طرز تهیه مرغ ترش ساده با و بدون رب انار و گردو

به گزارش سهندبلاگ، مرغ ترش، غذای دوست داشتنی ایرانی، ترکیبی وسوسه انگیز از مرغ، طعم های غنی رب انار و گیاهان معطر است. این دستور پخت سنتی در طول نسل ها منتقل شده و ترکیب بی نظیر طعم های آن همچنان علاقه مندان به غذاهای محلی را به وجد می آورد. در این دستور پخت، ما طرز تهیه مرغ ترش ساده با و بدون رب انار و گردو را مرور خواهیم کرد. اگر دوست دارید با روش های پخت اصیل این غذا در شهرهای شمالی آشنا شوید، می توانید طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی و طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.

طرز تهیه مرغ ترش ساده با و بدون رب انار و گردو

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش ساده با رب انار و گردو

  • تکه های مرغ 5-6 تکه
  • پیاز 1 عدد
  • سیر (خرد شده) 2 حبه
  • رب انار نصف فنجان
  • روغن 2 قاشق غذاخوری
  • پودر زردچوبه 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه مرغ ترش ساده با رب انار و گردو

1. مرینیت کردن مرغ

اولین مرحله از طرز تهیه مرغ ترش ساده این است که در یک کاسه بزرگ، تکه های مرغ را با نیمی از سیر رنده شده، زردچوبه، دارچین، زیره، هل، فلفل سیاه و نمک مخلوط کنید. خوب هم بزنید تا مرغ کاملا با ادویه ها آغشته گردد. اجازه دهید مرغ به مدت حداقل یک ساعت یا ترجیحا یک شب در یخچال بماند تا طعم آن بهتر گردد.

2. تفت دادن پیاز و پختن مرغ

اکنون روغن نباتی را در یک تابه یا قابلمه بزرگ و عمیق روی حرارت میانه گرم کنید. پیازهای ریز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف و طلایی شوند. هر از گاهی هم بزنید تا نسوزد. هنگامی که پیازها کاراملی شدند، تکه های مرغ مرینیت شده را به ماهیتابه اضافه کنید و مرغ را از همه طرف تفت دهید تا قهوه ای طلایی گردد.

3. اضافه کردن رب انار

در این مرحله رب انار را در ماهیتابه بریزید و سپس به جای مانده سیر خرد شده و به جامانده مایه مرینیت مرغ را بریزید. خوب هم بزنید تا مواد ترکیب شوند. این مخلوط را به مرغ اضافه کنید و حرارت قابلمه را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ ترش به آرامی حدود یک تا یک ساعت ونیم بجوشد. این روند پخت آهسته باعث می گردد مرغ لطیف گردد و تمام طعم های لذیذ سس را جذب کند. هر از گاهی هم بزنید و در صورت احتیاج کمی آب اضافه کنید تا قوام مورد نظر حفظ گردد.

4. اضافه کردن گردو و سبزی و پخت نهایی

در تابه ای جداگانه، گردوهای ریز خرد شده را روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی طلایی شوند و عطر خود را آزاد نمایند. گردوی تفت داده شده را به قابلمه مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید سپس گشنیز و جعفری خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید و بگذارید مرغ ترشتان نیم ساعت دیگر بپزد. مرغ ترش ساده شما آماده است، می توانید آن را با یک پلوی ساده میل کنید. نوش جان!

نکته: گردو را می توانید به صورت آسیاب شده یا نگینی به خورشت اضافه کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه مرغ ترش

برای پخت مرغ ترش ساده هم مثل هر غذای دیگری خوب است که همواره به نکات و فوت وفن های تهیه آن هم دقت کنید.

طرز تهیه مرغ ترش ساده بدون رب انار و گردو

برای تهیه مرغ ترش ساده بدون رب انار و گردو، ابتدا مرغ تازه را با ادویه های دلخواه خود مزه دار کنید سپس پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی گردد بعد مرغ را به پیاز اضافه نموده و بعد هم همه مواد را اضافه کنید و با هم تفت دهید تا ادویه ها طعم خود را آزاد نمایند. سپس آب را اضافه کنید، حرارت را کاهش دهید و مرغ را با حرارت ملایم بپزید تا گوشت آن نرم گردد. بعد سبزی مرغ ترش را که در مقداری روغن تفت داده اید، اضافه کنید و بگذارید حداقل نیم ساعت دیگر هم مواد بپزند. مرغ ترش ساده آماده است و می توانید آن را سرو کنید. برای افزایش طعم ترش در این غذا از آبغوره یا آب لیمو بهره ببرید.

یا حتی برای این که خورشت طعم ترش و ملس داشته باشد، بهتر است به آن کمی تمبر هندی یا آلوچه اضافه کنید. اگر دوست دارید می توانید طرز تهیه مرغ ترش تهرانی بدون سبزی در سه سوت را هم در کتاب کاله که کمی تفاوت دارد مطالعه کنید.

مرغ را قبل از پخت مزه دار کنید

برای افزایش طعم و مزه مرغ، آن را قبل از پخت حداقل یک ساعت و بهتر است از شب قبل در یخچال مرینیت یا مزه دار کنید. می توانید از ترکیبی از آبلیمو، زعفران، نمک، فلفل و ادویه های مورد علاقه تان برای مزه دار کردن بهره ببرید.

از رب انار خانگی بهره ببرید

در صورت امکان، به جای انواع رب اناری که در فروشگاه خریداری می کنید، رب انار را خودتان برای طرز تهیه مرغ ترش ساده تهیه کنید. رب انار خانگی طعم قوی تر و اصیل تری دارد. برای تهیه آن، آب انار تازه را بجوشانید تا غلیظ گردد و نصف گردد. هر از گاهی هم بزنید تا نسوزد. طرز تهیه رب انار خانگی را در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.

سبزی مناسب مرغ ترش

سبزی مخصوص مرغ ترش ساده معمولا شامل گشنیز، تره، نعناع، جعفری و برگ سیر است هرچند در شمال ایران که مهد این غذاست سبزیجات معطر محلی از جمله اناریجه، خالواش، اوجی و زلنگ هم استفاده می گردد. البته می توانید از سبزی دلخواه خودتان هم در این غذا بهره ببرید.

توصیه می گردد سبزی مرغ ترش درست مثل سبزی قورمه خیلی ریز خرد گردد و بهتر است برای این که سبزی رنگ خود را حفظ کند، آن را بعد از این که کمی تفت دادید، به خورشت اضافه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 10 خرداد 1403 بروزرسانی: 10 خرداد 1403 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 19772

به "طرز تهیه مرغ ترش ساده با و بدون رب انار و گردو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ ترش ساده با و بدون رب انار و گردو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید