حذف گردشگری روستایی با افزایش مهاجرت

به گزارش سهندبلاگ، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، حذف گردشگری روستایی با افزایش مهاجرت صورت خواهد گرفت.

حذف گردشگری روستایی با افزایش مهاجرت

برای سفر با تور عید پوکت همراه ما باشید. هیچ جا بهتر از سواحل زیبای تایلند نمیتواند خستگی را از تن شما بدر کند و تجربه آرامش را به شما بدهد.

داستان چیست؟

ولی تیموری، معاون توریستی بیان نمود: با توجه به شعار انتخابی سازمان جهانی توریستی برای هفته توریستی سال جاری که از 27 سپتامبر شروع شده است، بطور جدی حمایت از موضوع توریستی را جزء اهدفمان قرار داده ایم و امیدواریم بخش مهمی از توریستی روستایی به راهکارها و ابتکار عمل های بهتری در این راستا دست پیدا کند.

او با بیان اینکه جامعه روستایی بیش از هر زمان دیگری احتیاج به حمایت دارد، ادامه داد: نسل جوان ما در روستاها مهاجرت به شهرها را ترجیح می دهند که این آسیب بزرگی است و اگر این فرایند ادامه داشته باشد، توریستی روستایی از سبد توریستی کشور حذف خواهد شد. در آینده با برگزاری جلسات تکمیلی و تخصصی و مشارکت با جامعه دانشگاهی به شناسایی راهکارهایی برای این آسیب می پردازیم و برنامه ای را برای این راستا برنامه ریزی می کنیم.

تیموری پیرامون حذف توریستی روستایی با افزایش مهاجرت اضافه کرد: هم اکنون در حال آماده کردن سند توسعه بخش توریستی روستایی هستیم که سال جاری تکمیل می گردد و نقشه راهی برای این حوزه خواهد بود. همچنین در این سند به موضوع بوم گردی که جز مهمی از توریستی روستایی است، تاکید خواهد شد.

معاون توریستی با اشاره به دسته بندی روستاها، گفت: قالبی را که برای شهرها انجام دادیم در خصوص روستاها نیز اعمال خواهیم کرد و بر این اساس هیچ روستایی از فهرست روستاهای هدف توریستی حذف نخواهد شد، بلکه در یکی از چهار دسته دوستدار توریست، متعهد به توسعه توریستی، روستای هدف و روستای مقصد توریستی طبقه بندی می گردد.

او درباره بسته حمایت توریستی که در دولت در حال تدوین است، شرح داد: در این بسته واحدهای بومگردی در قالب بنگاه دیده شده اند و ما در کوشش هستیم این فعالیت را به شکل یک کار رسمی و اشتغالزا معرفی کنیم که داشتن کد بیمه کارگاه و کد رسمی اشتغال برای کارکنان آن جز ملزومات است.

تیموری درباره نامتناسب بودن کیفیت و کمیت در واحدهای بومگردی اظهار کرد: در ابتدای کار ضوابط محکمی وجود نداشت و به همین دلیل مجوزهای بسیاری داده شد و این واحدها با سرعت رشد کردند. هم اکنون مجموعه مقررات و رتبه بندی اقامتگاه های بومگردی نهایی شده و در حال آموزش ارزیابان هستیم.

معاون توریستی درباره مشخص تعرفه و نرخ های واحدهای بومگردی نیز گفت: براساس بخشنامه ای که از سال گذشته تصویب و ابلاغ شده است، واحدهای بومگردی نرخ پیشنهادی خود را به تشکل اعلام نمایند و پس از تایید و امضای استان و تشکل، نرخ گذاری نهایی انجام می گردد و هر فرایندی غیر از این تخلف است.

او درباره نحوه مشخص نرخ های پیشنهادی تاکید نمود: نرخ ها با نگاه رقابت پذیری خدمات مشخص گردد و اینگونه نباشد که منطقه ای بدلیل نرخ گذاری بالا از مقصد توریستی کشور خارج گردد.

وی با اشاره به توافق با وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات گفت: هر نقطه ای که از لحاظ زیرساخت فناوری دچار مشکل است اعلام و گزارش کنید. این قول صدد صد را از وزیر ارتباطات گرفته ایم که هر مسئله ای در این راستا پیگیری و مرتفع خواهد شد.

تیموری در پاسخ به دغدغه ای مبنی بر اهمیت آموزش واحدهای بومگردی اظهار کرد: مجموعه ای در قالب آموزشهای عمومی و تخصصی آماده شده که بومگردی ها را نیز شامل می گردد و واحدها ملزم به رعایت آن هستند.

او همچنین طرح سفرهای خانه به خانه و سفرهای خانوادگی را که از سوی این تشکل مطرح شد مفید دانست و گفت: با توجه به فضای کنونی این نوع سفرها می تواند قابل دفاع و فرهنگساز باشند، اگر سفر را در راستا تخصصی راهنمایی کنیم آسیب ها نیز کاهش پیدا می نماید.

معاون وزارت میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی که در جمع هیات مدیره جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی کشور و رؤسای هیات مدیره انجمن های حرفه ای بوم گردی استانها در اهمیت تشکل ها سخن می گفت، یادآور شد: تشکل های حرفه ای برای بهبود شرایط و اوضاع نقش مهمی می توانند ایفا نمایند. جامعه حرفه ای بوم گردی متشکل از افراد متخصصی است که بر تمامی امور این حوزه اشراف کامل دارد و نگاه ما نیز به تشکل حرفه ای دقیقا چنین چیزی بود که شاهد هستیم.

تیموری با اشاره به اهمیت هم افزایی و مشارکت بخش خصوصی و دولت در کنار یکدیگر اضافه کرد: معاونت توریستی به عنوان بخشی از بدنه دولت از صندلی سیاسی برخوردار است که برای ورود به بعضی مسائل محدودیت هایی دارد. وظیفه تشکل ها این است که در چنین حوزه هایی وارد شوند.

جشنواره توریستی روستایی که در سه بخش عکس، فیلم و ایده تعریف شده، شروع به کار کرد. این جشنواره تا سرانجام آذر ادامه خواهد داشت.

توریستی خلاق و کسب وکارهای بوم توریستی، اقامتگاه های دوستدار محیط زیست، نمونه هایی از کسب وکارهای پایدار، ارتباط خوراک های بومی با بوم توریستی، احیای رویدادها و مناسبت ها در بستر توریستی، نقش اقامتگاه بوم گردی در معرفی و احیای میراث ناملموس و صنایع دستی و تولیدات بومی در ارتباط با توسعه توریستی جامعه بنیاد مهمترین سرفصل هایی هستند که برای این جشنواره تعریف شده اند.

همچنین برگزاری کارگاه های توان افزایی و نشست های تخصصی با فعالان مرتبط به بوم گردی در استانها از جمله برنامه های جانبی جشنواره است.

منبع: همگردی
انتشار: 21 آبان 1399 بروزرسانی: 21 آبان 1399 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 10684

به "حذف گردشگری روستایی با افزایش مهاجرت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حذف گردشگری روستایی با افزایش مهاجرت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید