طرز تهیه موچی شکلاتی با و بدون فر در خانه

به گزارش سهندبلاگ، موچی یکی از دسرهای خوشمزه ژاپنی است که به کشسانی و نرمی بسیار معروف است. این دسر به خوبی در دل مردمان دیگر کشورها هم جا باز نموده است و مردمان هر کشور دستور آن را با توجه به فرهنگ و ذائقه خود تغییر داده اند. اشکال و طعم های متفاوت موچی، آن را به شیرینی مورد علاقه خیلی از افراد به ویژه بچه ها تبدیل نموده است. در مطالب قبلی به طرز تهیه موچی با آرد گندم اشاره نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. حال برای یک پذیرایی پر رنگ و لعاب در دورهمی هایتان تنها کافی است طرز تهیه موچی شکلاتی را بخوانید چراکه آن را همچون یک قناد حرفه ای می توانید با و بدون فر در خانه درست کنید.

طرز تهیه موچی شکلاتی با و بدون فر در خانه

مواد لازم برای تهیه فیلینگ شکلاتی

  • شکلات 180 گرم
  • خامه فرم گرفته 180 گرم
  • شیر 180 گرم
  • آرد برنج گلوتینوس 100 گرم
  • شکر 50 گرم
  • نشاسته ذرت 30 گرم
  • روغن ذرت 15 گرم
  • پودر کاکائو 10 گرم
  • پودر کاکائو برای تزئین

طرز تهیه موچی شکلاتی

1. فیلینگ شکلاتی درست کنید

موچی که از آسیای شرقی در دل مردمان دیگر کشورها جا باز نموده است، دستورهای متنوعی دارد. یکی از ساده ترین این دستورها، موچی شکلاتی است. در اولین مرحله از طرز تهیه موچی شکلاتی باید به روش بن ماری میزان شکلات گفته شده را آب کنید. در یک کاسه مناسب شکلات آب شده و خامه را بریزید. این دو را با یاری هم زن خوب هم بزنید تا با یکدیگر کامل ترکیب شوند. ترکیب را داخل یک پلاستیک بریزید. پلاستیک را شش قسمت مساوی تقسیم کنید. برای ظاهر بهتر موچی ها، پلاستیک ها را می توانید داخل قالب کاپ کیک بگذارید. شکلات های تقسیم شده را برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سفت شوند. شما می توانید با خواندن تهیه خامه کیک با شیر، خود خامه فرم گرفته را در منزل درست کنید.

2. خمیر موچی را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه موچی شکلاتی یک کاسه مناسب در نظر بگیرید. حال آرد، نشاسته ذرت، شکر، پودر کاکائو، شیر و روغن ذرت را داخل آن بریزید. مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا کامل یک دست شوند. برای یک دست شدن بهتر مواد باید حداقل یک بار آن را از الک رد کنید. اگر در پی یک شیریین ایرانی هستید تهیه شیرینی پنجره ای با نشاسته ذرت را امتحان کنید.

3. مخلوط را حرارت دهید

در سومین مرحله از طرز تهیه موچی شکلاتی باید مخلوط را داخل یک تابه نچسب ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید. مخلوط را مدام هم بزنید. در این مرحله مخلوط باید شکل منسجم و بافت جویدنی پیدا نموده باشد. زمانی که بافت دلخواه موچی به دست آمد کمی به آن موقع دهید تا خنک گردد. تا خنک شدن کامل باید خمیر را داخل تابه به صورت مداوم کشیده و هم بزنید. با این کار مخلوط سفت و حالت الاستیسیته کامل پیدا خواهد نمود. پیشنهاد ما به شما خواندن طرز تهیه موچی روی گاز به سادگی است که می توانید در منزل آن را درست کنید.

نکته: این فرایند کمی زمان بر است پس در هم زدن مخلوط باید شکیبا باشید.

4. موچی ها را پر کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه موچی شکلاتی نوبت به مرحله مجذوب نماینده آن یعنی پر کردن موچی ها می رسد. کمی نشاسته ذرت روی سطح کارتان پخش کنید. خمیر را روی آن قرار دهید. شش تکه از خمیر برای فیلینگ های شکلاتی تان جدا کنید. هر یک از تکه ها را با یاری وردنه کمی نازک کنید. در ادامه هر تکه از خمیر را دور یکی از فیلینگ های شکلاتی منجمد بپیچید. خمیر را از کناره ها بالا آورده و به یکدیگر بچسبانید. در آخر پودر کاکائو را داخل یک کاسه بریزید. موچی ها را در آن بغلتانید. حال موچی های شکلاتی تان آماده سرو هستند.

نکته: با غلتاندن موچی ها داخل پودر کاکائو، طعم و ظاهر بهتری پیدا می نمایند.

نکات تکمیلی تهیه موچی شکلاتی

در دنیای شیرینی پزی دستورهای متفاوتی از موچی وجود دارد که می توان طعم آن را با توجه به ذائقه تان تغییر دهید. دستور موچی شاید به ظاهر راحت باشد اما احتیاج به تکرار و تمرین دارد. از سویی دیگر نکات تکمیلی گفته شده در ادامه کار را بخوانید تا کار را راحت تر پیش ببرید.

طرز تهیه موچی در فر

راحت ترین دستور تهیه موچی همان است که در بالا بیان شده است با این حال آن را در فر یا مایکروفر هم می توانید درست کنید. یک ظرف شیشه ای مایکروفری را چرب کنید. مواد گفته شده را به همان ترتیب داخل ظرف بریزید. آن ها را به صورت یک دست مخلوط کنید. روی ظرف را با فویل بپوشانید. ظرف را برای 45 تا 55 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 176 درجه سانتی گراد بگذارید. اجازه دهید کمی خنک گردد. خمیر را به شش تا هشت قسمت تقسیم کنید. آن را با وررنه صاف کنید. در نهایت آن را با فیلینتگ شکلاتی پر نموده و بپیچانید.

آرد برنج گلوتینوس

آرد برنج گلوتینوس که آن را آرد موچی هم می شناسند همان آرد برنج شیرین است که در تهیه انواع شیرینی های ژاپنی به کار گرفته می گردد. این آرد از برنج دانه کوتاه به دست می آید که به هنگام پخت بسیار مرطوب، سفت و چسبناک است. این آرد به علت نداشتن گلوتن و دیگر مواد مضر این روزها بسیار محبوب و مورد استقبال قرار گرفته است. شما با خرید این آرد از شیرینی فروشی تا یک سال می توانید آن را در یک مکان خشک و خنک نگه دارید. با خواندن مطلب گلوتن چیست و چرا مضر است با سالم بودن این ماده بیشتر آشنا شوید.

آرد جایگزین موچی

آردی که برای تهیه این شیرینی به کار می رود معمولا آرد برنج ژاپنی یا آرد موچی است. همچون دیگر دستورهای تهیه شیرینی جایگزینی برای این آرد وجود دارد. برترین جایگزین آرد گندم است. در نظر داشته باشید که طعم، ظاهر و کشسانی این شیرینی با طعم موچی با آرد برنجی گلوتینوس کمی متفاوت خواهد بود. از سویی دیگر دقت داشته باشید که از آرد برنج خانگی برای این شیرینی استفاده نکنید چرا که نه تنها کش نمی آید بلکه خوب پخته هم نمی گردد.

چسبندگی خمیر موچی شکلاتی

خمیر موچی به علت استفاده از آرد برنج گلوتینوس یا آرد موچی بسیار چسبنده است تا جایی که در دستور تهیه موچی شکلاتی، کار را برایتان سخت خواهد نمود. برترین راه چاره استفاده از نشاسته ذرت است. هنگام ورز دادن خمیر باید نشاسته ذرت روی سطح کارتان بپاشید سپس خمیر را روی آن قرار دهید. بهتر است به هنگام ریختن مواد میانی درون خمیر کف دست تان حتما کمی نشاسته ذرت بریزید. یکی دیگر از دسرهای خوشمزه ژاپنی طرز تهیه بستنی سرخ شده است که در دورهمی هایتان می توانید آن را نوش جان کنید.

کشسانی موچی

موچی را به کشسانی آن می شناسند پس باید برای تهیه آن مواد تازه و با کیفیت به کار ببرید. از سویی دیگر آرد برنج گلوتینوس یا آرد موچی به کشسانی و خوشمزگی این دسر ژاپنی بسیار یاری می نماید. از آرد برنج معمولی برای این شیرینی استفاده نکنید. آرد برنج خانگی نه تنها کش نمی آید بلکه خوب هم پخته نمی گردد. در آخر آن که خمیر را می توانید به مدت یک دقیقه در مایکروویو قرار دهید سپس آن را به برای هفت دقیقه ورز دهید، از نتیجه آن شگفت زده خواهید شد. در کنار این دسر ژاپنی می توانید کیک ژاپنی هم سرو کنید.

مواد میانی موچی

موادی که برای داخل خمیر موچی استفاده می کنید کاملا ذائقه ای است اما شکلات صبحانه، سس شکلاتی، خامه، مارمالاد هلو، مربای آلبالو و برش های میوه از خوشمزه ترین آن ها به شمار میرود. در نظر داشته باشید که می توانید ترکیب خامه و توت فرنگی یا سس شکلاتی و انبه هم برای آن به کار ببرید.

تزئین موچی شکلاتی

موچی برای بچه ها بسیار مجذوب نمایندهیت دارد پس با یاری ترافل های رنگی، چیپس های شکلاتی، خامه شکلاتی، خمیر فوندانت و خرده آجیل به زیبایی به آن جلوه دهید. شما حتی با خلاقیت خودتان می توانید موچی را به شکل انواع حیوانات تزئین کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 19838

به "طرز تهیه موچی شکلاتی با و بدون فر در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه موچی شکلاتی با و بدون فر در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید