راهنمای جامع عکاسی تایم لپس (بخش دوم: تجهیزات پایه)

به گزارش سهندبلاگ، زمان. قالبی که انسان و هر موجود فیزیکی دیگری در آن محبوس است. نه به عقب باز خواهیم گشت، نه توقف خواهیم کرد و نه می توانیم خارج از قالب زمان به جلو برویم. اما سال ها است با پیشرفت فن آوری مخصوصا تصویربرداری ثابت یا متحرک می توانیم تصاویر و اتفاقاتی که در گذشته اتفاق افتاده را امروز و در این لحظه ببینیم. گویی که زمان در لحظه ای که تصویر بردار آن را شکار نموده نقشی را برای ما به یادگار گذاشته.

راهنمای جامع عکاسی تایم لپس (بخش دوم: تجهیزات پایه)

با به وجود آمدن فیلم برداری این عمل شکل تازه ای گرفت و انسان توانست با تصویر برداری با سرعت بالا یا پایین، تصاویری ببیند که در قالب طبیعی زمان یا خیلی سریع بود یا آن قدر تدریجی و کند بود که چشم انسان قادر به تشخیص تغییرات نبود. در فیلم برداری غالبا جزئیات از دست می روند اما در شیوه نسبتا تازه عکاسی گاه گذشت (Time lapse ) خصوصا پس از آغاز دنیای دیجیتال، امکان این به وجود آمد که فرآیندهایی که به خاطر کندی زمان زیادشان از چشم ما پنهانند (مانند رشد یک گیاه، جزرو مد یا طلوع و غروب خورشید) با کیفیت و خلاقیت توصیف ناپذیری ثبت شوند. با مقاله اختصاصی خبرنگاران همراه باشید تا به صورت جامع و کامل تکنیک عکاسی تایم لپس را بیاموزیم. پ.ن: این تکنیک تازگی به گاه- گذشت ترجمه شده که به علت عمومیت نیافتن آن و لزوم استفاده از تجهیزات و نرم افزارهای انگلیسی زبان به وسیله هنرمندان، ما با نام تایم لپس از آن یاد خواهیم کرد.

توضیح اولیه تجهیزات پایه

دراین بخش توضیحی اولیه بر تجهیزات پایه مورد نیاز خواهیم داشت. در مقاله هایی جداگانه توضیحی کامل تر بر هر یک از تجهیزات تقدیم می گردد.

1. سه پایه

به علت روند بسیار طولانی عکاسی تایم لپس و سرعت شاتر که معمولا کم است، حتما ضروری است دوربین در تمام زمان فرایند، ثابت و بدون کوچک ترین حرکتی بماند. قطعا این مهم بدون استفاده از یک سه پایه محکم میسر نیست. خوشبختانه سه پایه های سنگین و فلزی قدیمی که در دنیای عکاسی به معنای قیمت کمتر است، برای این نوع عکاسی مناسب تر هستند. البته تجهیزات حرکتی مخصوصی برای این تکنیک به وجود آمده اند که با سرعت کم اما بسیار محکم و بدون لرزش دوربین را حرکت می دهند که کلیپ نهایی دارای Pan باشد.

همان طور که گفته شد برای این تکنیک نیازی به سه پایه خاصی نیست فقط باید محکم و با ثبات باشد. حتی اگر سه پایه ی مقرون به صرفهی دارید (تولیدات مقرون به صرفهتر کشور دوست و برادر ) اصلا نگران نباشید. با آویزان کردن یک وزنه ساده به نقطه ثقل پایین سه پایه یا حتی گذاشتن کیسه برنج روی پایه هایش! می توانید سه پایه مناسب خود را برای این کار داشته باشید.

2. فاصله سنج زمانی (Intervalometer)

ایتروالمتر یا همان فاصله سنج زمانی مخصوص عکاسی وسیله ای است برای زدن شاتر به صورت اتوماتیک که صدها و گاهی هزاران بار در فواصل زمانی تعیین شاتر را به کار می اندازد. در حقیقت این وسیله قلب عکاسی تایم لپس است. به جای این وسیله می توان از نرم افزار های مخصوصی استفاده کرد که می تواند در خود دوربین، روی رایانه شما یا روی تلفن هوشمندتان باشد که بعدا به آن ها اشاره می کنیم. معمولا این وسیله قیمت نسبتا بالایی دارد پس توصیه می گردد در صورتی که این نوع عکاسی برای شما جنبه تفننی دارد، از نرم افزارهای جایگزین بهره ببرید.

3. دوربین

آیا دوربین در کیفیت عکاسی تایم لپس موثر است؟ بله. برترین دوربین ها، دوربین های DSLR هستند. برای به دست آوردن کیفیت بی نظیر و بالای تایم لپس، حتی گرانترین و بزرگترین دوربین های فیلمبرداری از جمله IMAX نیز به خوبی دوربین های DSLR نیستند.

با این دوربین ها می توانیم در حجمی کم با کیفیتی بالا به هر تنظیماتی که خواستیم برسیم. امکان اتصال دوریبن DSLR به تجهیزات مختلف، امکان نصب فیلتر های با کیفیت، باز بودن دستمان برای تنظیمات خاص و ... از مزایای استفاده از دوربین های مورد نظر است. البته ناگفته نماند اگر دوربین حرفه ای ندارید یا نوع مقرون به صرفه تر آن را دارید اصلا نگران نباشید چراکه تقریبا با هر وسیله دیجیتال عکاسی می توان تایم لپس های عالی گرفت. اگر نگران گران و پیشرفته نبودن تجهیزاتتان هستید همواره جمله معروف را به یاد آورید:

4.فیلتر ND

مثل عینک آفتابی برای چشم مان، فیلتر های ND نیز در شرایط نور شدید مخصوصا وقتی آسمان در تصویر است، شدت نور را معتدل تر می نمایند.

با این تفاوت که این فیلترها روی رنگ اثری ندارند. با کاهش شدت نور می توانیم سرعت شاتر را کمتر کنیم تا اجسام متحرک محو شوند.

چرا؟ چون در خیلی از موارد مخصوصا عکاسی در شهر، حرکت عابران پیاده، پرندگان و ... از کیفیت کار ما می کاهد.

لوازم جانبی مفید

گریپ باتری

بیشتر دوربین ها امکان نصب گریپ باتری اختصاصی برای افزایش قدرت مانور و ظرفیت باتری دارند.

شاید برای بیشتر موقعیت های تایم لپس یک شارژ کامل باتری اصلی کافی باشد، اما با هزینه ای معقول، بین 200 هزار تا 500 هزار تومان، می گردد با یک بار شارژ یک دوره تایم لپس گرفت، چند ساعت عکاسی کرد، چندین دقیقه فیلمبرداری و باز هم یک دوره عکاسی تایم لپس! ارزشش را دارد، نه؟ البته برای بعضی از انواع عکاسی تایم لپس مثل عکاسی تایم لپس نجومی مجبور به استفاده از گریپ هستیم.

باتری اضافه

اگر علاقه به گریپ یا پرداخت پول برای آن را ندارید، پس یک یا دو باتری اضافه همواره یاری خواهد نمود.

از امتیازی که باتری های اضافه نسبت به گریپ دارند می توان به قیمت پایین تر، حمل آسان تر و البته قرض دادن آن به دوستان عکاسمان در مواقع اضطراری اشاره نمود. گفتنی است در زمان خرید باتری حتما یا از برند خود دوربین خرید کنید یا از برند های معتبر چراکه هم ممکن است باتری بی کیفیت در زمان های حساس دست مبارکمان را در پوست گردو قرار دهد و هم برای کیت انرژی دوربین مضر است. باتری اضافه در هر نوع عکاسی و تصویر برداری مفید خواهد بود. پ ن: اشاره نمودیم باتری را می توانید به دوستان خود قرض دهید اما یک نکته را هرگز نباید فراموش کنید:

کارت حافظه اضافه

کارت حافظه اضافه حتما به دردمان خواهد خود چراکه بسیار پیش می آید که تعداد عکس های لازم بیشتر از محاسبات ما باشد.

با توجه به استفاده از بافر بالا در عکاسی تایم لپس، حتما به کارت حافظه های با پر سرعت و پر ظرفیت نیاز داریم.

کارت حافظه خوان

با توجه به تعداد بسیار بالای عکس ها قطعا نمی خواهیم آن ها را با دوربین به رایانه خود منتقل کنیم. اگر کارت حافظه خوان ندارید حتما آن را در بالای فهرست خرید خود قرار دهید.

این وسیله خیلی هم گران نیست ولی خرید از برند های معتبر علاوه بر داشتن سرعت بیشتر، شاید به کارت بانکی تان فشار بیاورد ولی جلوی ضرر به کارت حافظه تان را می گیرد. در مقاله بعدی از این سری مراحل آغاز عکاسی را باهم مرور کنیم. تهیه شده در خبرنگاران

منبع: کجارو
انتشار: 8 آبان 1403 بروزرسانی: 8 آبان 1403 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 19846

به "راهنمای جامع عکاسی تایم لپس (بخش دوم: تجهیزات پایه)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای جامع عکاسی تایم لپس (بخش دوم: تجهیزات پایه)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید