طرز تهیه دیپ پستو به 5 روش کلاسیک، قرمز و خامه ای مثل ایتالیایی ها
به گزارش سهندبلاگ، دیپ پستو از محبوب ترین انواع دیپ و چاشنی ایتالیایی در دنیاست که بافت غلیظ و معطری دارد و به طور کلاسیک با برگ ریحان به رنگی سبز درست می گردد. با این حال، مدت هاست دیپ پستو قرمز و دیپ پستو با خامه نیز جای خودشان را در دل جهانیان باز نموده اند. شما می توانید دیپ پستو را به راحتی در منزل آماده نموده و همراه با ، سبزیجات تازه،، کراکر یا حتی با و انواع گوشت گریل شده سرو کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه دیپ پستو به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه دیپ پستو اصل در یک نگاه
برای تهیه دیپ پستو کلاسیک، ابتدا برگ های تازه و بدون رطوبت ریحان را آماده کنید. سپس، مغز بادام هندی یا دانه کاج را به همراه سیر در مخلوط کن خرد کنید. برگ های ریحان را اضافه نموده و دوباره با چند پالس کوتاه مخلوط کنید تا ترکیب یکنواخت گردد. پنیر پارمسان و آبلیموی تازه را نیز به مواد افزوده و مخلوط کنید.
در ادامه، روغن زیتون فرابکر را به تدریج و در حالی که مخلوط کن روشن است، اضافه کنید تا دیپ بافتی نرم و کرمی پیدا کند. در آخر، نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه بیفزایید و در صورت احتیاج کمی آب اضافه کنید تا غلظت مناسب حاصل گردد. دیپ پستوی آماده را می توانید بلافاصله سرو کنید یا برای ترکیب بهتر طعم ها، 15 الی 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه دیپ پستو ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دیپ پستو اصل
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برگ ریحان تازه | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر | 2 حبه |
مغز بادام هندی یا دانه کاج (چلغوز) | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
پنیر پارمسان (رنده شده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن زیتون فرابکر | به میزان لازم |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه (تازه ساب) | به میزان لازم |
انواع نان و کراکر | برای سرو با دیپ پستو |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 الی 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه دیپ پستو: 5 الی 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه دیپ پستو کلاسیک اصل (روش اول)
طرز تهیه دیپ پستو مثل به روش های مختلف با ریحان به صورت سبز، با گوجه فرنگی خشک به صورت قرمز، با خامه برای ایجاد بافتی لطیف یا به صورت رژیمی، بدون پنیر در ترکیب با انواع مغزیجات قابل انجام است.
مرحله اول: برگ های ریحان تازه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دیپ پستو کلاسیک اصل، ریحان تازه را به دقت پاک کنید. برگ های پلاسیده و ساقه های ریحان تازه را دور بریزید. سپس، برگ های تر و تازه ریحان را به خوبی بشویید و در سبد بریزید و برای چند دقیقه کنار بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. توجه داشته باشید برای درست کردن دیپ پستو، برگ های ریحان تازه باید کاملا خشک شوند و هیچ رطوبتی روی آن ها باقی نماند.
مرحله دوم: مغزیجات را میکس کنید
پس از آن که از خشک شدن برگ ریحان مطمئن شدید، وقت آن است که مغز بادام هندی یا مغز دانه کاج را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید. حبه های سیر بدون پوست را نیز به این مغزیجات اضافه کنید. سپس، دستگاه را روشن کنید و چند پالس کوتاه بزنید تا مغز بادام هندی یا مغز دانه کاج همراه با حبه های سیر خرد شوند.
برای درست کردن دیپ پستو به دلخواه می توانید از مغزیجات خام یا برشته بهره ببرید؛ ولی در هر دو صورت، مغز آجیل مصرفی باید بدون پوست و بدون نمک باشد.
در صورت تمایل، برای خرید انواع مغز آجیل مانند مغز بادام هندی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: برگ ریحان را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سس دیپ پستو، برگ های سبز و تازه ریحان را نیز که کاملا خشک شده اند به محتویات مخلوط کن اضافه کنید. دستگاه را دوباره روشن نموده و مواد را مخلوط کنید تا ترکیب یکنواختی ایجاد گردد.
مرحله چهارم: پنیر پارمسان و آبلیمو را اضافه کنید
پس از آن، پنیر پارمسان و آبلیموی تازه را هم داخل دستگاه بریزید و مجددا مخلوط کن یا غذاساز را روشن کنید تا این مواد هم با مایه دیپ کاملا مخلوط و یکدست شوند.
