38 مظنون تروریستی و امنیتی در ترکیه بازداشت شدند

به گزارش سهندبلاگ، پلیس ترکیه سی وهشت نفر را به اتهامات مختلف از جمله ارتباط با کودتای نافرجام پنج سال پیش، ارتباط با داعش و پ.ک.ک بازداشت کرد.

38 مظنون تروریستی و امنیتی در ترکیه بازداشت شدند

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، نیروهای امنیتی ترکیه امروز (چهارشنبه) 16 مظنون به عضویت و همکاری با گروه تروریستی داعش را در یازده استان این کشور بازداشت کردند.

به نوشته خبرگزاری آناتولی، پلیس ترکیه در پی دستور دادستانی این کشور برای بازداشت بیست نفر از مظنونان به همکاری با داعش، به صورت همزمان عملیات هایی را در سراسر این کشور انجام داد.

یک منبع امنیتی می گوید که افراد بازداشت شده با تروریست های حاضر در مناطق درگیری (عراق و سوریه) در ارتباط بوده و برای انجام عملیات های تروریستی در ترکیه برنامه ریزی می کردند.

از محل اختفای این مظنون ها، اسناد و مدارک ارتباط با گروه تروریستی داعش و دستگاه های دیجیتال ارتباطی کشف و ضبط شده است.

از زمان شروع عملیات های ضد تروریستی ترکیه علیه داعش در سوریه، اعضای این گروه به عملیات در داخل خاک این کشور روی آورده و طبق آمار دولتی تا به امروز بیش از 300 ترکیه ای در حملات تروریستی داعش کشته شده اند.

طبق آماری که دولت ترکیه منتشر نموده، این کشور تا به امروز بیش از 8600 مظنون داعشی را بازداشت نموده که از این میان 7500 عضو خارجی آنها را به کشورهایشان بازگردانده و هنوز نیز بیش از 1140 داعشی خارجی در زندان های ترکیه بازداشت هستند.

خبرگزاری آناتولی در خبر دیگری نوشت، 13 مظنون به ارتباط و همکاری با گروهک تروریستی پ.ک.ک در سه استان ترکیه بازداشت شدند.

این سیزده مظنون به همکاری و ارتباط با گروهک پ.ک.ک - که از نظر ترکیه تروریستی است - در استان های آنکارا، آدانا و قارص بازداشت شدند.

به گفته منابع امنیتی، پلیس ضد تروریسم ترکیه در عملیات های همزمان در این سه استان، افراد مذکور را که قصد داشتند عملیات های تروریستی به نیابت از پ.ک.ک انجام دهند، بازداشت کرد.

بعضی اسناد سازمانی و دستگاه های دیجیتال نیز از این افراد توقیف شده است.

گروهک شبه نظامی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا گروه تروریستی شناخته می گردد، بعد از شکستن توافق آتش بس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی را از سرگرفت. این گروه از سال 1984 مبارزه مسلحانه ای را با دولت ترکیه شروع نموده است. بر اساس آمارهای رسمی ترکیه، بیش از چهل هزار نفر، که بیشتر آنها غیرنظامی هستند، در این درگیری های 40 ساله کشته شدند.

از سوی دیگر، سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمان های دولتی از اعضا و وابستگان جنبش فتح الله گولن واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه همچنان ادامه دارد.

به نوشته خبرگزاری آناتولی دادستانی ترکیه در روز سه شنبه برای 14 نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دست داشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای 2016 حکم بازداشت صادر کرد که نیروهای امنیتی تا امروز 9 نفر از آنها را بازداشت کردند.

این افراد به استفاده از نرم افزار بای لاک - برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا - متهم شده اند. مقامات ترکیه می گویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروه های ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی واتس آپ لو رفته بود، از نرم افزار بای لاک برای هماهنگی استفاده کردند.

آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور، اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمان های دولتی ترکیه نفوذ نموده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام 15 جولای 2016 می داند و از آمریکا خواسته که او را به ترکیه بازگرداند.

در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود 250 نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند.

م

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 14031

به "38 مظنون تروریستی و امنیتی در ترکیه بازداشت شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "38 مظنون تروریستی و امنیتی در ترکیه بازداشت شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید