طرز تهیه مربای توت فرنگی برای سفر به دنیای کودکی
به گزارش سهندبلاگ، طرز تهیه مربای توت فرنگی می تواند با سخاوت تمام، شما را به دوران کودکی ببرد. همان دوران لذت بخشی که فارغ از تمام دغدغه ها، به طعم مربایی شیرین و عطر نانی داغ دلخوش بودیم. یک صبحانه دلچسب با خانواده و البته حضور پررنگ مربا توت فرنگی که همواره طعم آن به یاد می ماند. البته از قلم نیاندازید که خواص توت فرنگی به خواص انار شباهت زیادی دارد، طبع سردی داشته و ملین است. اما شما می توانید در تهیه مربای توت فرنگی طبع سرد را کمی متعادل و ملایم کنید تا مسئله ای پیش نیاید.
مربای توت فرنگی | |
تعداد نفرات | 2 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | درجه سختی کم |
مربای توت فرنگی خوشرنگ
مربای توت فرنگی از جمله مرباهای خوش طعم و پرطرفدار در سراسر جهان محسوب می گردد که آن را به حالت معمول در وعده صبحانه سرو می نمایند. مربایی خوشمزه و فصلی که باید آن را در فصل بهار و تابستان با توت فرنگی های طبیعی و محلی تهیه کنید. البته توت فرنگی های گلخانه ای هم به میزان کافی خاصیت دارند، اما تهیه مربای توت فرنگی با توت فرنگی محلی طعم دیگری دارد. در ادامه طرز تهیه مربای توت فرنگی و مواد اولیه آن را برای شما توضیح می دهیم.
مواد لازم برای تهیه مربا
برای تهیه این مربا به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
توت فرنگی | نیم کیلو |
شکر | نیم کیلو |
آب لیمو ترش | 1 الی 2 قاشق غذاخوری |
گلاب و زعفران | به میزان دلخواه |
مراحل و طرز تهیه مربای توت فرنگی
مرباها همواره در کنار ترشیجات، پای ثابت سفره های صبحانه ایرانی محسوب می شوند. البته این شیشه های کوچک و بزرگ و رنگارنگ در تمام جهان محبوب و دوست داشتنی هستند. تهیه انواع مربا ممکن است در هر منطقه و کشوری مطابق با سنت ها و فرهنگ مردم همان منطقه و کشور تهیه شوند. اما ما در این طرز تهیه مربا به شما آموزش اصلی و جامعی را ارائه خواهیم داد که در هر شرایط و موقعیتی قادر به تهیه آن باشید. بنابراین، مواد لازم را تهیه نموده و برای درست کردن این مربای خوش طعم و خوش مزه آماده شوید.
- مرحله اول: مرحله اول تهیه مربای توت فرنگی شامل جدا کردن برگ های سبز این گیاه، شستن و خشک کردن آن است. به شما پیشنهاد می کنیم که بلافاصله بعد از جدا کردن چوب و برگ توت فرنگی ها، آن ها را شسته و با یک پارچه نخی تمیز به آرامی، اما به سرعت خشک کنید.
نکته: دقت کنید در این قسمت از طرز تهیه مربای توت فرنگی نباید اجازه بدهید که توت فرنگی ها خیس مانده و دیر خشک شوند. دیر خشک شدن توت فرنگی ها باعث نفوذ آب به بافت داخلی آن ها شده و همین امر موجب تغییر طعم توت فرنگی ها می گردد.
- مرحله دوم: در ادامه نصفی از توت فرنگی ها را درون یک قابلمه متناسب ریخته و آن ها را با یک لایه شکر بپوشانید. مانند طرز تهیه مربای انجیر که باید به همین شکل انجیرها را داخل قابلمه ریخته و روی آن ها یک لایه شکر بریزید.
- مرحله سوم: سپس نصف دیگر توت فرنگی ها را اضافه نموده و مجدداً روی آن ها را با شکر پر کنید. ظرف حاوی شکر و توت فرنگی لایه لایه، باید به مدت 12 ساعت در یخچال استراحت کند تا توت فرنگی ها آب بیندازند.
- مرحله چهارم: در مرحله بعدی قابلمه حاوی شکر و توت فرنگی های لایه لایه را از یخچال خارج نموده و بر روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. در مدت زمان پخت مربای توت فرنگی به هیچ عنوان درب قابلمه را نبندید. به یاد داشته باشید که درتهیه بیشتر مرباها همچون طرز تهیه مربای قیسی نیز نباید درب قابلمه گذاشته گردد.
- مرحله پنجم: 15 الی 20 دقیقه بعد از اینکه مخلوط شکر و توت فرنگی شما جوش آمد، به غلظت کافی خواهد رسید.
نکته: در این مرحله زمانی که مربای توت فرنگی شما در حال جوش زدن بود، بر روی آن کف های سفیدی ایجاد می گردد که این کف ها را باید با یک کفگیر جدا کنید. در سرانجام اگر به میزان قوام مربا شک داشتید به شما توصیه می کنیم به میزان نصف قاشق مرباخوری از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد مربا در زمان ته نشین شدن متلاشی نشد، یعنی قوام مربای شما مناسب است و اصطلاحا قوام آمده است.
- مرحله ششم: در نهایت مربای شما باید کاملا ته نشین گردد. بعد از ته نشین شدن کامل مربا، درست لحظه ای است که شما باید آن را از روی حرارت بردارید و 1 الی 2 قاشق آبلیمو را به آن اضافه کنید، هم بزنید و اجازه بدهید که خنک گردد. اضافه کردن آبلیمو یاری می نماید تا مربای شما شکرک نزند. بعلاوه می توانید در همین مرحله از یک قاشق غذاخوری گلاب و یا کمی زعفران ساییده شده نیز بهره ببرید تا طبع مربای شما متعادل گردد. همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم از جمله خواص توت فرنگی طبع سرد و ملین بودن آن است.
نکته: یکی از موارد مهمی که در تهیه مربای توت فرنگی باید به آن دقت کنید این است که اگر مربا را زودتر و یا حتی دیرتر از روی شعله بردارید به حالتی که توت فرنگی ها هنوز نپخته باشند و نرم نشده باشند، یا بیش از حد پخته شده باشند، مربا شکرک خواهد زد.
- مرحله هفتم: بعد از خنک شدن مربای توت فرنگی، می توانید آن ها را به شیشه های مربا منتقل کنید.
نحوه درست کردن این مربا به سرانجام رسید و به علاوه توصیه می کنیم که حتما طرز تهیه مربای آلبالو را دنبال نموده و این مربای خوشمزه که مورد پسند همه افراد قرار گرفته است را در منزل تهیه کنید.
نکته: همانطور که می دانید قیمت مربای توت فرنگی خانگی به علت زحمتی که برای تهیه آن کشیده شده و استفاده از مواد اولیه درجه یک، کمی بیشتر است. به همین علت به شما توصیه می کنیم اگر قصد داشتید مرباها را بیشتر از 6 ماه یا حتی در مدت زمان یک سال در یخچال نگهداری کنید، بهتر است آن ها را به ظرف های مناسب منتقل نموده و فریز کنید. اما برای نگهداری کوتاه مدت و حتی چند ماهه آن ها، یخچال محل مناسبی است.
طرز تهیه مربای توت فرنگی خرد شده
اگر بخواهید مربای شما بافت یکدست تری داشته باشد، می توانید به جای استفاده از توت فرنگی های درسته، آن ها را تک به تک خرد نموده و به قطعات مربعی کوچک دربیاورید. در این صورت مربا حالت یکدست به خود گرفته و توت فرنگی ها تقریبا در بافت مربا، له می شوند. این شکل از مربا برای میل کردن در وعده صبحانه، مناسب تر خواهد بود.
اگر می خواهید طرز تهیه سریع مربای توت فرنگی را امتحان کنید، حتما از روش خرد کردن توت فرنگی ها بهره ببرید که باعث می گردد فرایند پخت مربا، سریع تر پیش برود. درست مانند طرز تهیه مربای به با گردو که خرد کردن به در قطعات ریز مربعی، یاری می نماید تا این مربا زودتر آماده گردد.
طرز تهیه مربای توت فرنگی با شیره انگور
اگر بخواهید مربای توت فرنگی خانگی که تهیه می کنید، ارزش غذایی بیشتری داشته و در عین حال مضرات کمتری نیز داشته باشد، توصیه می گردد که به جای شکر از شیره انگور بهره ببرید. شیره انگور یاری می نماید تا این مربا طعمی عالی به خود بگیرد و همین طور در طول مصرف آن، از مضرات شکر در امان باشید. این یک فرمول عالی برای طرز تهیه مربای توت فرنگی بدون شکر است که توصیه می کنیم حتما در منزل آن را امتحان کنید.
طرز تهیه مربای توت فرنگی گلخانه ای
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، شما می توانید در ترکیب این مربا، از توت فرنگی گلخانه ای نیز بهره ببرید. در این صورت طعم مربای شما تفاوت چندانی نداشته، اما احتمالا باید کمی از شکر یا شیره انگور بیشتری در تهیه مربا، یاری بگیرید. البته به طور کلی شما باید میزان شکر برای مربای توت فرنگی را با ذائقه خود تنظیم نموده و ترجیحا از زیاده روی در ریختن شکر خودداری کنید.
2 نکته کلیدی در درست کردن مربای توت فرنگی
تهیه مربای توت فرنگی خانگی همچون سایر مرباها و ترشیجات، 2 نکته کوچک و فوت کوزه گری مهم دارد که با توجه به خواص توت در ادامه آن ها را برای شما توضیح خواهیم داد.
- نکته اول: نکته اول اینکه اگر تمایل دارید تا مربای شما شفاف و براق باشد، باید برای پخت آن حوصله و زمان زیادی را اختصاص دهید. زمانی که توت فرنگی ها در حال جوش خوردن هستند مدام بر روی آ ن ها کفی سفید رنگ به وجود می آید که شما باید این کف ها را از آن ها جدا نموده و دور بریزید. این عمل به شما یاری می نماید تا یک مربای توت فرنگی شفاف و خوش رنگ داشته باشید که کدر نمی گردد.
- نکته دوم: نکته بعد اینکه همانطور که پیشتر نیز گفتیم قیمت مربای خانگی زیاد است. حال اگر بیشتر از احتیاج روزمره خود مربا درست کردید، جای نگرانی نیست. بهتر است برای سالم ماندن مرباها آن ها را در ظرف های مناسب ریخته و در فریزر قرار دهید. با این کار مربای شما تا یک سال سالم مانده و می توانید به راحتی آن را در طول سال مصرف کنید. از قلم نیاندازید که برای هر بار استفاده کردن کافیست که تنها 30 دقیقه زودتر مربا را از فریزر خارج کنید تا در دمای محیط یخ آن باز گردد.
مربای توت فرنگی، راه گریزی به جهانی شیرین کودکی
در این مطلب سعی کردیم تا در کنار طرز تهیه مربای توت فرنگی به شما یادآوری کنیم که در هر کاری اگر دقت و حوصله خرج گردد، برترین نتیجه حاصل خواهد شد. به عبارتی طرز تهیه مربا بهانه ای بود برای اینکه شما را متوجه صبر و حوصله کودک درونتان کنیم. از قلم نیاندازید که اگر روزی هوس مربای توت فرنگی کردید، با سرویس خبرنگاران هم می توانید توت فرنگی های خوش رنگ و عطر را در کمترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید. فقط کافی است به صفحه سفارش آنلاین شیرینی بروید و موارد دلخواه خود را با چند کلیک ساده سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود