طرز تهیه خورش ناردون خوشمزه و مجلسی

به گزارش سهندبلاگ، خبرنگاران | سرویس آشپزی - خورش ناردون از غذا های محلی استان مازندران بوده که از نظر ظاهری بسیار شبیه خورشت فسنجان است با این تفاوت که گردو در آن جایگاهی ندارد. این خورش با گوشت مرغ، اردک یا غاز درست می گردد و چاشنی اصلی آن انار است. وجود رب انار، آب انار و دانه های انار در این غذای خوش آب و رنگ، نه تنها باعث طعم فوق العاده آن می گردد بلکه خواص بی نظیری به آن می بخشد. در ادامه با طرز تهیه خورش ناردون با ما همراه باشید …

طرز تهیه خورش ناردون خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه خورش ناردون

این خورش برای 3 نفر مناسب بوده؛ زمان آماده سازی حدود 30 دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود 2 ساعت است.

مواد لازم
مرغ (شامل ران، سینه یا ترکیبی از هر دو)3 تکه (حدود 600 گرم)
پیاز عظیم1 عدد
سیر تازه2 حبه
آب انار1.5 پیمانه
رب انار2 قاشق غذاخوری
دانه انار1/2 پیمانه
پودر پاپریکا2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
نمک و زردچوبهبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. تکه های مرغ را شسته و سپس آن را مزه دار کنید.
  2. برای مزه دار کردن تکه های مرغ، به آن ها نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز بپاشید. دو سه قاشق روغن زیتون روی مرغ ها بریزید و سپس ادویه ها و روغن را با دست به همه قسمت های مرغ بمالید.
  3. تکه های مرغ را در ظرف درداری قرار داده و به مدت حداقل 1 ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شوند.
  4. دو قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد، سپس تکه های مرغ را در آن سرخ کنید.
  5. اطراف تکه های مرغ را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.
  6. پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کنید و پس از خارج کردن مرغ های سرخ شده از تابه، مقداری روغن به تابه اضافه نموده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
  7. پیاز را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی گردد، سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید.
  8. به تفت دادن ادامه دهید تا بوی سیر بلند گردد، سپس رب انار را به آن اضافه کنید.
  9. مخلوط پیاز، سیر و رب انار را سریع هم بزنید و بلافاصله آب انار را به آن اضافه کنید.
  10. درب تابه را بسته و صبر کنید تا محتویات آن به جوش آید، سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کنید.
  11. حرارت را ملایم نموده و اجازه دهید تا مرغ کاملا بپزد و آب خورش تبخیر گردد.
  12. پس از اینکه مرغ کاملا پخت و خورش غلیظ شد و به روغن افتاد، دانه های انار را به آن اضافه کنید.
  13. درب تابه را نبندید و اجازه دهید خورش 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند.
  14. خورش را بچشید و در صورت تمایل به ترشی بیشتر، مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید خورش شما شیرین تر باشد مقداری شکر سفید یا شکر قهوه ای به خورش بیفزایید.
  15. در خاتمه حرارت را خاموش نموده و خورش ناردون را در ظرف سرو بکشید.
  16. این خورش را همراه با برنج دمی یا آبکش و ترشیجاتی مانند ترشی انبه، ترشی بادمجان و ترشی لیمو سرو کنید.

چند نکته مهم و اصولی

  • سرخ کردن تکه های مرغ مانع از متلاشی شدن آن ها پس از پخت، می گردد و به حفظ ظاهر مرغ کمک می نماید؛ بنابراین اگر می خواهید یک خورش مجلسی خوش منظر درست کنید، بهتر است تکه های مرغ را قبل از پختن، سرخ کنید.
  • در مرحله اضافه کردن دانه های انار اگر درب تابه را ببندید، رنگ دانه های انار سفید شده و زیبایی خود را از دست می دهند، بنابراین درب تابه را باز نگه دارید.
  • طعم خورش ناردون کاملا به ذائقه شما بستگی دارد، اگر از رب انار و آب انار ترش بهره ببرید خورش شما ترش می گردد و در صورت استفاده از رب انار و آب انار شیرین، خورش با طعم شیرین خواهید داشت. پیشنهاد ما به شما این است که از رب انار و آب انار ملس بهره ببرید تا طعم خورش ناردون، ترش و شیرین گردد.
  • در صورت استفاده از گوشت اردک یا غاز، روغن کمی برای سرخ کردن آن بهره ببرید، چون گوشت این پرندگان بسیار چرب است و در حین پختن روغن آن آزاد می گردد.
  • در صورت استفاده از گوشت اردک یا غاز، مدت زمان پخت خورش افزایش می یابد، چون گوشت این پرندگان نسبت به مرغ سفت تر است.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری آلو به خورش اضافه کنید. برای این منظور آلو را نیم ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس بشویید و در کمی روغن تفت دهید. آلوی تفت داده را یک ساعت قبل از خاتمه پخت خورش، به آن اضافه کنید.

سخن آخر

همانطور که مشاهده کردید، خورش ناردون مانند خورش متن جن، غذایی با ارزش غذایی بالاست که می تواند به عنوان نهار یا شام مورد استفاده قرار گیرد. امیدواریم این خورش خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. لطفا تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید و بدین ترتیب ما را در ارائه مطالب بهتر کمک دهید.

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: setare.com
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 13523

به "طرز تهیه خورش ناردون خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش ناردون خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید