قرص جوشان در چه مواری مصرف می گردد؟ (فواید و عوارض)

به گزارش سهندبلاگ، قرص جوشان (acetyl cystein) جذب سریع و بالایی دارد و در انواعی مثل قرص جوشان ویتامین c ، قرص جوشان کلسیم و قرص جوشان مولتی ویتامین وجود دارد.

قرص جوشان در چه مواری مصرف می گردد؟ (فواید و عوارض)

قرص جوشان از قدیم مورد استفاده افراد مخصوصا کسانی که دارای بیماری های تنفسی هستند بوده است. قرص های جوشان ویتامین ث از معروف ترین آن ها هستند و به عنوان یک مکمل با جذب بالا مصرف می شوند. شکل خاص دارویی که این قرص ها دارند جای این سوال را باقی می گذارد که آیا مصرف این قرص ها با وجود فوایدی که دارند می توانند مسائلی برای فرد مصرف نماینده ایجاد نمایند یا خیر؟ برای آگاهی بیشتر در این زمینه تا انتهای این مقاله با خبرنگاران همراه باشید.

قرص جوشان (acetyl cystein) یک آنتی اکسیدان مشتقی است که کاربردهای مختلفی در درمان دارد. ممکن است فکر کنید که ساخت داروهایی با فرمولاسیون جوشان، ابتکاری است که عمر چندانی ندارد. بر خلاف تصور بسیاری از مردم، ساخت اولین ترکیب های جوشان به بیش از 250 سال پیش برمی گردد و در طول سال ها طیف گسترده ای از قرص های جوشان برای داروسازی طراحی شدند. آسپیرین ، آنتی اسیدها، ترکیبات آهن، مکمل های دارویی نظیرکلسیم و گلوکز آمین نیز به صورت جوشان فراوری می شوند که بنا به توصیه داروسازان در بسیاری از بیماری ها مانند آرتریت، التهاب و کنترل درد، زخم ها ، ناراحتی های معده و روده ای، آلرژی ها و پوکی استخوان کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرند.

فرآیند جوشش قرص های جوشان چگونه است؟

فرآیند جوشش این قرص ها از واکنش یک اسید آلی با یک قلیا نظیر بی کربنات یا کربنات در مجاورت آب حاصل می گردد که نتیجه آن ایجاد گازکربنیک (CO2) است. گاز کربنیک حاصل، سبب انهدام قرص و ایجاد محلولی می گردد که حاوی مواد موثر داروی مورد نظر است.

فواید و مزیت های استفاده از قرص جوشان

یکی از شایع ترین عوارض جانبی داروها و مکمل های دارویی، ایجاد عوارض گوارشی است. زمانی که کلسیم در معده حل می گردد، گاز فراوری می نماید، در صورتی که با استفاده از شکل جوشان قرص های کلسیم، کلسیم پیش از مصرف، در آب حل می گردد. بنابراین احتمال ایجاد یبوست و گاز در معده وجود ندارد.

از نظر داروسازی، محلول های دارویی عموما دارای جذب سریع تری در مقایسه با اشکال جامد می باشند. بر این اساس می توان گفت جذب ماده دارویی موجود در قرص های جوشان سریع تر از قرص های معمولی است و افزایش سرعت جذب دارو به معنای تاثیرگذاری سریع تر آن است. از طرف دیگر Ph محلول حاصل از حل شدن قرص جوشان در آب ، باعث تخلیه سریع تر دارو از معده به روده کوچک می گردد. هر دوی این اتفاقات باعث اثربخشی سریع تر دارو در مقایسه با قرص های معمولی می شوند.

مزه قرص های جوشان از داروهایی مثل سوسپانسیون ها و شربت ها بهتر است. طعم دهنده هایی که به قرص های جوشان افزوده می شوند مزه بد داروها را می پوشانند و مصرف این شکل دارویی را برای بیماران مطلوب می نمایند. علاوه بر این همراه داشتن قرص های جوشان آسان تر و کم دردسرتر است. این مزیت در برخی شرایط مثل احتیاج به مصرف دارو در سفر یا بیرون از خانه می تواند برای برخی از مصرف نمایندگان مهم باشد.

تعداد افرادی که قادر به بلع قرص ها نیستند، یا اصولا علاقه ای به بلع مواد دارویی ندارند، زیاد است. با توجه به اینکه قرص های جوشان به شکل محلول استفاده می شوند، لذا استفاده از آن ها آسان تر است. این موضوع خصوصا در رابطه با بیماران مسن یا کسانی که از عوارض دهان و دندان رنج می برند، شایع تر می باشد.

چگونگی مصرف

قرص های جوشان 600 میلی گرمی در بسته های 10 عددی هستند و برای مصرف باید طبق دستور پزشک هر بار یک قرص جوشان را داخل آب سرد حل نموده و بعد از حل شدن کامل میل نمایید. هیچ داروی دیگری به این محلول اضافه نگردد.

عوارض مصرف قرص جوشان چیست؟

این دارو عوارض کمی دارد اما به طور کلی مسائل گوارشی چون تهوع و استفراغ، اسهال یا یبوست و در موارد نادر ظهور بثورات جلدی از عوارض این دارو می باشد.

افراد با فشار خون بالا با احتیاط این دارو را مصرف نمایند

بسیاری از قرص های جوشان حاوی نمک هستند و برای آنکه قابلیت حل شدن در آب را داشته باشند، حاوی ماده ای به نام بی کربنات هستند که با سدیم ترکیب می گردد. می دانیم که مصرف نمک بالا موجب افزایش فشارخون می گردد، فشارخون بالا نیز به نوبه خود عامل حمله قلبی و سکته مغزی است. بنابراین بهتر است افراد با سابقه سکته یا فشار خون بالا تحت نظر پزشک این دارو را مصرف نمایند و از مصرف خودسرانه آن پرهیز نمایند.

توجه: در صورتی که مصرف قرص جوشان در زنان باردار زیر نظر پزشک و با دوز معین باشد خطری جنین را تهدید نمی نماید. همچنین بهتر است مصرف این دارو در دوران شیردهی با احتیاط صورت گیرد.

pariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری

منبع: setare.com
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 11025

به "قرص جوشان در چه مواری مصرف می گردد؟ (فواید و عوارض)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص جوشان در چه مواری مصرف می گردد؟ (فواید و عوارض)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید