وزارت نفت به فکر سلامت مردم خوزستان باشد

به گزارش سهندبلاگ، خبرنگاران/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه اهواز در محاصره فلرهای نفتی قرار گرفته است، گفت: وزش باد موجب می گردد گازهای ناشی از فعالیت این صنایع، وارد اهواز و مناطق مسکونی گردد. وزارت نفت به تناسب درآمدی که برای اقتصاد کشور به دست می آید باید به فکر سلامت مردم خوزستان باشد. بیشترین جمعیت متاثر از آثار سوء فعالیت های نفتی، مردم خوزستان هستند.

وزارت نفت به فکر سلامت مردم خوزستان باشد

محمدجواد اشرفی در جلسه کارگروه مقابله با گرد و غبار خوزستان که امروز شنبه (28 دی ماه) به مناسبت روز هوای پاک برگزار گردید، اظهار کرد: بر اساس شاخص ذرات کمتر از 2.5 میکرون، از ابتدای سال 98 تا به امروز اهواز، 13 روز هوای پاک، 139 روز هوای قابل قبول، 122 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس، 21 روز هوای ناسالم و یک روز بسیار ناسالم داشته است. البته این آمار بر اساس شاخص ذرات کمتر از 10 میکرون، متفاوت است.

به گزارش خبرنگاران، وی اضافه کرد: این آمار و ارقام نشان می دهد 90 درصد ایام سال، شرایط مناسبی داشته ایم و در مقایسه با سال های گذشته به ویژه سال های 95 و 96 شرایط بهتری داریم. با اقدامات صورت گرفته و بارندگی های مطلوب بسیاری از کانون هایی که محل خیزش گرد و غبار بودند، شرایط مطلوبی پیدا نموده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان توضیح داد: همچنین با توجه به بارندگی مطلوب در کشورهای همسایه، بخش قابل توجهی از گرد و غبار با منشاء خارجی کاهش یافته است. البته این شرایط به معنی این نیست که هشیاری خود را در مورد این مخاطرات از دست دهیم زیرا این خطر همیشه ما را تهدید می نماید و دستگاه های اجرایی باید بر اساس وظایفی که دارند، با این نگاه که هر لحظه احتمال وقوع گرد و غبار وجود دارد، وظایف خود را انجام دهند.

اشرفی اعلام کرد: بر اساس ماده 3 قانون هوای پاک، سازمان محیط زیست با همکاری وزارت کشور و تصویب هیات وزیران باید ممنوعیت ها و محدودیت هایی موقت برای پیشگیری از اثرات زیان بار و مقابله با آلودگی هوا انجام دهد. در ذیل تبصره این ماده نیز، محیط زیست موظف است آیین نامه اجرایی تحت شرایط اضطراری و با همکاری وزارتخانه هایی تهیه و برای اجرا به دستگاه های مربوطه ابلاغ کند که در این خصوص آیین نامه اجرایی در وزارتخانه های مرتبط تبیین شده است.

وی اضافه کرد: در آیین نامه اجرایی مقرر شده که در شرایطی که هوا نامناسب است، سازمان هواشناسی باید از 96 ساعت قبل، شرایط پایداری جو را به وزارت بهداشت و درمان یا دانشگاه ها اعلام کند. در پی آن دانشگاه علوم پزشکی اهواز موظف است بلافاصله و ظرف حداکثر 12 ساعت، پس از اعلام سازمان هواشناسی، نظر خود را در مورد شرایط اضطراری به محیط زیست خوزستان اطلاع دهد. در صورت تایید وقوع شرایط اضطراری، این کارگروه موظف است بلافاصله جلسه تشکیل دهد و حداکثر در 12 ساعت تصمیمات لازم را برای پیشگیری از وقوع شرایط اضطراری اطلاع رسانی کند.

اشرفی در مورد تعطیلی مدارس و ادارات در شرایط آلودگی، توضیح داد: فرایند تعطیلی مدارس و ادارات در شرایط اضطراری به شرطی است که دستگاه ها از وظایف خود اطلاع داشته باشند و به وظایف خود عمل نمایند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به آمار ارائه شده در مورد توزیع بنزین یورو 4 اعلام کرد: شرایط بنزین توزیع شده مناسب نیست و در بیشتر صندلی ها میزان مواد موجود در بنزین از جمله گوگرد سه تا چهار برابر استاندارد است.

اشرفی با اشاره به اقدامات صورت گرفته شرکت مناطق نفت خیز جنوب جهت کاهش آلایندگی ها گفت: کوشش مناطق نفت خیز جنوب در راستای حفظ مسائل زیست محیطی قابل تقدیر است اما با توجه به آثار فراوری نفت و گاز در خوزستان در این زمینه باید بیشتر کوشش گردد. اگر اقدامات صورت گرفته مانند آمار ارائه شده باشد، شرایط بسیار خوب است اما وجود مشعل های آبی که در منطقه برومی مشاهده می گردد را قبول نداریم زیرا گاز سمی و خطرناک فراوری می نمایند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اعلام کرد: خواسته مردم این است که شرکت نفت سر و سامانی به این شرایط آلودگی زیست محیطی دهد و بیشتر به بحث آلایندگی ها توجه کند. نباید همه موضوعات را به تحریم ربط دهیم زیرا ما سال ها است درگیر این مسائل هستیم. اهواز در محاصره فلرهای نفتی است و وزش باد موجب می گردد گازهای ناشی از فعالیت این صنایع، وارد اهواز و مناطق مسکونی گردد. وزارت نفت به تناسب درآمدی که برای اقتصاد کشور به دست می آید باید به فکر سلامت مردم خوزستان باشد. بیشترین جمعیت متاثر از آثار سوء فعالیت های نفتی، مردم خوزستان هستند.

اشرفی اعلام کرد: همچنین یکی از عوامل تهدیدنماینده اهواز، فعالیت شرکت صنایع فولاد است.

وی با اشاره به آلودگی ناشی از شرکت کربن، گفت: شرکت کربن در اهواز واقع است و سال های گذشته آلودگی زیادی ایجاد نموده و مردم اعتراضات زیادی نسبت به فعالیت این شرکت دارند. گرچه آلودگی این شرکت نسبت به گذشته کاهش یافته است. مقرر شده بود که شرکت کربن به منطقه آزاد افرایند منتقل گردد اما تا به امروز اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اعلام کرد: این شرکت می تواند سلامت مردم را تهدید کند و باید جابه جایی آن انجام گردد. در این خصوص ماده 4 قانون هوای پاک که طبق آن 3 درصد درآمد فراوری ناخالص را باید بابت جریمه از شرکت های متخلف دریافت کنیم، اعمال خواهیم کرد تا سهامداران نسبت به جابه جایی استقبال بیشتری پیدا نمایند.

وی اضافه کرد: جنبه این جرایم تشویقی است زیرا تجربه ثابت نموده است کسانی که جریمه سنگین پرداخت می نمایند، نسبت به احداث سیستم کنترل نماینده اقدام خواهند کرد. البته همچنین در این زمینه ها پیگیری های کیفری صورت گرفته و پیگیری ها تنها به اخذ جریمه ختم نشده است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 6469

به "وزارت نفت به فکر سلامت مردم خوزستان باشد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وزارت نفت به فکر سلامت مردم خوزستان باشد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید