شورای آتلانتیک:چرا ایران پیروزی بایدن را پیش بینی می نماید؟ اما چرا دقیقا اینطور نیست؟
به گزارش سهندبلاگ، وب سایت مطالعاتی سیاست خارجی آمریکا با طرح این سوال که چرا ایران پیروزی بایدن را پیش بینی می نماید به تحلیل این موضوع پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران وب سایت شورای راهبردی آتلانتیک در تحلیلی با عنوان ترامپ یا بایدن؛ مزایا یا معایب هر کدام برای ایران نوشت:
مقامات اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده اند که ایران پیروزی جو بایدن را در ماه نوامبر ترجیح می دهد. اما چرا دقیقا اینطور نیست؟ بایدن وعده داده که به توافق ایران یعنی توافق هسته ای که در زمان خدمتش به عنوان معاون باراک اوباما منعقد شده، بازگردد. او برخلاف دونالد ترامپ با خاورمیانه نیز آشنا است. این فقط یک انشالله معمولی نبود که در جریان مناظره 29 سپتامبر به زبان آورد، وی سفرهای زیادی به سراسر منطقه داشته است.
همچنین ترامپ در اظهارنظری ایران و چین را متهم به دخالت در انتخابات امریکا به نفع بایدن نموده است. اینکه ایران چگونه به نتیجه انتخابات نگاه می نماید، در مشخص شرایط امنیتی ماه های آینده نقش مهمی خواهد داشت: خواه تصمیم بگیرد که تنش ها را با واشنگتن بالا ببرد یا شاخه زیتونی را به دولت جدید بایدن یا کاخ سفید ترامپ در دوره دوم پیشنهاد دهد. مقامات ایرانی از جمله محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ماه هاست که علناً اعلام داشته اند که برایشان تفاوتی نخواهد داشت چه کسی پیروز انتخابات نوامبر باشد.
به نظر می رسد ایران با دقت در حال رصد مبارزات انتخاباتی است. طبق آخرین نظرسنجی باشگاه دانشجویان ایران(ایسنا) سه چارم ایرانی ها اخبار انتخابات امریکا را دنبال می نمایند. همچنین رسانه های ایرانی خبرهای مربوط به مبتلا شدن رئیس جمهور ایالات متحده به ویروس کرونا را گزارش داده اند.
اما کارشناسان داخلی و خارجی با اینکه به زعم خود معتقدند ایران پیروزی بایدن را ترجیح می دهد اما می گویند نکات جزئی و ظریفی نیز وجود دارد. علی فتح الله نژاد، کارشناس سیاست داخلی ایران در دانشگاه توبینگن می گوید: از دید ایران، در شرایط کلی سیاسی تفاوت زیادی بین این دو وجود ندارد. اگرچه انتخاب مجدد ترامپ ممکن است به معنای ادامه کارزار فشار حداکثری باشد که به اقتصاد ایران لطمه زیادی وارد نموده، اما فقدان اصول و ذهنیت توافقاتی وی ممکن است یک توافق مطلوب را محتمل کند.
در حالی که ممکن است درخواست بایدن برای بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) در تهران مورد استقبال قرار گیرد، اما به احتمال زیاد وی با مخالفت با لغو اتوماتیک تحریم های ایران از سوی بعضی از اعضای حزب دموکرات روبرو گردد.
اینکه چه کسی رئیس جمهور می گردد در نهایت ممکن است نقشی حاشیه ای در نحوه عملکرد ایران در خاورمیانه و خلیج فارس داشته باشد. فتح الله نژاد می گوید: هر کسی که پیروز گردد ، ایران به استراتژی خود پایبند خواهد ماند، که ممکن است با هدف افزایش قدرت مذاکرات احتمالی با ایالات متحده باشد.
310 310
منبع: خبرآنلاینabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.
hodablog.ir: هدا بلاگ | انجمن گفتگوی سیستم مدیریت محتوای هدا بلاگ