کالری کالباس، هر ورق کالباس چند کالری دارد؟
به گزارش سهندبلاگ، خبرنگاران | سرویس سلامت - ساندویچ کالباس غذایی خوشمزه است که سریع آماده می شود. کالباس می تواند بخشی از پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند آهن، روی و کلسیم را تامین کند، اما با توجه به اینکه کالباس خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و فشار خون بالا را افزایش می دهد مصرف بیش از یکبار آن در ماه توصیه نمی شود. به علاوه کالباس کالری بالایی دارد و باعث اضافه وزن نیز می شود، در صورتی که می خواهید کالباس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید باید مصرف سایر مواد غذایی را کاهش دهید یا با ورزش کردن کالری آن را بسوزانید. اما میزان کالری کالباس چقدر است؟ در این مطلب با کالری و ارزش غذایی کالباس آشنا می شویم.

در صورتی که بخش خاصی از این مطلب مدنظر شماست، با انتخاب عناوینی که در فهرست موضوعی زیر ارائه شده اند، به بخش دلخواه خود برسید.
- کالری کالباس مرغ
- کالری کالباس خشک
- ویژگی های کالباس مرغوب
- مضرات کالباس
کالری کالباس مرغ
ارزش غذایی کالباس مرغ | |||
مقدار | یک اسلایس (28 گرم) | 100 گرم | یک لیوان |
کالری | 43 | 150 | 210 |
چربی کل | 2/04 گرم | 7/2 گرم | 10/1 گرم |
چربی اشباع | 0/57 گرم | 2/01 گرم | 2/81 گرم |
اسید چرب چند غیر اشباع | 0/48 گرم | 1/68 گرم | 2/36 گرم |
اسید چرب تک غیر اشباع | 0/73 گرم | 2/57 گرم | 3/6 گرم |
کلسترول | 14 میلی گرم | 49 میلی گرم | 69 میلی گرم |
سدیم | 157 میلی گرم | 553 میلی گرم | 774 میلی گرم |
کربوهیدرات کل | 0/48 گرم | 1/7 گرم | 2/38 گرم |
پروتئین | 5/33 گرم | 18/8 گرم | 26/3 گرم |
کلسیم | 11 میلی گرم | 38 میلی گرم | 53 میلی گرم |
آهن | 0/34 میلی گرم | 1/2 میلی گرم | 1/68 میلی گرم |
پتاسیم | 71 میلی گرم | 250 میلی گرم | 350 میلی گرم |
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
کالری کالباس خشک
ارزش غذایی کالباس خشک | ||
مقدار | یک اسلایس (28 گرم) | 100 گرم |
کالری | 99 | 353 |
چربی کل | 9 گرم | 32 گرم |
چربی اشباع | 3/2 گرم | 12 گرم |
اسید چرب چند غیر اشباع | 1 گرم | 3/7 گرم |
اسید چرب تک غیر اشباع | 4/2 گرم | 15 گرم |
کلسترول | 15/4 میلی گرم | 55 میلی گرم |
سدیم | 362 میلی گرم | 1293 میلی گرم |
کربوهیدرات کل | 0/7 گرم | 2/3 گرم |
پروتئین | 3/5 گرم | 13 گرم |
پتاسیم | 56/6 میلی گرم | 202 میلی گرم |
ویژگی های کالباس مرغوب
برای آنکه کالباس مرغوبی را بخرید، باید به موارد زیر توجه توجه کنید:
- از خرید کالباس هایی که بسته بندی آن ها دارای حباب است اجتناب کنید.
- مرغوبیت کالباس به میزان گوشت به کار رفته در آن بستگی دارد، هرچه درصد گوشت آن بیشتر باشد، کالباس مرغوبیت بیشتری دارد.
- برخی از کالباس ها دارای مقدار زیادی نان، پودر سیب زمینی و برنج هستند. این فرآورده ها دارای گلوتن هستند که برخی از افراد نسبت به آن حساسیت دارند و در صورت مصرف مواد غذایی دارای گلوتن دچار مسائل گوارشی می شوند.
- معمولا کالباس های نامرغوب دارای لکه های تیره و سبزرنگ هستند.
- هر چه درصد گوشت در کالباس بیشتر باشد، بعد از پخته شدن کمتر تغییر حجم می دهد و جمع می شود.
مضرات کالباس
اگرچه کالباس یک وعده غذایی خوشمزه و ارزان است که سریع آماده می شود، اما نباید مضرات مصرف بیش از حد آن را نادیده گرفت، برخی از مضرات کالباس عبارتند از:
1. افزایش فشار خون
مصرف روزانه بیشتر از 2300 میلی گرم سدیم توصیه نمی شود، اما معمولا رژیم غذایی افراد به گونه ای است که روزانه بیشتر از 3400 میلی گرم سدیم دریافت می کنند. سدیم در گوشت های فرآوری شده مانند کالباس 400 درصد بیشتر از گوشت های فرآوری نشده است، به طوریکه یک ساندویچ کالباس بدون سس مایونز یا خردل تقریبا 1000 میلی گرم سدیم دارد. مصرف کالباس به دلیل میزان سدیم بالایی که دارد خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.
2. افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
کالباس چربی اشباع بالایی دارد، این چربی ها باعث افزایش کلسترول بد خون یا LDL می شوند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهند.
3. افزایش خطر ابتلا به سرطان
نیترات سدیم نوعی نمک است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات به صورت طبیعی وجود دارد. نیترات سدیم برای جلوگیری از رشد باکتری ها به سوسیس و کالباس اضافه می شود.، اما این ماده غذایی در هنگام تماس با باکتری ها در گوشت به نیتریت سدیم تبدیل می شود. مصرف مقدار کمی نیترات سدیم خطرناک نیست، اما مصرف دوز بالا نیترات یا نیتریت خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
4. ایجاد حساسیت های پوستی
فلفل، ادویه و سایر مواد افزودنی موجود در کالباس باعث تشدید بیماری های پوستی، خارش پوست و ایجاد کهیر در برخی افراد می شوند. بنابراین افرادی که سابقه بیماری پوستی دارند بهتر است از مصرف گوشت های فرآوری شده و کالباس اجتناب کنند.
سوزاندن 100 کالری کالباس
برای سوزاندن 100 کالری کالباس می توانید فعالیت های زیر را انجام دهید:
- دویدن ← 9 دقیقه
- شنا ← 15 دقیقه
- سونا ← 15 دقیقه
- یوگا ← 20 دقیقه
- فوتبال ← 13 دقیقه
- کوهنوردی ← 15 دقیقه
- دویدن روی تردمیل با سرعت 6 مایل بر ساعت ← 9 دقیقه
- دویدن روی تردمیل با سرعت 8 مایل بر ساعت ← 7 دقیقه
سخن آخر
هر 100 گرم کالباس مرغ دارای 150 کالری و هر 100 گرم کالباس خشک دارای 353 کالری است. کالباس به دلیل دارا بودن سدیم، چربی های اشباع و مواد نگه دارنده خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را افزایش می دهد. در صورتیکه می خواهید کالباس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید بهتر است از کالباس های خانگی که سالم تر هستند و از نوع گوشت به کار رفته در آن ها مطمئن هستید، استفاده کنید. نظر شما چیست؟ شما چه مضرات دیگری از مصرف کالباس می شناسید؟ از قلم نیاندازید نظرات و پیشنهادات خود را در بخش ارسال نظر با ما و مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: setare.com