برای خرید انواع پنیر پخت و پز مانند پنیر پارمسان و آبلیمو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: روغن زیتون را بیفزایید
در این مرحله از طرز تهیه دیپ پستو، باید روغن زیتون را به سایر مواد اضافه کنید. برای این منظور، در حالی که مخلوط کن روشن است، حدود نصف لیوان روغن زیتون را به آرامی و به تدریج از دریچه بالای مخلوط کن اضافه به باقی مواد اضافه کنید تا دیپ پستو بافتی نرم و کرم مانند پیدا کند. پیشنهاد می کنیم حتما از روغن زیتون فرابکر بهره ببرید تا عطر و طعم دیپ پستوی شما غنی تر گردد.
برای خرید روغن زیتون می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: طعم های دیپ پستو را تنظیم کنید
در این مرحله، باید مزه دیپ پستو را بچشید و نمک و فلفل کافی را به آن اضافه کنید. برای بهبود عطر و طعم این دیپ، پیشنهاد می کنیم از فلفل تازه ساب بهره ببرید. در صورت لزوم، می توانید میزان چاشنی ها و مواد دیگر را هم تنظیم کنید.
اگر احساس می کنید دیپ پستو بیش از میزان غلیظ شده، می توانید میزان بسیار کمی آب را به آن اضافه کنید. این کار را به دقت و به صورت تدریجی انجام دهید تا سس پستو خیلی رقیق نگردد و بافت خودش را از دست ندهد.
برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک و فلفل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: دیپ پستو را سرو کنید
پس از دنبال کردن همه مراحل بالا، دیپ پستوی شما آماده سرو شده است. اگر فرصت دارید، بهتر است دیپ پستو را در ظرف شیشه ای تمیز و دربسته بریزید و سطح آن را با میزانی روغن زیتون بپوشانید. سپس، دیپ پستو را برای 15 الی 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا همه طعم ها به خورد یکدیگر بروند.
البته، اگر قصد دارید، دیپ پستو را با پاستا یا دیگر انواع غذاهای داغ سرو کنید، احتیاجی به استراحت نیست؛ چون این اساسا بلافاصله بعد از تهیه قابل مصرف است. شما می توانید دیپ پستو را با پاستا، انواع نان و کراکر، با یا با انواع خوراک گوشتی سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع نان و کراکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
طرز تهیه دیپ پستو با خامه (روش دوم)
در طرز تهیه دیپ پستو با خامه ابتدا ریحان، سیر، مغزها و پنیر را در غذاساز خرد کنید. سپس، با افزودن روغن زیتون و خامه صبحانه، مخلوطی یکدست و کرمی به دست می آید. افزودن کمی آبلیموی تازه طراوت بیشتری به دیپ پستو با خامه می بخشد.
دیپ پستو با خامه ترکیبی لطیف و خوش عطر است و بافتی نرم تر و طعمی ملایم تر از دیپ پستوی کلاسیک دارد. این دیپ برای همراهی با نان، کراکر، سبزیجات خام یا حتی انواع ساندویچ بسیار مناسب بوده و در یخچال تا سه روز قابل نگهداری است.
برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
طرز تهیه دیپ پستو رژیمی (روش سوم)
در طرز تهیه دیپ پستو بدون پنیر و رژیمی، به عنوان نسخه ای سبک تر، کم کالری تر و سالم تر از دیپ پستو کلاسیک، کافی است ریحان تازه، سیر، میزان کمی مغز بادام یا دانه آفتابگردان، چند قاشق چای خوری روغن زیتون، آبلیموی تازه و کمی ماست یونانی کم چرب (یا آب) را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید.
این دیپ برای افرادی که در پی رژیم غذایی سالم یا گیاه خواری هستند مناسب است و طعمی تازه و طبیعی دارد که به خوبی با سبزیجات، نان کامل یا سالاد همراه می گردد.
طرز تهیه دیپ پستو قرمز (روش چهارم)
دیپ پستو قرمز یا رد پستو (Pesto Rosso) نوعی پستوی خوش عطر و رنگارنگ بر پایه گوجه فرنگی خشک () است. در طرز تهیه دیپ پستو قرمز، باید گوجه خشک را به همراه ریحان تازه، سیر، مغز گردو یا بادام، پنیر پارمسان، روغن زیتون و اندکی سرکه بالزامیک در غذاساز بریزید و تا رسیدن به بافتی یکدست، مخلوط کنید.
این دیپ طعمی عمیق تر و کمی شیرین تر از پستوی سبز دارد و برای استفاده با پاستا، نان تست، ساندویچ یا حتی به عنوان چاشنی در غذاهای مدیترانه ای بسیار مناسب است.
نکات مهم در طرز تهیه دیپ پستو ایتالیایی
- برگ های ریحان باید شاداب، سبز و بدون لکه باشند. پس از شستن، حتما ریحان تازه را خشک کنید تا دیپ پستو رقیق یا آبکی نگردد.
- توجه داشته باشید، سیر طعم غالبی دارد؛ بنابراین، استفاده بیش از حد از سیر ممکن است طعم تند و آزاردهنده ای ایجاد کند؛ به ویژه اگر پستو قرار است به عنوان دیپ سرو گردد.
- چه از دانه کاج بهره ببرید، چه از بادام درختی، گردو یا بادام هندی، مغزها باید خام یا در صورت دلخواه، کمی بو داده باشند (نه سوخته) تا طعمشان به خوبی آزاد گردد. حتما از مغزیجات بدون پوست و بدون نمک بهره ببرید.
- روغن زیتون را کم کم به دیپ پستو اضافه کنید تا بتوانید بافت و غلظت دیپ را به دلخواه تنظیم کنید.
- مواد را در مخلوط کن یا غذاساز با چند پالس کوتاه مخلوط کنید تا زیادی له نشوند و بافت مغزها حس گردد.
- در صورت تمایل، می توانید میزان کمی زست لیمو یا سرکه بالزامیک هم به دیپ پستو اضافه کنید.
- دیپ پستو را در ظرف شیشه ای دربسته بریزید و سطح آن را با لایه نازکی از روغن زیتون بپوشانید تا از تماس با هوا و تیره شدن جلوگیری گردد. با این روش، می توانید دیپ پستوی خانگی را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
- برای پیشگیری از تیره شدن رنگ دیپ پستو، توصیه می کنیم غذاساز را برای مدت طولانی روشن نکنید. در غیر این صورت، گرمای ایجاد شده به وسیله غذاساز موجب تیره شدن رنگ ریحان می گردد.
- در طرز تهیه دیپ پستو با گردو کافی است به جای بادام هندی یا چلغوز از مغز گردوی با کیفیت بهره ببرید.
- در طرز تهیه سس پستو برای مرغ کافی است مایه دیپ را با افزودن کمی روغن زیتون بیشتر، روان تر در نظر بگیرید. ضمناً، بهتر است از سیر، چاشنی ها و ادویه های بیشتری بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن دیپ پستو
آیا می توانیم دیپ پستو را بدون پنیر تهیه کنیم؟
بله. دیپ پستو بدون پنیر نیز تهیه می گردد و برای افراد گیاه خوار، حساس به لبنیات یا افرادی که رژیم های خاصی دارند، مناسب است. طعم این نوع دیپ پستو کمی سبک تر از نسخه کلاسیک خواهد بود، ولی با افزودن مغزیجات بیشتر یا اندکی مخمر غذایی (nutritional yeast) می توانید مزه آن را غنی تر کنید.
به جای دانه کاج از چه مغزیجات دیگری می توانیم استفاده کنیم؟
بادام، بادام هندی، گردو یا حتی دانه آفتابگردان می توانند جایگزین های خوبی باشند؛ هرکدام طعمی خاص به دیپ پستو می دهند.
آیا پستو باید پخته گردد؟
خیر. پستو یک دیپ یا سس خام است و معمولا بدون پخت استفاده می گردد. اگر در غذاهای گرم (مثل پاستا) استفاده گردد، حرارت غذا پستو را به صورت غیرمستقیم گرم می نماید.
چگونه دیپ پستو را غلیظ تر یا رقیق تر کنیم؟
برای غلیظ تر شدن، مغزیجات یا پنیر بیشتری اضافه کنید. برای رقیق کردن، می توانید کمی روغن زیتون یا آب (در نسخه های رژیمی) بیفزایید.
دیپ پستو را تا چند روز می توانیم نگهداری کنیم؟
در یخچال و داخل ظرف دربسته، پستو تا یک هفته ماندگاری دارد. برای افزایش عمر آن، روی سطح پستو کمی روغن زیتون بریزید. بعلاوه می توانید دیپ پستو را در قالب های یخ فریز کنید و تا سه ماه داخل فریزر نگهدارید.
در طرز تهیه دیپ پستو آیا می توانیم از سبزیجات دیگری هم استفاده کنیم؟
بله. اسفناج، جعفری، گشنیز یا حتی نعنا می توانند جایگزین های مناسبی برای ریحان تازه باشند. شما حتی می توانید این سبزی ها را در ترکیب با ریحان تازه به کار برید.
طرز تهیه سس پستو برای ماکارونی و دیپ پستو چه تفاوتی دارد؟
پستویی که به عنوان دیپ تهیه می گردد معمولا کمی غلیظ تر، کرمی تر و متعادل تر (از نظر میزان سیر و نمک) است؛ در حالی که سس پستو برای پاستا گاهی تندتر و روغنی تر تهیه می گردد.
منبع: افق کوروش