نقش حبوبات در بهبود سلامت قلب

به گزارش سهندبلاگ، متخصصان تغذیه و سلامت در آنالیز های اخیر خود تاکید کردند که مصرف حبوبات می تواند به بهبود سلامت قلب یاری کند.

نقش حبوبات در بهبود سلامت قلب

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، تاثیر اساسی تغذیه بر سلامت برای همگان آشکار است؛ از یک طرف دنبال کردن یک رژیم غذایی حاوی قند، نمک و چربی زیاد، خطر بروز مسائل سلامتی را افزایش می دهد و از طرف دیگر پیروی از یک رژیم متعادل که سرشار از میوه و سبزیجات تازه است به احتمال زیاد خطر ابتلا به بعضی از بیماری ها را کاهش می دهد.

با این حال مشخص تاثیر خوراکی های مختلف به طور خاص بر بیماری های گوناگون کار نسبتا دشواریست. محققانی از آمریکا، کانادا و اروپا در مطالعه اخیر تاثیر حبوبات مختلف از جمله لوبیاها، نخود فرنگی و عدس را بر سلامت قلب آنالیز نموده اند.

در این مطالعه به طور خاص تمرکز محققان بر تاثیر این خوراکی ها بر بیماری های قلبی-عروقی (CVD) و مرگ و میر ناشی از آن ها بوده است. بیماری های قلبی-عروقی نیز شامل بیماری عروق کرونر قلب، انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی است. آن ها هم چنین تاثیر مصرف حبوبات را در رابطه با دیابت، فشار خون بالا و چاقی آنالیز کردند.

حبوبات سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ها بوده و حاوی چربی و قند بسیار کمی نیز هستند. از همین رو متخصصان الگو های رژیم غذایی را که تأکید بر مصرف حبوبات دارند به منظور کاهش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا کلسترول بد)، کاهش فشار خون و کاهش دیابت توصیه می نمایند.

در مطالعه اخیر محققان داده هایی را در خصوص افرادی که کمترین و بیشترین میزان مصرف حبوبات را دارند، مقایسه کردند. نتایج آنالیز های جدید نشان داد مصرف حبوبات خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، بیماری عروق کرونر قلب، فشار خون بالا و چاقی مفرط را به ترتیب 8، 10، 9 و 13 درصد کاهش می دهد.

هم چنین طی این مطالعه محققان دریافتند که هیچ رابطه ای بین مصرف حبوبات و ابتلا به انفارکتوس میوکارد، دیابت یا سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی وجود ندارد. هر چند به طور کلی شواهد به دست آمده برای این نتایج بسیار محدود است.

با توجه به این که افرادی که حبوبات بیشتری مصرف می نمایند، به طور معمول سبزیجات بیشتری نیز در رژیم غذایی خود مصرف می نمایند، ممکن است نتایج به دست آمده از این آنالیز ها به سادگی ناشی از مصرف بالای غذا های گیاهی به طور کلی باشد. هم چنین افرادی که رژیم غذای گیاهی و سالم تری دارند، احتمال بیشتری برای ورزش کردن نیز در آن ها وجود دارد و ممکن است این نتایج به ورزش کردن آن ها نیز مرتبط باشد. از همین رو برای دستیابی به نتایج دقیق تر به آنالیز ها و تحقیقات بیشتری در این زمینه احتیاج است.

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، با این حال متخصصان معتقدند که افزایش مصرف حبوبات می تواند سلامت قلب افراد را به طور کلی بهبود بخشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 24 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 5553

به "نقش حبوبات در بهبود سلامت قلب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش حبوبات در بهبود سلامت قلب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید