طرز تهیه شربت گیلاس، خوش طعم، طبیعی و بدون مواد افزودنی

به گزارش سهندبلاگ، گیلاس از جمله میوه های مناسبتی مخصوص تابستان محسوب می گردد و در فصل های دیگر سال در دسترس نیست. با این حال، خواص گیلاس بی شمار است و چه بهتر اینکه بتوانیم در دیگر فصل های سال هم از این میوه بهره مند شویم. درست کردن شربت گیلاس درست مثل طرز تهیه مارمالاد گیلاس به ما یاری می نماید تا طعم خوش این میوه شیرین و خوشمزه را در تمام طول سال حفظ کنیم. در این مطلب با طرز تهیه شربت گیلاس و نکات آن همراه شوید.

طرز تهیه شربت گیلاس، خوش طعم، طبیعی و بدون مواد افزودنی

مواد لازم برای تهیه شربت گیلاس

  • گیلاس 1 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • آب به مقدار لازم

مراحل تهیه شربت گیلاس

مرحله اول: شستن و پختن گیلاس ها

در اولین مرحله از مراحل طرز تهیه شربت گیلاس باید گیلاس ها را آماده کنید. سعی کنید از گیلاس های کاملا رسیده بهره ببرید تا شربت شما شیرینی طبیعی بیشتری داشته باشد و نیاز به اضافه کردن شکر کمتر گردد. بعلاوه گیلاس ها را آنالیز کنید تا کرم زده نباشند.

گیلاس ها را بشویید و شاخه های آن ها را جدا کنید، اما در این مرحله نیازی به جدا کردن هسته گیلاس ها نیست.

حالا گیلاس ها را داخل قابلمه بریزید و به مقدار ای به آن ها آب اضافه کنید که تا روی سطح گیلاس ها را بپوشاند. حرارت را روشن کنید و اجازه دهید تا آب آغاز به جوشیدن و قل زدن کند.

مرحله دوم: خارج کردن گیلاس ها از آب

از زمانی که آب آغاز به جوشیدن کرد، به مدت 20 دقیقه به گیلاس ها زمان بدهید تا بپزند.

در این مدت بهتر است کف ایجاد شده روی آب را با یک قاشق چوبی در چندین مرحله بگیرید تا محصول نهایی شما، شربت شفاف تری باشد. بعلاوه بهتر است گیلاس ها را با یاری گوشت کوب کمی بکوبید تا رنگ و عصاره گیلاس ها بهتر آزاد گردد. (نیازی به له کردن کل گیلاس ها نیست، زیرا این کار باعث کدر شدن شربت گیلاس می گردد.)

مرحله سوم: اضافه کردن شکر

در این مرحله کافی است شکر سفید را به آب گیلاس های موجود در قابلمه اضافه کنید. ترکیب را هم بزنید تا دانه های شکر به خوبی در آب گیلاس ها حل شوند، سپس شعله را میانه نموده و صبر کنید تا ترکیب آب و شکر بجوشد و شربت شما به قوام دلخواه برسد.

بهتر است در این مرحله گه گاه شربت را هم بزنید تا ته نگرفته و طعم سوختگی نگیرد. بعلاوه کف های سفید ایجاد شده روی سطح شربت را هم حتما بگیرید.

پس از به قوام آمدن شربت، حرارت را خاموش کنید و اجازه بدهید تا شربت در همان قابلمه خنک گردد. سپس آن را داخل شیشه تمیز و خنک ریخته و در یخچال نگهداری کنید. این شربت به مدت 6 ماه قابلیت ماندگاری دارد.

نکات تکمیلی در طرز تهیه شربت گیلاس

در این مطلب با روش درست کردن شربت گیلاس خانگی آشنا شدیم. همان طور که در این مطلب خواندید، درست کردن شربت گیلاس در خانه بسیار آسان است و به ابزار و وسایل خاصی نیاز ندارد. فقط کافی است گیلاس، شکر و آب را طبق دستور بالا با هم ترکیب کنید تا یک شربت مرغوب و بسیار خوشمزه داشته باشید.

در بخش پایانی این مطلب، نکات و ترفندهای تکمیلی برای درست کردن شربت گیلاس را با هم آنالیز می کنیم تا بتوانید شربت خوشمزه تری را تهیه کنید.

طرز تهیه شربت طبیعی گیلاس بدون مواد افزودنی

همان طور که در بالا اشاره کردیم، شربت طبیعی گیلاس خانگی بدون هیچ گونه مواد افزودنی و شیمیایی تهیه می گردد، در نتیجه بسیار سالم و آسان است و بخشی از خواص میوه طبیعی گیلاس را در خود حفظ می نماید. این در حالی است که شربت های گیلاس آماده و کارخانه ای معمولا از طعم دهنده های مصنوعی، رنگ های خوراکی غیر طبیعی و مواد نگهدارنده برای افزایش غلظت و دوام محصول خود استفاده می نمایند.

طرز تهیه شربت گیلاس یخ و نحوه سرو شربت گیلاس

برای آماده کردن شربت گیلاس و سرو کردن آن، فقط به شربت گیلاس، آب خنک و تکه های یخ نیاز دارید. کافی است 2 تا 3 قاشق غذاخوری شربت گیلاس (با توجه به مقدار شیرینی شربت خود) داخل لیوان های مخصوص سرو ریخته و سپس تکه های یخ و سپس آب را به لیوان ها اضافه کنید.

برای اینکه سرو مجلسی تری داشته باشید، می توانید از قبل مقداری تخم شربتی هم در ترکیب آب و کمی گلاب خیسانده و پس از باز شدن دانه های تخم شربتی، آن ها را هم به لیوان ها اضافه کنید تا از خواص تخم شربتی هم بهره مند شوید. بعلاوه اگر میوه گیلاس تازه در دسترس دارید، می توانید آن ها را داخل قالب های یخ ریخته، سپس روی آن ها آب بریزید و سپس قالب ها را در فریزر بگذارید تا یخ گیلاسی شیک و مجلسی داشته باشید.

جلوگیری از شکرک زدن شربت گیلاس

روش درست نگهداری از شربت گیلاس، باعث می گردد که شربت شما برای مدت طولانی تری سالم بماند و کیفیت خود را حفظ کند. اولین نکته، ریختن شربت در ظرف تمیز و کاملا خشک است. چرب بودن یا خیس بودن ظرف باعث می گردد که شربت گیلاس شما زودتر فاسد شده یا شکرک بزند. بعلاوه از محکم بودن در ظرف هم مطمئن شده و هر بار پس از مصرف، در ظرف را ببندید تا شربت شما شکرک نزند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 17 مهر 1404 بروزرسانی: 17 مهر 1404 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 20070

به "طرز تهیه شربت گیلاس، خوش طعم، طبیعی و بدون مواد افزودنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت گیلاس، خوش طعم، طبیعی و بدون مواد افزودنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید