش

اسماعیل زاده به مطالعات و پژوهش های اخیر محققین دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد ریشه یابی علل شیوع سرطان، اشاره و توضیح داد: پژوهشگران بر این باورند که به دلیل پایین بودن ارتفاع استان از سطح دریاهای آزاد و نیز بالا بودن نقطه جوش آب متأثر از این پیامد، محصولات غذایی با درجه حرارت بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

وی در ادامه اضافه نمود: مصرف مواد غذایی داغ و با حرارت بالا به الگوی تغذیه ای بعضی افراد تبدیل شده که در نتیجه باعث تشدید استعداد سیستم گوارش برای ابتلای زودهنگام به سرطان می گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مقاومت و حساسیت افراد در برابر سموم را متفاوت، توصیف و اظهار کرد: بعضی افراد در دُز (dose) پایین از سموم، حساسیت بالایی نشان داده و بعضی افراد حتی در مقادیر بالاتر از مصرف سم علائمی بروز نمی دهند که این همان مبحث استعداد ژن و تأثیرگذاری آن بر وقوع بیماری است.

محصول ارگانیک واقعی نداریم

اسماعیل زاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه محصول ارگانیک چقدر واقعیت دارد، توضیح داد: محصول ارگانیک واقعی به معنای تام وجود ندارد و فراوری محصولات آلی و کاملاً طبیعی ادعایی نادرست است.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با تشریح معنای کامل محصول ارگانیک گفت: محصول ارگانیک باید دارای زنجیره غذایی (chain food) ارگانیک باشد که شامل تهیه بذر تا محصول نهایی ارگانیک و طبیعی است.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی استان با مطرح کردن این پرسش که چه کسی می تواند ادعا کند تمام زنجیره فراوری محصول وی ارگانیک است گفت: تشخیص اینکه بذر تهیه شده از مکانی مطمئن خریداری شده و یا اینکه در چه شرایطی به عمل آمده و آیا ارگانیک بوده بسیار مشکل است.

اسماعیل زاده با بیان اینکه خلوص محصولات ارگانیک تنها 30 تا 40 درصد است، توضیح داد: باید تمام زنجیره غذایی کاملاً ارگانیک باشد تا ادعا کنیم محصول نهایی ما آلی، طبیعی و به دور از آلاینده ها است، بنابراین محصول 100 درصد ارگانیک وجود خارجی ندارد.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

pariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 476

به "مطمئنید غذایتان سالم است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مطمئنید غذایتان سالم است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید