ظروف مسی برای استفاده در پخت و پز باید چگونه باشند؟
به گزارش سهندبلاگ، دکتر حسن براتی زاده اظهار کرد: استفاده از ظروف مناسب برای پخت و پز، نگهداری و سرو مواد مواد غذایی، اهمیت ویژه ای به منظور حفظ سلامت و بهداشت در تغذیه دارد.

وی بیان نمود: بعضی از ظروف با آزاد کردن یون ها و ترکیبات مختلفی که در جنس، رنگ، لعاب آن ها به کار رفته است، موجب ایجاد اثرات سوئی بر بدن می شوند بنابراین، علاوه بر کیفیت و طعم مواد غذایی، نوع ظرفی که برای پخت، نگهداری و مصرف مواد غذایی استفاده می گردد هم به همان میزان مهم است.
دکتر براتی زاده درخصوص ظروف مسی گفت: این ظروف حتما بایستی قلع اندود شده باشد و استفاده زیاد و یا پخت غذاهای اسیدی و ترش در این ظروف موجب از بین رفتن لایه رویی ظروف مسی می گردد لذا هر چند وقت یکبار بایستی قلع اندود شوند در غیر اینصورت مس وارد غذا شده و با ترکیبات غذا وارد فعل و انفعالات شیمیایی می گردد و در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر روی سلامتی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: متاسفانه بدلیل قیمت مناسبتر سرب، برای اندود کردن ظروف مسی از سرب به جای قلع استفاده می گردد که خطر مسمومیت با سرب را در پی خواهد داشت.
دکتر براتی زاده با بیان این که چدن ها، خانواده ای از آلیاژهای فلزی هستند که به طور عمده از آهن، کربن و سیلیسیم تشکیل می شوند، گفت: ظروف چدن اصلی کمیاب و گران هستند لذا بسیاری از ظروف که به نام چدنی عرضه می شوند، در حقیقت آلومینیوم فشرده هستند که با فرآیند ریخته گری تهیه می شوند.
وی اضافه کرد: ظروف چدن اصل سنگین هستند و آهن ربا به آن می چسبد و در صورتی که با نیروی زیاد و از ارتفاع بلند به زمین بیافتند، می شکنند.
دکتر براتی زاده سپس به ظروف تفلون اشاره نمود و گفت: این ظروف با ماده ای به نام پلی تترا فلوئوراتیلن پوشش داده می گردد که مقاومت حرارتی بالایی دارد و مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد اما در ساخت آنها از فلز سنگین کادمیوم استفاده می گردد که در دراز مدت با ورود تدریجی آن به غذا برای سلامتی مضر است.
وی یادآور شد: در صورت استفاده از ظروف غیراستاندارد و بویژه ظروفی که دوباره تفلون کاری شده اند این احتمال بیشتر است.
منبع: همگردیdorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!