مشکوفی، دسر خوشمزه و مقوی برای افطار
به گزارش سهندبلاگ، مشکوفی یک دسر محلی مازندرانی است که از ترکیب شیر و نشاسته تهیه می گردد و به همین علت برای سفره افطار بسیار مناسب است.
دسر مشکوفی یک میان وعده محلی مازندرانی است که با ترکیب شیر، نشاسته، شکر و زعفران تهیه می گردد. این دسر همانطور که می دانیم در ماه مبارک رمضان تغذیه اهمیت بسیاری دارد
توصیه پزشکان و مشاوران تغذیه به روزه داران این است که در وعده افطار بیشتر غذا های کم حجم، مقوی و سبک تر مصرف نمایند. دسر هایی مثل فرنی که پایه شیر دارند، برای این وعده بسیار مناسب هستند.
مشکوفی یک دسر محلی مازندرانی است که از ترکیب شیر و نشاسته تهیه می گردد و به همین علت برای سفره افطار بسیار مناسب است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوشمزه و همه فوت و فن های آن را با شما به اشتراک بگذاریم.
شیر: 4 لیوان دسته دار
نشاسته گل: چهار قاشق غذاخوری
شکر: یک و نیم لیوان دسته دار
گلاب: نصف لیوان دسته دار
آب: نصف لیوان دسته دار
وانیل: نوک قاشق چایخوری
زعفران آب نموده: نصف استکان
کره: 50 گرم
نشاسته حاوی فیبر، گندم، کلسیم و ویتامین بی است که در عین حال بسیار کم کالری است. نشاسته در بدن به قند تبدیل می گردد و به همین علت برای تأمین انرژی مناسب است. نشاسته برای تنظیم قند خون، تقویت معده، و بهبود سرفه و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
منبع اصلی نشاسته گندم، ذرت و سیب زمینی است. در تهیه نشاسته گل ابتدا دانه گندم را در آب خیس می نمایند تا دانه ها حجیم شوند.
بعد برای شکستن پوسته بیرونی آن ها را آبکشی می نمایند تا جوانه به دست بیاید و در یک فرایند جداسازی نشاسته گل را از جوانه آن جدا می نمایند. نشاسته گل به صورت پودر، شربت و حجیم در بازار موجود است که برای تهیه دسر مشکوفی نوع حجیم آن کاربرد دارد.
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است.
من همواره زعفران را به روش خانم گل آور که در یک برنامه تلویزیونی آموزش دادند، دم می کنم. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
کره حاوی مقدار زیادی کلسیم، اسید های چرب امگا 3 و 6 و ویتامین های آ، دی، ای، کا و بعلاوه دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند منگنز، کروم، ید، روی، مس و سلنیوم است. در دسر مشکوفی برای لطیف تر شدن و دلپذیرتر شدن طعم دسر بهتر است مقداری کره به آن اضافه کنیم؛ اما این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از کره در این دسر به مقدار چربی شیری که به کار برده اید، بستگی دارد.
اگر شیر شما محلی است و آن را از لبنیاتی های سنتی به صورت کیلویی تهیه نموده اید، به مقدار کافی چربی دارد و دیگر نیازی به اضافه کردن کره نیست. اگر شیر شما پاستوریزه و کم چرب است، توصیه می گردد در این صورت حتماً کره را اضافه کنید. به طور کلی اضافه کردن کره به این دسر کاملاً اختیاری و سلیقه ای است.
همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند.
گل اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
نشاسته را با نصف لیوان شیر سرد حل کنید تا صاف و یکدست گردد و گلوله نباشد. سپس بقیه شیر را به آن اضافه کنید. اجاق گاز را روشن کنید و با شعله میانه قابلمه را روی آن بگذارید. مخلوط شیر و نشاسته را باید مدام هم بزنید تا جوش بیاید.
اگر چند ثانیه از هم زدن دست بکشید، مخلوط شیر و نشاسته سفت می گردد. به محض اینکه شیر از اطراف قابلمه آغاز به جوشیدن کرد، شعله اجاق را کم کنید و دیگر هم نزنید. بعد از اینکه مخلوط شیر و نشاسته پنج دقیقه با شعله کم جوشید، شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. چند دقیقه زمان بدهید تا دانه های شکر کاملاً حل شوند. در این مرحله مخلوط آب و گلاب را با هم به قابلمه اضافه کنید.
توجه داشته باشید که غلظت مشکوفی در چه حد است. اگر بیش از مقدار شل و آبکی بود، از اضافه کردن آب صرف نظر کنید و فقط گلاب را اضافه کنید و اگر غلظت کافی داشت، آب را اضافه کنید. بعد از اینکه چند دقیقه با گلاب جوشید، زعفران دم نموده را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا رنگ زعفران به خورد مواد برود.
وقتی دسر شما به غلظت فرنی رسید، اجاق گاز را خاموش کنید و کره را داخل آن بیندازید تا با دمای دسر آب بگردد و بعد هم بزنید. سپس دسر را در ظرف مورد نظر بریزید و بگذارید تا خنک گردد و بعد روی آن را با پودر پسته و گل خشک تزیین کنید.
منبع: فرادید