طول عمر طبیعی و قابل انتقال نبودن ایدز با پیشرفت های جدید پزشکی

به گزارش سهندبلاگ، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر لزوم تابوشکنی از ایدز و فعالیت در زمینه بیماریابی گفت که امروزه پزشکی در حوزه ایدز به قدری پیشرفت کرده که این بیماری از مادرِ مبتلا به نوزاد منتقل نمی شود و امکان انتقال آن از بیمار به فرد دیگر به صفر می رسد.

طول عمر طبیعی و قابل انتقال نبودن ایدز با پیشرفت های جدید پزشکی

به گزارش خبرنگاران به نقل از تسنیم، دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم روز دنیای ایدز، با اشاره به برنامه 909090 سازمان بهداشت دنیای برای مقابله با ایدز که افزایش 90درصدی بیماریابی، پوشش 90درصدی درمان بیماران و سرکوب 90درصدی ویروس را در بیماران تحت درمان مورد تاکید قرار می دهد، اظهار کرد: ایران در 90 درصد اول یعنی بیماریابی، به دلیل محدودیت های آموزشی و اطلاع رسانی، ضعیف بوده اما در دو 90 درصد دیگر عالی عمل کرده است.

وی درباره آمار بیماری ایدز در ایران گفت: تخمین می زنیم که در ایران بالغ بر 60 هزار بیمار ایدز زنده داریم، ولی کل موارد ثبتی 40 هزار و 573 نفر هستند. از این تعداد 18 هزار و 938 مورد فوت شده اند و 21 هزار و 635 نفر در قید حیات هستند. 15 هزار و 646 نفر نیز تحت درمان قرار دارند.

رئیسی ادامه داد: تا پایان 6ماه اول سال 98 تعداد مبتلایان مرد 69 درصد و تعداد زنان مبتلا 31 درصد بوده اند. تعداد افرادی که از راه سرنگ مشترک مبتلا شده اند نیز 22 درصد و تعداد مبتلایان از طریق رابطه جنسی به 46 درصد رسیده است که نشان از پیشرفت ابتلا از این طریق دارد.

وی اظهار داشت: ما در زمینه بیماریابی و انگ زدایی از ایدز دچار ضعف شدید هستیم و هرگاه خواستیم اطلاع رسانی یا مردم را آگاه تر کنیم، با موانع سازمان ها و برخی افراد روبه رو شده ایم. متاسفانه با تناقض های زیادی در این زمینه مواجهیم. وقتی بیماریابی را فعال می کنیم هیاهو می کنند که ایدز زیاد شد، بعد که بیمار را یافتیم هیاهو می کنند که؛ چرا چند سال پیش این کار را نکردید؟ باید تکلیفمان روشن شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: در بیماریابی حتما به رویکرد و برنامه های جدید نیاز داریم. بهترین و موثرترین گام برای جلوگیری از انتشار اچ آی وی آگاهی بخشی است، زیرا فرد آلوده در صورت شناسایی طول عمر طبیعی دارد و دیگر اصلا انتقال دهنده نخواهد بود.

رئیسی افزود: در حال حاضر در دنیا درمان های بسیار موثری پیدا شده است به نحوی که آن قدر ویروس در بیمار ضعیف می شود که می تواند امید به زندگی او، همچون همه افراد، 75 سال باشد و شانس انتقال در این فرد به صفر برسد.

وی اظهار کرد: ایدز به خودی خود کشنده نیست، اما اگر بیماری دیگری مانند سل به سراغ فرد مبتلا که بر اثر ایدز سیستم ایمنی بدنش ضعیف شده است برود، می تواند به مرگ او منجر شود. بنابراین هر کجا سل باشد، باید بیماریابی ایدز هم انجام شود و بالعکس.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به برنامه های پیشگیری و کنترل ایدز در کشور خبر داد: 98 سال آخر چهارمین برنامه استراتژیک پیشگیری و کنترل ایدز و پنجمین برنامه نیز در دست تدوین است. با وجود تحریم ها، 19 آزمایشگاه قطب برای تشخیص ایدز در کشور ایجاد شده است.

وی امکان انجام شمارش CD4 در 41 مرکز، به کارگیری کلنی های درمانی در مناطق محروم و وجود 10 دستگاه فعال جین اکسپرت برای تقویت مراقبت HIV را از برنامه های دیگر معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای پیشگیری و کنترل ایدز برشمرد.

رئیسی ادغام خدمات ایدز را در شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی افتخار منحصربه فرد ایران دانست و گفت: اگر مادر بارداری را شناسایی کنیم و تحت درمان قرار دهیم، نوزاد او دیگر مبتلا نمی شود که باارزش ترین کار ممکن است. تاکنون 865 هزار زن باردار را تست کرده و 715 هزار زن را با رضایت خودشان تحت آزمایش اچ آی وی قرار داده ایم. ما پیروز شده ایم 77 مورد بیمار اچ آی وی را شناسایی و از ابتلای فرزندانشان جلوگیری کنیم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 30 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 5675

به "طول عمر طبیعی و قابل انتقال نبودن ایدز با پیشرفت های جدید پزشکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طول عمر طبیعی و قابل انتقال نبودن ایدز با پیشرفت های جدید پزشکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید