آیا شیرهای کم چرب به آب بسته می گردد؟

به گزارش سهندبلاگ، ایسنا/ یک کارشناس صنعت لبنیات با اشتباه دانستن تصور آب بستن به شیرهای کم چرب گفت: چربی از مواد خشک شیر محسوب می گردد و از جمله اجزای قابل رویت آن است. به همین دلایل اگر این ماده در شیر کم گردد، حس رقیق یا آبکی بودن محصول ایجاد می گردد. شیر کامل 87 درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک و به ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است.

آیا شیرهای کم چرب به آب بسته می گردد؟

حسین چمنی در پاسخ به این سوال که آیا ارزش غذایی لبنیات کم چرب کمتر از نوع پرچرب آن است؟ اظهار کرد: مواد مغذی مورد احتیاج بدن انسان در شش گروه آب، پروتئین، چربی، قند، ویتامین و املاح دسته بندی می شوند که تمام این مواد در لبنیات کم چرب و پرچرب وجود دارد. تنها تفاوت لبنیات کم چرب و پرچرب در درصد چربی آنها بوده و این افزایش یا کاهش میزان چربی فقط در یک بخش یعنی چربی تاثیر گذار است.

به گفته وی، چربی مولد انرژی است و گروه های سنی که کمتر به انرژی احتیاج دارند یا افراد دارای اضافه وزن بهتر است از محصولات کم چرب استفاده نمایند. البته به این نکته باید توجه کنیم که چهار ویتامین AوDوE و K محلول در چربی هستند و این ویتامین ها نقش کلیدی زیادی در بدن ایفا می نمایند. مثلا ویتامینD در غذاها بسیار کم وجود دارد و باعث جذب حداکثری کلسیم در بدن می گردد. با کاهش میزان چربی، میزان این چهار ویتامین کاهش می یابد. از آنجا که میزان چربی شیر متعادل و مطابق احتیاج انسان است، توصیه می گردد گروه های سنی مختلف تا حد امکان از شیر کامل استفاده نمایند.

چمنی در بخش دیگری از صحبت هایش به درج درصد چربی روی محصولات لبنی اشاره نمود و گفت: بنا بر نظر استاندارد، صنایع تبدیلی موظف هستند روی محصولاتی که چربی 3درصد و بیشتر دارند کلمه پرچرب درج نمایند، در حالی که شیر کامل معادل 3.2 تا 3.5 درصد چربی دارد و نباید پرچرب معرفی و باعث نگرانی مردم گردد. خوشبختانه محصولات لبنی از بدون چربی (حداکثر 0.5 درصد)، کم چرب (تا 1.5 درصد) ، نیم چرب (تا 2.5 درصد) و شیر کامل فراوری می گردد و در اختیار مردم واقع شده است. در کشورهای آسیای میانه و حوزه CIS شیر با چربی 6 و 10 درصد فراوری و مصرف می گردد که اینگونه شیرها در رده پرچرب قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه چربی باعث غلظت بیشتر محصولات لبنی می گردد و از طرفی طعم خوشمزه تری به آن می دهد، گفت: نسل قدیم به محصولات پرچرب علاقه بیشتری نشان می دهند ولی نسل جدید لبنیات کم چرب را به دلیل پایین بودن میزان کالری کمتر، بیشتر در رژیم غذایی خود قرار می دهد.

این کارشناس صنعت لبنیات در پاسخ به این سوال که آیا این تصور که علت رقیق بودن شیر ، ماست و خامه کم چرب به دلیل افزودن آب به این محصولات است؟ اظهار کرد: چربی از مواد خشک شیر محسوب می گردد و از جمله اجزای قابل رویت آن بوده و به ویژه به وسیله حس چشایی کاملا قابل تشخیص است. به همین دلیل اگر این ماده در شیر کم گردد، چنین حسی در مصرف نماینده ایجاد می گردد، اما مطمئن باشید که اضافه کردن آب به شیر اتفاق نمی افتد. شیر کامل 87 درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک به ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است. البته دستگاه های نظارتی برای جلوگیری از تقلب همیشه میزان ماده خشک شیرهای موجود در بازار را رصد نموده و مردم هم می توانند در صورت تردید با مستندات آزمایشگاهی شکایت نمایند.

این کارشناس صنعت لبنیات در خاتمه گفت: درصد چربی شیر گاو 3.2 تا 3.5 درصد است و بنا بر نظرکارشناسان نوع و میزان چربی موجود درشیر برای بدن انسان مفید است.

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: همگردی
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 9338

به "آیا شیرهای کم چرب به آب بسته می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا شیرهای کم چرب به آب بسته می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید